Josip Misic kimdir? Trabzonspor'a transferinde kritik isimler...

Josip Misic kimdir? Trabzonspor'a transferinde kritik isimler...
Trabzonspor'un gündeminde olduğu iddia edilen ve Yunan basınının manşetlerine taşıdığı Josip Misic'in transferinde yolu Türkiye'den geçen isimler olumlu referans sağlayabilir. Peki Josip Misic kimdir? İşte detaylar...

Gelecek sezon Jose Sosa'nın takımda olmaması ihtimaline karşılık olarak çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'un, bir süredir PAOK'ta forma giyen Josip Misic ile ilgilendiği yönünde iddialar Yunan basını tarafından manşeşte taşınmıştı. Hırvat orta saha oyuncusunun bonservisini elinde bulunduran Sporting Lizbon ille görüşecek olan bordo mavililer, PAOK'un elinde bulundurduğu 2 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmaması halinde devreye girecek. Bu sezon gösterdiği performansla birçok takımın da dikkatini çeken 25 yaşındaki oyuncunun transfer haberleri sonrası birlikte oynadığı ve irtibatının bulunduğı birçok isim Trabzonspor için olumlu referans sağlayabilir.
 


Yolları Türkiye'den geçti

PAOK'un maestrosu ülkemizde forma giyen bazı futbolcularla aynı takımda yer aldı. Hacettepe, Balıkesir, Gençlerbirliği'nden sonra Ankaragücü'nde oynayan Ante Kulusic, Josip Misic ile aynı dönemde Rijeka'da birlikteydi. Yine uzun bir transfer yarışı sonrasında Fenerbahçe'ye imza atan ancak beklentileri karşılayamayan Miroslav Stoch da PAOK'ta. Kayserispor'da başarılı bir dönem geçiren Biseswar da Misic'in takım arkadaşı. Futbol hayatını İtalya'da sürdüren Merih Demiral ve Trabzonspor ardından Çaykur Rizespor'un ardından kiraladığı Ivanildo Fernandes de transferde rol oynayabilir.

josip misic


Josip Misic kimdir?

Pas uzmanı olarak da bilinen Hırvat futbolcu Josip Misic, 28 Haziran 1994 tarihinde Hırvatistan'ın Vinkovci kentinde dünyaya gelmiştir. 25 yaşındaki futbolcu 1.87 boyundadır. Mevkisi ise Ön libero ve merkez orta sahadır. Hırvatistan Milli Takımı formasını 11.01.2017 tarihindeki Şili ve 14.01.2017 tarihindeki Çin maçlarında giymiştir. PAOK'un kendisini 2 milyon euro karşılığında transfer etme opsiyonu bulunmaktadır. Ancak bu opsiyon devreye girmediği takdirde Sporting ile kontratı 2023'e kadar devam etmektedir. Kardeşi Matija Misic de futbolcudur ve Soroksar SC'de oynamaktadır. Futbol hayatına Zrinski Bosnjaci'de başlayan Misic, NK Osijek altyapısına transfer olduktan sonra A takıma kadar tüm kategorilerde oynadı. Ardından da HNK Rijeka'ya imza attı. Spezia Calcio'ya kiralanarak ilk yurt dışı deneyimini yaşadı. Performansı dikkat çekmeye başladıktan sonra Portekiz'in en büyük kulüplerinden Sporting 2.75 milyon euroya satın aldı. Geçtiğimiz sezon PAOK Saloniki'ye kiralandı. Bu sezon oynadığı 31 maçta 6 gol atıp 11 de asist yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.