Işıklar ve Kutlu birbirine düştü

Işıklar ve Kutlu birbirine düştü
Silivri Belediyesi Meclis toplantısına KİPTAŞ 3 tartışması damga vurdu. Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kiptaş 3 Konut Projesi'nin yapılacağı bölgenin tarım arazisi olduğunu belirtti. AK Parti Grup Başkanı Rıfat Kutlu ise dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmeleri için projenin uygun olduğunu savundu.

Meclis gündeminin dışında gündeme gelen KİPTAŞ 3 Konutlarının yapılacağı arazinin imara açılması ve imarın 2 kattan 12 kata kadar çıkarılması konusu Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile AK Parti İlçe Başkanı ve Grup Başkanı Rıfat Kutlu arasında tartışma yaşanmasına neden oldu.

2 kattan 12 kata çıkarıldı
Meclis gündeminin ardından kendisiyle ilgili söylentilere cevap veren Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Söylentiler, bir takım bilgi kirliliği, zaten amacı ve niyeti belli olan bazı kişi, özellikle benim şahsımla iligili hedef alan bir konuda, bir kirliği, bir dezanfarmasyon, karalama ve iftira da var işin içinde. Ama ben o konuyu biraz geriye bırakacağım. Önemli olan bütün Silivri’yi ilgilendirendir. Burada AK Parti'li, MHP'li, CHP'li, İYİ Partili hiç farketmez, burada Silivri’yi konuşuyoruz. Bu olaya bütün vicdanlarını koyarak duyarlı bir şekilde bakmanızı rica ediyorum.  Star Life ve MAXİ’nin arkasında bulunan bölgede 173 dönüm yer var. Buranın hissedarlarından biri 2 ay once buranın planı nedir diye benden bilgi istedi. Bir kısmında imar yok, bir kısmı da Anastasia Surları var ve o surlar daha da önemli. Burasının imarı 2 kat. Vatandaş ne yapabiliriz dediğinde, dedim burası 2 kat ve burada imar yok. Vatandaş o zaman ben satacağım dedi. Yer 2 kat olarak vatandaştan satın alınıyor. Sonra 10 gün içersinde burası once 14 kat, daha sonar 12 kata çıkarılıyor ve plan yapılıyor. Bunun arkasında 2 katken vatandaşa gidip burası 2 kat bir şey olmaz deyip yer satıldı. Sonra bir bakıyorsunuz yer 12 kata çıkarıldı. Bu arada bu yeri kimler pazarladı, kimler ne yaptı, kimler ne aldı. Çıkacak onlarda ortaya” dedi.

Konutlara karşı değilim
Konutlarla dertlerinin olmadığını dile getiren Işıklar, “Ben Silivri Belediyesi olarak bin 350 tane tapuyu bizzat kendi elimle verdim. Demekki bu Silivri Belediyesi halka ucuz konut yapabiliyormuş. Benim derdim buraya konut yapılmasın, burada binalar olmasın  değil. Bir kere şehrin büyüme aksı değil. Sosyal ve ekonomik, kültürel değerlerini doğru kullanıp 3-4 merkezli Silivri yapalım diye ben 9 senedir söylüyorum. Konut yapalım. Gazitepe yolunun sağı var, solu var. Konut yapılmasına karşı değiliz. Silivri’nin ortalama 250 bin nüfusu var.  Yılda yüzde iki buçuk büğüyor. Ne demek bu? Beş bin. Yılda hane ortalamasına vurulduğunda her sene bin tane konut Silivri’ye lazım. Hepimiz sayı saymasını biliyoruz. Bunu engellemek akıl karımı? Her sene bin tane konut yapılacak Silivri’ye. Ama bunu nereye yaparsınız? Hazine arazilerimiz var. Gzitepe yolu üzerinde var, Medical Park Hastanesinin arkasında ki arazide var, Toplu Konutların olduğu bölge de var” açıklamasını yaptı.

8 yıldır niye yapmadin?
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ardından söz alan AK Parti Guup Başkanı Rıfat Kutlu ise “Burada bir rant süresinden bahsediyorsun. Eğer burada bir rant varsa o ranttan faydalanan kişi Silivri halkıdır, Silivri’de konutu olmayan vatandaştır, dar gelirli vatandaştır” dedi.

Kutlu, “Siz 8 yıldır Silivri’yi yönetiyorsunuz. Niye bugüne kadar yapmadınız? 8 yıldır Belediye Başkanısınız. Sizin bu projeye destek vermeniz lazım başkan. Burada bir rant varsa, bu rantın özellikle dar gelirli vatandaşların yararına bir rant olduğunu özellikle altını çizmek istiyorum. Artı Büyükşehir Belediyesinin Silivri’de yapmış olduğı KİPTAŞ 1. Etap, 2. Etap ve şimdi yapacağı 3. Etepla ilgili Silivri’deki vatandaşlarımızın konut talebi doğrultusunda yapılmaktadır. Siz o tarihi sur’a iyi niyetle yaklaşmış olsaydınız, Hamoğlu’na rezidans yapılmasıyla ilgili plan değişikliği yapmazdınız. Siz o planı yaptınız, o plan geçti. Ama Hamoğlu battı, yapamadı. Bizler siyasetçiyiz. Bizim bir tek görevimiz var. Vatandaşlarımızın hakkını korumak, onların taleplerini yerine getirmek” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.