Jody Lukoki transferinde ilk açıklama: "Türkiye..."

Jody Lukoki transferinde ilk açıklama: "Türkiye..."
Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da gündeme gelen isimlerden biri olan Jody Lukoki hakkında ilk açıklama geldi.

Ligin ikinci yarısında şampiyonluk yarışında olmak isteyen Trabzonspor transfer çalışmalarını hızla sürdürüyor. Stoper ve ön libero için Esteghlal'den Cheshmi'yi listesine alan Fırtına, hücum için de alternatifini belirledi. Sözleşmesi sona erecek olan oyunculara yönelen bordo mavililerin son tercihi Jody Lukoki. Kongolu futbolcunun transferine yönelik ilk açıklama yapıldı. Lukoki'nin menajeri Johan Hansma Gazete Damga'ya konuştu.
 


Türkiye de var

Lukoki'nin Ludogorets'in en iyi oyuncularından biri olduğunu ve kulübünü çok sevdiğini belirten Hansma transferle ilgili olarak; "Jody iyi bir sezon geçirdi. Şu anda takımın en önemli parçalarından birisi. Geçen hafta da Avrupa Ligi'nde de golünü attı. Ludogorets Bulgaristan'daki en büyük kulüplerin başında geliyor. Jody de uzun süredir burada. Ancak yeni bir maceraya da hazır. Sözleşmesi sezon sonu bitiyor ve birçok kulüp için cazip durumda. Oldukça fazla teklif alıyoruz. Yine de transferin ocak mı yoksa yaz ayında mı olacağını kestirmek güç. Türkiye'den de ilgi var." dedi.


jodi lukoki


Jody Lukoki kimdir?

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin başkenti ve en büyük şehri olan Kinshasa'da dünyaya gelen Jody Lukoki futbola birçok vatandaşı gibi Hollanda'da başladı. Ajax altyapısında kariyerinin ilk adımını atan Afrikalı futbolcu, A takıma yükseldi. Buradan SC Cambuur'a kiralandı. Ardından da 500 bin euroya PEC Zwolle'ye transfer oldu. 2015-2016 sezonunda Bulgaristan'ın son dönemde adından en çok söz ettiren takımı Ludogorets'e imza attı. Sezon sonu sözleşmesi biten 1.73 boyundaki Lukoki alt yaş kategorilerinde Hollanda milli takımı adına mücadele etti. 2015 yılından itibaren ise Kongo forması giyiyor. Bu sezon çıktığı 23 maçta 9 gol atıp 1 de asist yaptı.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.