Kasımpaşa parlıyor

Kasımpaşa parlıyor
Küme düştüğü 2010-2011 sezonunun ardından bir sene ara verdiği Süper Lig macerasına kesintisiz devam eden Kasımpaşa elde ettiği sonuçlarla da taraftarını sevindiriyor. Büyük takımların aksine mütevazi bir bütçe ile yola çıkan lacivert beyazlılar son 5 sezonda sadece bir kere 13. sırada yer aldı. Takım bu sezon ise dünyanın farklı yerlerinden bir araya getirdiği kadro ile adından söz ettiriyor

Kasımpaşa'da Trabzonspor'u 5-2 yenerek önemli bir galibiyetle Karadeniz'den üç puanla dönmenin mutluluğu yaşanırken buraya gelirken yapılan hamleler, oyuncu seçimleri ve transferleri de tesadüfi değil. 2012/2013 sezonundan itibaren Süper Lig'de yeniden mücadele eden Paşa, ilk yılında 6. olmuştu. Bir ertesi sezon da aynı derece ile ligi bitiren lacivert beyazlılar, 2014/2015'te 13. sırada yer alıp bir dönem küme düşme korkusu yaşasa da küllerinden yeniden doğdu ve hep ilk 10 takım içerisinde yer almayı başardı.
 

Toplama takımla yola çıktılar

Özellikle büyük takımlara gösterdiği dirençli oyunla rakiplerine gözdağı veren Kasımpaşa kadrosunun çok sayıda o yuncu bu sezon takıma katıldı. Şu anda en pahalı oyuncu ünvanını elinde bulunduran Trezeguet attığı 13 gol ve 7 asistle harika bir sezon geçirirken sadece 500 bin euro kiralama bedeli ödendi. Şampiyonluk adayı olan tüm kulüplerin belalısı haline gelen Bernard Mensah için ise herhangi bir ücret verilmedi. Atletico Madrid'den kiralanan Ganalı 31 maçta 5 gol atıp 7 asistle kariyer rekorunu kırdı. Paşa'nın bir başka Afrikalısı Ben Youssef de yine takıma bedelsiz transfer edilen oyunculardan birsi oldu. Fiziği ve müdahaleleriyle adından söz ettiren tecrübeli stoper takımdaki lider konumuyla da önemli bir hamle oyuncusu. Trabzonspor deplasmanında attığı 2 golle gol sayısını 8'e yükselten Diagne de performansıyla şaşırtıyor. Çin'den bonservis bedeli olmadan Kasımpaşa'ya imza atan Senegal asıllı İtalyan oyuncu 2 de asist yaparken Kemal Özdeş'in en etkili hücum elemanı haline geldi. Ülkemizde daha önce yine Kasımpaşa forması giyen Omeruo da Chelsea'den yine kiralandı. Nijeryalı defans hattının kritik isimlerinden biri olarak görülüyor ve 27 maçta forma giydi. Jhon Murillo ve Neumayr hayal kırıklığı yaratsa da takımın geldiği noktada hem camia hem de taraftar durumdan memnun.

bernard mensah
 

Trezeguet için Dünya Kupası umudu

Sezon başında Anderlecht'ten Paşa'ya gelen Trezeguet'in sıradışı formu Avrupalıları heyecanlandırdı. Büyük liglere gitmesine kesin gözle bakılan Mısırlı futbolcunun bonservisinin 2.5 milyon euroya alındığı çeşitli çevrelerce dillendirildi ancak henüz resmiyete dökülmedi. Genç oyuncu ülkesinde Mohamed Salah ile birlikte en çok sevilen isimlerden biri. Performansını devam ettirmesi halinde Kasımpaşa elde edeceği gelirle önemli bir parayı kasasına koyabilir.

trezeguet kasımpaşa
 

Son iki haftası kritik

Kasımpaşa Spor Toto Süper Lig'in son iki haftasında durumu kritik olan iki takımla karşı karşıya gelecek. Cumartesi günü evinde 17. sırada bulunan ve son hafta öncesinde yenilmesi halinde TFF 1. Lig'e düşmeyi garantileyecek Gençlerbirliği'ni ağırlayacak olan lacivert beyazlılar son hafta ise şampiyonluk umudunu koruyan, şampiyonluğu kazanamasa da Şampiyonlar Ligi'ne gitmek isteyen Medipol Başakşehir deplasmanında sezonu tamamlayacak. Eğer iki haftada da galibiyet elde edilip puan 49'a yükselirse son dönemlerde tutturulan 50 puan barajı da büyük ölçüde tekrarlanmış olacak. BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.