Joao Pereira Trabzonspor'dan ayrılıyor! İşte yeni takımı...

Joao Pereira Trabzonspor'dan ayrılıyor! İşte yeni takımı...
Trabzonspor'da 3.5 senedir forma igiyen ve taraftarların sevgilisi haline gelen Joao Pereira kararını verdi. Portekizli futbolcu önümüzdeki sezon takımda olmayacak. Yeni takımı ile anlaşmaya varan 36 yaşındaki sağ bek artık bordo mavili formayı giymeyecek.

2016-207 sezonunun devre arasında Ersun Yanal'ın isteği üzerine transfer edilen ve o günden bu yana yaşına rağmen oynadoğı futbolun yanısıra gösterdiği azimle de taraftarlarla bütünleşen Joao Pereira kulüpten ayrılıyor. Samimi davranışlarının yanısıra takımdaki rolü ve liderliği ile de adından söz ettiren Portekizli sağ bek Trabzonspor formasını 105 kez giymişti.


İspanya'da oynayacak

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Joao Pereira'nın durumu merak ediliyordu. Yönetim de özellikle Sosa ve Novak ile yeni sözleşme planlarken Pereira'nın adı neredeyse hiç geçmemişti. Ülkesinden ve İspanya'dan gelen teklifleri değerlendiren deneyimli futbolcu kararını verdi. Buna göre Pereira Levante ile sözleşme imzalayacak ve önümüzdeki sezon La Liga'da boy gösterecek.

joao pereira


Pereira'nın istatistikleri

Fanatik'ten Atalay Özçelikli'nin haberine göre hırslı ve istekli performansı ile ön plana çıkan Pereira hem takım içinde hem de taraftar gözünde oldukça sevilen bir isim. Bordo-Mavili formayla bu sezon 22 maça çıkan Portekizli futbolcu 4 asit 1 gol, toplamda ise 105 maç ve 3 gol, 15 asistlik performans sergiledi. 36 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'de en fazla şut pası atan (32) ve sahipsiz top kazanan (164) sağ bek oyuncusu konumunda yer almıştı. 

joao pereira


Çocuğunun Türk olacağını söylemişti

Trabzonspor dergisine daha önce röportaj veren Pereira, "Eşim burada oldukça mutlu, Portekiz’e gittiğimizde bir süre sonra Trabzon’a dönmek istediğini söylüyor" demişti. Portekizli ayrıca "Eşim Portekizli, anne babası Mozambikli, büyükbaba ve büyükannesi ise Hintli. Bizim çocuğumuz da Türk olacak" ifadeleri kullanarak Türkiye'yi ve Trabzon'u ne kadar çok sevdiğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.