Johan Cruyff 74 yaşında

Johan Cruyff 74 yaşında
Bugün, adını dünya futbol tarihine altın harflerle yazdıran, teknik direktörlüğünde de başarısını sürdüren Johan Cruyff'un 74. doğum günü. Efsane futbolcunun formasını uzun süre giydiği ve tarihinde büyük bir öneme sahip olduğu Ajax yayınladığı mesajla Cruyff'un doğum gününü unutmadı.

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından biri olan ve teknik direktörlükte de yakaladığı başarılarla adından ssz ettiren Johan Cruyff, uzun süre tedavi gördüğü kanser sebebiyle yaşamını yitirmişti. Hollandalı efsane futbol hayatındaki aykırılığın yanısıra görüşleri, yetenekleri ve dik başlılığı ile her zaman simge bir isim olmayı da başardı. 25 Nisan 1947'de dünyaya gelen Cruyff için Ajax bir paylaşımda bulundu. Amsterdam ekibi futbolun Cruyff ile birlikte değiştiğini vurgulayan bir görsel hazırlayarak; '25 Nisan... Futbolu sonsuza dek değiştiren gün. Aklımızdasın ve seni düşünüyoruz Johan!' ifadelerini kullandı. Ajax Hollanda liginde bu sezon da şampiyonluk yolunda büyük bir avantaja sahip.

Johan Cruyff kimdir?

1947 yılında Amsterdam'da doğdu. Futbola da Ajax alt yapısında başladı ve profesyonel oldu. Barcelona, Los Angeles Aztecs, Diplomats, Levante ve Feyenoord formaları da giydi. Hollanda ile de önemli turnuvalarda boy gösterdi. Dünya Kupası kazanamasa da adını tarihe altın harflerle yazdırdı. 208 maçta 98 gol ve 32asistlik istatistik yakaladı. Turuncu formasıyla Hollanda için 48 maça çıktı ve 33 kez rakip fileleri havalandırdı. Kendisi hakkında yazılmış kitaplar da vardır.

johan cruyff

Johan Cruyff'un sözleri
Hollanda'nın futbol efsanesi zaman zaman aykırı davranışları ve sözleriyle de hatırlanıyor. Futbola birçok yenilik katan Cruyff'un sözlerinden bazıları;

Sadece bir top var. Bu yüzden ona sahip olman lazım

Sonuç olmadan kalite anlamsızdır. Kalite olmadan alınan sonuçsa sıkıcı.

Beni anlamanızı isteseydim, daha iyi anlatırdım.

İtalyanlar size karşı galip gelemezler ama siz onlara mağlup olabilirsiniz

Her dezavantaj, kendi avantajına sahiptir.

Teknik, bir topu 1000 defa sektirmek değildir. Herkes bunu bol tekrar ile yapabilir sonra da gidip bir sirkte çalışabilir.

Eğer kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin.

Zengin bir kulübü neden yenemeyesiniz ki? Ben para dolu bir çantanın gol attığını hiç görmedim.

Onların en kötü oyuncusunun, en çok topla buluşan oyuncu olmasını sağladığınızdan emin olmalısınız. Böylece zaman geçmeden geri alırız

Düşündüğümüzde ben büyük ihtimalle ölümsüzüm

"Her maçta, FC Bbarcelona'da çalışan 300 kişinin evlerine ekmek götürmesini sağlamak için yer alan 11 futbolcu var. 14 günde bir 90,000 kişiyi mutlu etmek ve eğlendirmek zorundayiz. İşte bu bizim sorumluluğumuzdur"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.