İsimleri var kendileri yok! Fousseni Diabate, Lewis Baker ve Stiven Plaza yine sınıfta kaldı

İsimleri var kendileri yok! Fousseni Diabate, Lewis Baker ve Stiven Plaza yine sınıfta kaldı
Türkiye Kupası'nın son şampiyonu Trabzonspor dün ilk oynadığı maçta 1. Lig temsilcilerinden Adana Demirspor'a penaltı atışları sonrasında yenilerek turnuvadan elendi. Bordo mavililerde yüksek maliyeti ile dikkat çeken Lewis Baker, Fousseni Diabate ve Stiven Plaza sahada adeta yokları oynadı.

Ligde geçirdiği kötü bir dönemin ardından kupaya sarılan Trabzonspor burada da umduğunu bulamadı. Fırtına, iki kez yenik duruma düştüğü mücadelede kazanmaya sadece bir penaltı atışı kadar yakındı ancak Baker başarılı olamayınca karşılaşma uzatmaya gitti. Penaltı vuruşlarında rakibine üstünlük kuramayan bordo mavililer toplamda 6-5 yenilerek kupaya veda etti. Karşılaşmada bugüne kadar parlak performansa sahip olmayan Fousseni Diabate, Lewis Baker ve Stiven Plaza yine sınıfta kaldı.


45 dakika sabredebildi

Real Valladolid'den 2+2 yıllığına kiralanan Stiven Plaza dün ilk kez Trabzonspor formasıyla sahaya çıkmayı başardı. Ancak bu şansı hiç de iyi kullanamadı. Adeta yokları oynayan Ekvadorlu oyuncu varlık gösteremeyince ikinci yarıyı göremedi. Öyle ki Abdullah Avcı oraya orta saha oyuncusu olan Kerem Baykuş'u alarak onunla gol aradı. Kerem iki pozisyona girerken Plaza onu da başaramadı.


stiven plaza

Diabate neredesin?

Trabzonspor'da dün en kötü isimlerden biri de Fousseni Diabate'ydi. Sİvasspor'da gösterdiği performansla adını Türk spor kamuoyuna duyuran Malili futbolcu sezon başında Karadeniz temsilcisine imza atmıştı. O günden bu yana hala hazır bir görüntü vermeyen genç futbolcu yine bekleneni veremedi. Savunmanın kilidini açabilecek varyasyonlara imza atamadı. 72 dakika sahada kalktıktan sonra da yerini Yusuf Sarı'ya bıraktı. Yusuf 18 dakikada çok daha fazla hücum aksiyonunda yer alırken uzatmalarda da takımı öne götüren isimdi.


fousseni diabate


Hayalet Baker!

Eddie Newton dönemi transferlerinden biri olan Lewis Baker de Plaza ve Diabate gibi dün ortada olmayan isimlerdendi. Chelsea'den kiralanmasının ardından kısa süreli performanslar gösteren ve istikrar sağlayamayan İngiliz futbolcu dün de başarısız bir akşamı geirde bıraktı. Maçın son saniyesindeki penaltıyı da kaçırarak karşılaşmanın uzamasını sağlayan Baker, taraftarlar tarafından sert tepkilerin hedefine geldi. Taraftarlar kendisine 'hayalet' lakabını taktı.


Bu üç ismin Trabzonspor'a maliyeti ise senelik 2 milyon 350 bin euro maaş ücreti. Diabate ve Plaza'nın kiralama bedelleri ise yıl olarak 570 bin euro.

lewis baker

Burak Zihni

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.