Kariyerindeki önemli isim Stiven Plaza için konuştu: Bu kadarını beklemiyordum!

Kariyerindeki önemli isim Stiven Plaza için konuştu: Bu kadarını beklemiyordum!
Trabzonspor'un iki sezonluğuna kiralamasına rağmen şu ana kadar sadece 4 dakika forma giyebilen oyuncusu Stiven Plaza'nın yaşadığı sakatlıklar kulüpten gönderilmesine neden oluyordu. Hala hazır bir görüntü vermeyen Ekvadorlu oyuncu için ülkesindeki takımında hocalığını yapan Juan Carlos Leon, Gazete Damga'ya yaptığı açıklamada; 'Burada oynadığı dönemde geçirdiği sakatlıklara tanıklık ettim. Ancak kariyerinin büyük bir bölümünü etkileyecek kadar olmasına şaşırdım' dedi.

Sezon başında Real Valladolid'den 2+2 yıllıiğına kiralanan ve 5 milyon euro satın alma opsiyonu ile de tapusu üzerinde hak sahibi olunan Stiven Plaza'nın Trabzonspor'a hiçbir katkısı olmaması eleştirileri e beraberinde getirmişti. Öyle ki ağustos ayında imza atan genç futbolcunun ekimde sona eren transfer döneminde gönderileceği dahi konuşulmuştu. Hali hazırda yeni yılın ilk günlerinde başlayacak devre arası tescil döneminde adını gidecekler listesinin ilk sırasına yazdıran Güney Amerikalı futbolcu sakatlığı sebebiyle birkaç maçta yedek kulübesine dahi giremezken biçok mücadelede de kenarda oturmasına rağmen tecih edilmedi. Sadece 4 dakika sahada kaldı. Independiente del Valle'de alt yapı hocalığını yapan Juan Carlos Leon ise sakatlığı ve hazır olamamasına şaşırdığını ifade etti.


Kilosu kas sakatlıklarına neden oldu

Genç forvetin Ekvador'da kendisini yetiştiren isimler arasında yer alan Juan Carlos Leon, o dönem antrenmanlar başladığında fiziksel efora adapte olma konusunda zorluklar çektiğini ifade etti. Kas kütlelerinde ise kilosundan dolayı sakalıklar yaşadığının altını çizerek bu durumun iki-üç kere tekrarlandığını anlattı. Ancak Trabzonspor'da kendisini bu denli geride bırakacak kadar sürede sakatlık yaşayacağını tahmin etmediğini söyleyerek; "Ekvador'da da fiziksel oyun ön planda. Bu kadar sık ve uzun süreli olarak takımından ayrı olacağı aklıma gelmezdi. Çok yetenekli bir futbolcu ancak sakatlığı böyle giderse onun önüne geçecek. Bir an önce önüne bakmalı ve kariyerine devam etmeli" dedi.

Burak Zihni



stiven plaza

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.