Kayserispor'dan Ali Karimi bombası! Ali Karimi kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı

Kayserispor'dan Ali Karimi bombası! Ali Karimi kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı
Bu sezon adından söz ettirmek ligde 10'a girmek isteyen Kayserispor'da bir transfer daha bitiyor. Sarı kırmızılılar Majid Hosseini'nin ardından bir başka İranlı Ali Karimi ile de anlaşma sağlandı. Deneyimli futbolcu önümüzdeki günlerde şehre gelecek.

İddialı bir transfer sezonu geçiren Kayserispor kadrosunu Onur Bulut, Lionel Carole, Emrah Bahşsan, Majid Hosseini ve Bilal Bayazıt ile güçlendirmişti. Şu ana kadar herhangi bir bonservis ödemeyen sarı kırmızılılar, Bernard Mensah'a da yaptığı indirim talebinden olumlu yanıt almış ve yeni bir kontrat imzalamıştı. Çalışmaların sürdüğü İç Anadolu ekibinde bu kez de Ali Karimi bombası patlıyor. Sözleşmesi sona eren oyuncuyla 4 senelik imza atılacak.


Büyük takımlara önerilmişti

Kayserispor'un prensipte anlaştığı ve şehre beklediği İranlı futbolcu Ali Karimi geçen sezon Trabzonspor başta olmak üzere dört büyük takımın radarındaki bir isimdi. Kulübelerinde sorunsuz bir isim arayan takımlara önerilen 27 yaşındaki futbolcu beklediği teklifi alamayınca Katar'ın yolunu tutmuş önce Qatar SC'de oynamış ve ardından da ülkenin en önemli kulüplerinden Al-Duhail'e kiralanmıştı. Sona eren kontratı sonrası daha önce çok istediği Türkiye'de oynama fırsatı bulacak.


ali karimi kayserispor


Türkiye'yi istedi

Geçen sezon gazetemize de konuşan Karimi açıklamasında; "Özellikle Katar'dan iyi öneriler aldım. Türkiye'de de birkaç kulüp için temaslar söz konusu. Orada çok iyi takımlar ve oyuncular var. Yıldız isimler top koşturuyor. Burada oynamak istemeniz kadar doğal bir şey olamaz ve İran'a da çok yakın. Türkiye'de de çok sayıda İranlı var. Yabancılık çekeceğimi düşünmüyorum." ifadelerini kullanmıştı.


Ali Karimi kimdir?

11 Şubat 1994 tarihinde İran'ın İsfahan şehrinde doğan Ali Karimi 27 yaşında. Boyu 1.85 cm. Futbola Sepahan alt yapısında başlayıp burada profesyonel oldu. İlk yurt dışı deneyimini ise Dinamo Zagreb ile yaşadı.NK Lokomotiva'da geçirdiği kiralık sezonun ardından Sepahan'a geri döndü. Ancak performansını yine yukarı çekmeyi başardı. Ülkenin en önemli takımlarından biri olan Esteghlal'e imza attı. Burada da adından söz ettirdi. Her ne kadar şampiyonluk yaşamasa da milli takım havuzunda yer aldı. Geçen sezon Türkiye'ye transferi söz konusuydu ancak Katar'dan Qatar SC'ye imza attı. Ardındna da Al-Duhail'e kiralandı. Bir senelik kontratını tamamladıktan sonra yeni adresi Kayserispor oldu. 4 yıllık imza atması bekleniyor.


Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.