Kartal'da bir takım yolcu!

Kartal'da bir takım yolcu!
Beşiktaş'ta neredeyse bir takım kadar oyuncuyla yollar ayrılacak. Kiralıktan dönenler de bu listede sezon başı ve devre arasında alınanlar da.

Bu sezonki performansıyla hayal kırıklığı yaşatan ve beş teknik direktör değiştirip son maçında Başakşehir ile berabere kalarak Avrupa şansını tehlikeye sokan Beşiktaş'ta neredeyse bir takım kadar oyuncuyla yollar ayrılacak. Kiralıktan dönenler de bu listede sezon başı ve devre arasında alınanlar da.

Sezona Şenol Güneş ile başlayan Beşiktaş'ta yapılan iddialı ve yıldız transferler beklenen sonuçların alınmasında fayda sağlayamadı. Bazıları formsuzlukları bir kısmı da sakatlıkları nedeniyle istenenleri ortaya koyamadı. Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay ve Serdar Topraktepe'nin de bir türlü rayına oturtamadığı siyah beyazlılarda göreve son olarak Fernando Santos getirildi. Portekizli çalıştırıcının da gideceği yönünde söylentiler mevcut. Kulüpteki birçok oyuncuyla da yollar ayrılacak ve yeni bir yapı içim kollar sıvanacak.

İstifa düşünmüyor

Başakşehir ile berabere kaldıktan sonra eleştirilerin hedef noktası haline gelen Fernando Santos, mücadele sonrasındaki istifa sorusuna şu yanıtı vermişti; “Kariyerimde daha zor durumlarda da çalıştım ve şu an istifa gibi bir düşünce aklımın ucundan geçmiyor. Sonuçlar son 3 maçtır kötü ama bence içeride. Galatasaray maçı ve bugünkü maç, geldiğimiz günden beri oynadığım en iyi maç diyebilirim. Galatasaray maçında da bugün de hak etmediğimiz mağlubiyetler aldık. Göreve geldiğimizde süreç iyi gidiyordu. Tabii sonuç almadığınız zaman kötü oluyor, bu doğal. İkinci yarı performanslarının üzerine gideceğiz. Bunları maça yayamaya çalışacağız. Maç kaybettiğim zaman üçüncülük şansı zor oluyor ama hala şansımız var. Bu oyuncu grubuna güveniyorum onlarla beraber olmak zorundayız. Hedefimiz üçüncülük ve kupa. Bu hedefleri de başaracağımıza inanıyorum”

Fatura ağır

Beşiktaş'ın bu sezonki planlaması ve başarısızlığı yüklü bir faturayı da beraberinde çıkardı. Sezon başında alınan Jean Onana'ya verien 4 milyon euro da şu an zarar gözüküyor, serbest statüden alınan Rebic'e senede 2.8 milyon euro civarında yapılan kontrat da. Eğer bu oyuncular gitmek istemezse maaşlarını almaya devam edecekler. Ayrıca kiralanan veya bu yolla gönderilen futbolcuların da külfetleri oldukça yüksek. Sözleşmesi bitenler için uzatma seçeneği pek görünmüyor. Svensson dahi sezon sonuna kadarki durumuna göre ayrılabilir.

Çok sayıda ayrılık

Kara Kartal'da Valentin Rosier, Jean Onana, Ajdin Hasic, Rachid Ghezzal, Ante Rebic, Joe Worrall ve Francisco Montero'ya sezon sonunda veda edilecek. Beşiktaş'ta kadro dışı kalan isimleden biri olan ve son zamanlarda çok tartışılan Vincent Aboubakar, Jackson Muleka, Daniel Amartey ve devre arasında takıma katılan Jonas Svensson'un durumları ise sezon sonunda belli olacak. Fernando Santos yönetiminde yoluna devam eden siyah-beyazlı ekip Süper Lig'de 47 puanla Trabzonspor'un ardında 4. sırada yer alıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.