Juventus - Ajax Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçı saat kaçta ve hangi kanalda

Juventus - Ajax Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçı saat kaçta ve hangi kanalda
Kulüpler bazında Avrupa'nın en büyük turnuvası olan Şampiyonlar Ligi'nde rövanş maçları bu akşam başlıyor. Dev maçlardan biri de Juventus ile Ajax arasında oynanacak. Peki Juventus - Ajax Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçı saat kaçta ve hangi kanalda? İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçları bu akşam başlıyor. Hollanda'da David Neres ve Cristiano Ronaldo'nun golleriyle 1-1 berabere kalan Ajax ile Juventus kozlarını İtalya'da paylşacak. Siyah beyazlılar evinde kazaya izin vermek istemezken Ten Hag'ın gençleri ise peri masalını sürdürmek amacında. Türkiye'de de binlerce futbol severi ekran başına kilitleyecek olan mücadeleye dair yayın bilgileri merak ediliyor. Detaylar haberimizde.
 


Juventus - Ajax maçı saat kaçta ve hangi kanalda?


İtalyanların dev kulübü ve Hollanda'nın ekol temsilcisi Ajax'ı karşı karşıya getirecek olan dev mücadele saat 22.00'de başlayacak. Karşılaşmayı beIN SPORTS 2 ve beIN SPORTS MAX HD 2 kanallarından izleyebilirsiniz.


İki takım da şampiyonluk kovalıyor


Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçını berabere tamamlayan iki takım da kendi liglerinde şampiyonluk mücadelesi veriyor. Juventus 32 haftası geride kalan Serie A'da en yakın rakibi Napoli'nin 15 puan önünde lider konumda. Ajax ise aynı puana sahip PSV'den averaj farkıyla önde.


OPTA Juventus - Ajax maçına bakış


Ajax ile oynadığı son 10 maçı kaybetmeyen Juventus, Avrupa kupalarında bir takımın herhangi bir rakibe karşı elde ettiği en uzun yenilmezlik serisini yaşıyor (Bayern Münih vs Benfica ile eşit).

İtalyan takımlarıyla oynadığı son dört maçı kaybetmeyen Ajax (2G 2B), daha önceki sekiz karşılaşmanın yedisinden yenilgiyle ayrılmıştı (1B).

Juventus, Şampiyonlar Ligi'nde son beş sezonda üçüncü kez yarı finale çıkmak için Ajax ile karşılaşıyor (2014/15 ve 2016/17'den sonra).

Ajax, 1996/97 sezonundan bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yarı final bileti almak için Juventus'un karşısına çıkıyor.

Şampiyonlar Ligi tarihinde üçüncü kez ilk ayağını deplasmanda oynadığı bir eleme maçından beraberlikle ayrılan Juventus; daha önceki iki seferin birinde tur atladı (1996/97 çeyrek finali vs Rosenborg), diğerinde elendi (1998/99 yarı finali vs Manchester United).

Ajax, Şampiyonlar Ligi eleme turlarında ilk ayağı evinde oynayıp berabere kaldığı üç eşleşmenin ikisinde rakiplerine elendi.

Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son beş iç saha maçının ikisini kaybeden Juventus (3G), daha önceki 45 karşılaşmada aynı sayıda yenilgi almıştı (28G 15B).

Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı son iki deplasmanı kazanan Ajax, Kasım 1995-Mart 1997 arasından bu yana daha uzun bir galibiyet serisi yakalayamıyor (yedi maç).

Ajax'a karşı sahaya çıktığı son beş Şampiyonlar Ligi maçında da gol atan Juventus forveti Cristiano Ronaldo (toplaam sekiz gol), bu turnuvada kaydettiği gollerin %51'ini eleme turlarında buldu (64/125).

Dusan Tadic, Ajax'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde attığı 17 golün %53'üne doğrudan katkı sağladı (6 gol & 3 asist). Hollanda ekibi formasıyla bu turnuvada bir sezonda daha fazla gol atan son oyuncu Jari Litmanen (1995/96'da dokuz gol).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.