Kadıköy'de tur gecesi!

Kadıköy'de tur gecesi!
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 1-0 kaybettiği maçın rövanşında bugün Portekiz ekibi Benfica'yı konuk edecek.

Lizbon'daki ilk maçı Franco Cervi'nin tek golüyle 1-0 kaybeden Fenerbahçe, rakibini elemesi durumunda play-off turuna yükselecek. Fenerbahçe'nin Benfica'yı elemesi için sahadan en az 2 farklı galibiyetle ayrılması gerekiyor. Sarı-lacivertliler, 90 dakikayı 1-0 önde tamamlarsa maç uzatmalara gidecek. Uzatmalarda da gol olmazsa tur atlayan tarafı seri penaltı atışları belirleyecek. Fenerbahçe ile Benfica arasında saat 21.00'de başlayacak mücadeleyi Slovenya Futbol Federasyonundan Slavko Vincic yönetecek.

Elerse muhtemel rakibi belli
Fenerbahçe, turu geçmesi durumuna play-off'ta PAOK-Spartak Moskova eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Yunan ekibi PAOK, Rus rakibini sahasındaki ilk maçta 3-2 yenmişti. Bu karşılaşmanın rövanşı da yarın oynanacak.Sarı-lacivertliler, Benfica'ya elenmesi durumunda ise UEFA Avrupa Ligi gruplarına gidecek.

Benfica titreyecek
“En büyük transfer taraftar” söyleminin gerçek olduğu, daha ligin ilk haftasında, Bursa karşısında ortaya çıktı. Yaklaşık 40 bin taraftar tribünlerdeki yerini alarak takıma müthiş bir destek verdi. Kadıköy’de, eski güzel günleri anımsatan bir atmosfer altında Sarı-Lacivertliler 2-1’lik galibiyete uzandı. Futbolcular, en az 3 puan kadar 12. adamın tribünlere geri dönmesine de sevindi. Asıl şölen ise bugün. Benfica ile oynanacak kritik mücadelede, Ülker Stadı’nda çok daha güzel bir atmosfer olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Rövanşta tribünlerde 50 bine yakın taraftar olması bekleniyor. Müthiş taraftarını arkasına alacak olan Fenerbahçe, 10 yıllık Şampiyonlar Ligi hasretine son verme adına en önemli adımı atmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe nasıl tur atlar?
Portekiz'deki ilk maçta rakibine 1-0'lık skorla boyun eğen Fenerbahçe'nin turu geçebilmesi için en az iki farklı galibiyete ihtiyacı var. Benfica'nın gol attığı bir farklı Fenerbahçe galibiyetleri, temsilcimize yeterli olmayacak. Fenerbahçe, maçı 1-0 kazanırsa mücadele uzatmalara gidecek. 
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında, ilk maçta 1-0 yenildiği Portekiz ekibi Benfica'yı konuk edecek sarı-lacivertliler, Avrupa kupaları tarihinde daha önce ilk karşılaşmaları kaybettiği 29 tur mücadelesinin 28'inde elenmekten kurtulamadı. Fenerbahçe, sadece, 1998-1999 sezonunda ilk maçta kaybetmesine rağmen Göteborg'u elemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.