Kasımpaşa MKE Ankaragücü'ne konuk oluyor

Kasımpaşa MKE Ankaragücü'ne konuk oluyor
Trendyol Süper Lig'in 20'inci haftası bugün başlıyor. Günün ilk karşılaşmasında Kasımpaşa, Ankara'da MKE Ankaragücü'nün konuğu olacak.

Futbol heyecanının sürdüğü Trendyol Süper Lig'de 20'inci haftanın ilk maçı başkentte. Hafta içinde ağırladığı Başakşehir karşısında farklı yenilgi alan Kasımpaşa, bugün MKE Ankaragücü'ne konuk oluyor. Lacivert beyazlılar deplasmandan 3 puanla İstanbul'a dönmek isterken yeni bir serinin de ilk adımını atmak amacında. Ev sahibi ise güçlü rakibini puansız göndermek amacında. Zorlu mücadele binlerce taraftarı da ekran başına ve tribünlere kilitleyecek.

MKE Ankargücü Kasımpaşa maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Bugün MKE Ankaragücü ile Kasımpaşa arasında Eryaman Stadyumu'nda oynanacak olan Trendyol Süper Lig maçı 13.30'da başlayacak. Mücadele Bein Sports 1, TOD TV ve beinconnect.com.tr'den canlı yayınlanacak.

MKE Ankargücü Kasımpaşa maçı öncesi son durum

İki güçlü ekibin kıran kırana rekabetine sahne olacak MKE Ankaragücü Kasımpaşa maçı öncesi İstanbul temsilcisi 26 puan ve -5 averajla 9'uncu basamakta. Ev sahibi ise 21 puan ve -1 averajla 13'üncü sırada bulunuyor.

MKE Ankargücü Kasımpaşa maçı öncesi istatistikler

  1. Ankaragücü'nün Süper Lig tarihinde iç saha mağlubiyeti almadığı takımlar arasında Kasımpaşa'dan (5G 7B) daha fazla konuk ettiği tek rakibi Çaykur Rizespor (9G 6B).
  2. Ankaragücü ile oynadığı son dört Süper Lig maçını kaybetmeyen (2G 2B) ve bu sezonun ilk yarısında rakibini 3-2 mağlup eden Kasımpaşa, bu rekabet tarihinde ilk kez duble yapmak için sahaya çıkıyor.
  3. İstanbul takımlarıyla oynadığı son dokuz Süper Lig maçını kazanamayan Ankaragücü (4B 5M), son üç karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Ankara ekibi İstanbullu rakipleriyle yenişemediği daha uzun son seriyi Ekim 1987-Mart 1988 arasında yaşadı (5B).
  4. Ankara takımlarına konuk olduğu son dokuz Süper Lig maçının sadece birini kazanan Kasımpaşa (3B 5M), tek galibiyetini 2019/20 sezonunda Gençlerbirliği'ni 2-0 yenerek aldı.
  5. Süper Lig'de oynadığı son altı maçı kazanamayan Ankaragücü (5B 1M), aynı sezon içinde daha uzun bir galibiyet hasretini ligden son kez düştüğü 2020/21'de yaşadı (Nisan-Mayıs 2021; 8 maç).
  6. Bu sezon Süper Lig maçlarının son 15 dakikalık bölümlerinde en fazla gol atan iki takımdan biri Kasımpaşa (10; Fenerbahçe ile birlikte). Bu aralıkta rakip fileleri Ankaragücü'den (3) daha az havalandıran tek ekip ise İstanbul Başakşehir (1).
  7. Ankaragücü stoperi Uros Radakovic'in Süper Lig kariyerinde attığı iki gol de deplasmanda korner organizasyonundan kafa vuruşuyla geldi (vs Alanyaspor & Adana Demirspor).
  8. Süper Lig'de en fazla gol attığı sezonu yaşayan Mortadha Ben Ouanes (5), sezonun ilk yarısında Ankaragücü filelerine iki gol göndermişti. Tunuslu oyuncu, profesyonel kariyerinde ilk kez bir lig sezonunda altı gole ulaşmak istiyor.
  9. Kasımpaşa'nın ligde attığı son dört golü kaydeden Nuno da Costa, Süper Lig tarihinde İstanbul ekibi adına Mbaye Diagne'nin (Kasım-Aralık 2018) ardından beş gollük seri yakalayan ikinci oyuncu olmak istiyor.
  10. Sami Uğurlu, Süper Lig tarihinde Kasımpaşa'nın başında deplasmanlarda en yüksek galibiyet yüzdesi yakalayan teknik direktör konumunda (%53; 8G 3B 4M).

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.