Jannik Vestergaard kimdir? Trabzonspor'a mutlu haber geldi

Jannik Vestergaard kimdir? Trabzonspor'a mutlu haber geldi
Trabzonspor'un bir süredir ilgilendiği ve kadrosuna katabilmek adına görüşmelerde bulunduğu Jannik Vestergaard için flaş gelişme yaşandı. Bordo mavililerin istediği Danimarkalı yıldız için Leicester City artık satışına daha sıcak. Fırtına Şampiyonlar Ligi öncesinde bu hamleyi yaparak 29 yaşındaki stopere imza attırmak amacında. Peki, Jannik Vestergaard kimdir? Detaylar haberimizde.

Son Süper Lig ve Süper Kupa şampiyonu Trabzonspor'da transfer hareketliliği devam ediyor. Bordo mavililer son olarak sağ stoper arayışlarını sürdürürken Başkan Ahmet Ağaoğlu da kısa süre içerisinde 1 veya 2 isimle anlaşarak yollarına devam edeceklerini dile getirmişti. Şu ana kadar gündeme gelen isimler arasında en dikkat çekici olanlardan biri Jannik Vestergaard. Danimarkalı futbolcuyu daha önce göndermeme kararı alan Leicester City, Fofana'nın ayrılması sonrasında elde edeceği bonservise deneyimli ismi de ekleyerek takviye yapmak amacında. Bu nedenle de artık satışa sıcak bakıyorlar. Peki, Jannik Vestergaard kimdir? Hangi takımlarda oynadı, kaç yaşında ve nereli? Detaylar haberimizde.


 

Jannik Vestergaard kimdir?

Danimarka Milli Takımı futbolcusu olan Jannik Vestergaard 3 Ağustos 1992 tarihinde Hvidovre'de doğdu. 29 yaşındadır. Futbola Kjöbenhavns Boldklub'da başladı. Buradan ülkenin en önemli alt yapılarından birine sahip olan Brondby'e geçiş yaptı. Adını duyurması da çok uzun sürmedi. Hoffenheim ilk yurt deneyimi oldu. Werder Bremen kendisine ilk bonservis ödeyen kulüp olarak 4.5 milyone euro karşılığında kadrosuna kattı. Mönchengladbach'a 12.5 milyon euroluk bir transfer daha yaparak dikkatleri üzerinde toplamayı başaran dev stoper, 25 milyon euro kaşılığında ise Southampton'un yolunu tuttu. Geçen sezon ise 17.6 milyon euroya Leicester'a geçiş yaptı. Kariyerinde 343 maça çıkıp 26 gol attı ve 5 asist yaptı. Toplamda 27 bin 890 dakika sahada kaldı. Güncel piyasa değeri 13 milyon euro.

Jannik Vestergaard

Abdullah Avcı istiyor

Fotomaç'ın haberine göre, Trabzonspor, sağ stoper arayışlarına devam ediyor. İngiltere piyasasında Axel Tuanzebe ve Jannik Vestergaard için temaslarda bulunan Trabzonspor, Leicester City'den 'göndermeyi düşünmüyoruz' cevabını almıştı. Ancak Premier Lig ekibi tavır değiştirdi ve Vestergaard konusunda gelecek teklifleri değerlendirme kararı verdi. Karadeniz devi tekrar harekete geçerken, görüşmeler başladı. Danimarkalı stoperi teknik direktör Abdullah Avcı çok istiyor. Hatta 29 yaşındaki savunmacı, tecrübeli teknik adamın yönetime verdiği listedeki önceliklerinden bir tanesi. Trabzonspor'un transfer listesindeki 1.99 boyundaki Jannik Vestergaard, geçen sezon Premier Lig'de sadece 10 maça çıkabildi. Transfer için Cornelius ve Larsen de devreye girecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.