İstanbul yıkıldı

İstanbul yıkıldı
Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında İstanbul'un şampiyonluk mücadelesi veren takımları tel tel döküldü. Beşiktaş Bursa'da takıldı, Fener Gençlerbirliği'ne puan verdi, Galatasaray Sivas'ta yenildi ve Başakşehir Konyaspor deplasmanından kayıpla döndü. Tek kazanan ise Akhisar Belediyespor'u 2-0 mağlup eden Kasımpaşa oldu

Zirve yarışı her geçen gün daha da alevlenirken cuma gününden başlayan kayıplar silsilesi herkesi şaşırttı. Ligi en üst sırada bitirmek isteyen Beşiktaş'ın Bursa'da, Fenerbahçe'nin evinde, Galatasaray'ın Konya'da ve Başakşehir'in de Konya deplasmanında puan bırakması haftanın olayı oldu. Özellikle Başakşehir ve Galatasaray'da cezalı duruma düşen isimler de haftaya oynanacak kritik maçlar için büyük önem teşkil ediyor. Puan sıralaması da arka arkaya gelen kayıplarla birlikte değişmedi.

Beşiktaş'ın Bursa kabusu
Şampiyonlar Ligi'nde Bayern'in karşısına çıkmak için hazırlanan Beşiktaş'ta ortaya koyulan futbol hayal kırıklığı yaşattı. Özellikle Jeremain Lens ve Oğuzhan Özyakup'un vasatı aşamamasıyla oyun kurmakta zorlanan siyah beyazlılar, 1-0 çne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Yusuf Erdoğan'ın da etkili ataklarıyla iki golü kalesinde gören Kartal'ı Negredo kurtardı. Beşiktaş bir puanla dönmenin moralsizliği ile haftaya başlarken film makarası sarmaya yeni başladı.

Fener direkleri geçemedi
Geçen hafta Trabzon deplasmanında oynadığı ilk yarının ardından etkisiz geçirdiği ikinci yarıya rağmen 1 puanla İstanbul'a dönen Fenerbahçe'nin bu haftaki performansı merak ediliyordu. Evinde rakiplerine karşı büyük bir üstünlüğü bulunan sarı lacivertliler eski oyuncusu Ümit Özat'ın takımına puan kaybetti. İlk yarıda tam üç top direkte patlarken Gençlerbirliği'nin golünü ise Dirar kendi kalesine attı. İkinci yarıdaki etkili oyunuyla rakibini sirkülase eden Aykut Kocaman'ın öğrencileri Alper ve Dirar' ın golleriyle 2-1 öne geçti ama bu üstünlüğün koruyamadı. Haftaya Başakşehir deplasmanına gidecek olan Fenerbahçe'nin işi zor.

Başakşehir Konya'ya takıldı
Bu sezon aldığı sonuçlarla rakiplerine korku veren ve zirvede bulunan Medipol Başakşehir 3 puan parolasıyla gittiği Atiker Konyaspor deplasmanından 1 puanla döndü. Sezonun en önemli futbolcularından biri olan Adebayor ile 1-0 öne geçen turuncu lacivertliler büyük bir bölümünü önde götürdüğü karşılaşmada ikinci golü bulamayınca karşılaşmada istediği rahatlığı da elde edemedi. Fofana'nın girişiyle hareket kazanan maçta ev sahibi Skubic'in golü ile rakibine çelme taktı.

Galatasaray Yiğido'nun kurbanı
Şampiyonluk yarışı veren takımlardan Medipol Başakşehir ve Beşiktaş'ı yenen Sivasspor Galatasaray'ı da yendi. Sarı kırmızılar Fatih Terim'in 4. döneminde ilk yenilgisini alırken kadro tercihleri dikkat çekti. Orta sahada Belhanda'nın,defansın solund Linnes'in oynamaması soru iaşretlerinide beraberinde getirirken tek teselli rakiplerin puan kaybetmesi oldu. Sivasspor'un gollerini Ndinga ve Kone atarken Galatasaray'ın sayısı Eren'den geldi.

Tek kazanan Paşa
Beşiktaş karşısında kaybetmesine rağmen oynadığı futbolla umut veren Kasımpaşa evinde Akhisar Belediyespor'u 2-0 yenerek İstanbul ekipleri arasında galip gelen tek takım oldu. Golleri hafta içinde En İyi 25 Afrikalı oyuncu arasına giren Trezeguer kaydederken Mısırılı oyuncu da kalitesini bir kez daha ortaya koydu. Lacivert beyazlılar haftaya Yeni Malatyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.