Serdar Katipoğlu

Serdar Katipoğlu

Kolay derbi

Kadıköy’de Fenerbahçe,Beşiktaş’ı misafir etti.Maçın başından sonuna kadar varlık gösteremeyen rakibi karşısında rahat bir galibiyet aldı.Beşiktaş Musrati’nin acemice müdahalesi ile bir kişi eksildi.Ancak açıkçası eksilmeden önce de bir varlık gösteremiyorlardı.Fenerbahçe’nin Konyaspor’u 7-0 farkla yendiği maçı saymazsak en rahat maçlarından biriydi.Ligin neden bu kadar erken koptuğunu,iki büyük takımın nasıl bu kadar fark açtığını çok iyi anlayabileceğimiz bir maçtı.Gerek maddi güç,gerek büyük camia olmanın verdiği kazanma alışkanlıkları diğer takımlar ile fark yaratıyor,üstüne bir de diğer kulüpler çok kötü yönetilirse derbideki tablo gözler önüne seriliyor.

RAKİP EKSİLİNCE YAVAŞLADIK

Fenerbahçe maça çok iştahlı başladı. Ne yaptığını bilen bir görüntü çizdiler.Oyun yönünü değiştiren,maçı istediği gibi yüksek tempodan başlatan taraf bizdik.Oyunun yönünü uzun paslar ile sürekli değiştirdik,Beşiktaş’ı yorarak hücum ettik.Rakibimizin bizden zayıf olduğunu bilerek,üstlerine giderek oynadık.Ancak rakibimiz on kişi kaldığı andan itibaren pas alternatiflerinin çoğalması,maçın bir nevi garanti görülmesi bir rehavete sebebiyet verdi.Rakip eksilince fark bekleyen tüm izleyiciler hayal kırıklığına uğradı çünkü sonuca gitmekten uzak,telaşlı bir arayış vardı.Tadic’in göğsüyle harika indirdiği topa Batshuayi vurdu ve öne geçtik.Bu dakikadan sonra zaten herkes sonucu kabullendi.Dakika saymaya başladık çünkü heyecan yoktu.Fenerbahçe ikinci golü bulduğunda iş bitti diye düşündük ama Cenk Tosun ortaya karakter koyarak ‘Biz daha ölmedik’ dedi.Sonrasında zaten kaydadeğer bir olay yaşanmadı ve son dört haftalık periyoda dört puan fark ile girdik.

B PLANI MESELESİ

Daha önceki yazılarımda Fenerbahçe’nin herhangi bir alternatif planı olmamasını sıkça eleştirmiştim.Dün akşam da bunu bir kere daha gördük.Bilirsiniz ben İsmail Hoca’ya karşı çok ağır eleştiri yapmam ama dün ki sakatlıktan sonra oyuna bir Türk alıp mevkileri kaydırarak istediği oyun sistemini oynayabilecekken iki değişiklik hakkını kullanarak Becao’yu da oyundan aldı.Peki sezon başında derinliği ile övülen,donanımlı diye yer gök inletilen Fenerbahçe kadrosu bunu yapmaya mecbur mu kaldı? Hep söylediğim gibi devre arasında takımın ortasaha rotasyonu adeta çöktü.Mantıksız transferler,gönderilen oyuncular,öngörüsüz hamleler ile takımın en önemli hattı cılızlaştı.Daha ligin yarısındayken yazdığım yazılarda hep bu konudan bahsettim.Henüz puan kayıpları olmamıştı ve tüm kulvarlarda devam ediyorduk.Malesef haklı çıktım.Öngörülerim beni haklı çıkardı ama mutsuz etti.

BU NASIL BEŞİKTAŞ?

Bir Fenerbahçeli ve Fenerbahçe köşe yazarı olarak Beşiktaş hakkında da birkaç şey söylemek istiyorum.Yıldırım Demirören ile başlayan kötü yönetimler silsilesi devam ediyor.Kötü hocalar,karma-toplama oyuncular…Arada şampiyonluk yaşadığı sezonlar olmasına rağmen bir türlü kafaya oynamaya aday,tatmin edici kadroların olmaması… Tarihinin en pahalı transferini ülkemizde 100 kişide 50 kişinin yerini bile bilmediği Libya’dan yapması.Takım toplama bilgisayar gibi.Afrika’da nerede olduğunu bilmediğimiz ülkelerden gelen sezonluk oyuncular çoğunlukta. Beşiktaş’ı izlerken emekli olmuş,ne yapacağını bilemeyen,sadece vakit öldüren bir insan izlenimi alıyorum.Sezon bitsin diye dua ediyorlar.Peki önümüzdeki sene için umut var mı? Hiç sanmıyorum açıkçası.Kadrosu gerçekten kalitesiz,yönetimi gerçekten kötü ve mali yapısı da bozuk.Bir sihirli değnek lazım Beşiktaş’a.Yoksa korkarım ki Parma gibi,Newcastle United gibi bir dönemin büyük takımı,şimdinin vasat takımı olarak varlığını sürdürecek.Canı gönülden isterim ki bir an önce kendilerini bulsunlar çünkü iki büyük takımın hegemonyası gerçekten ligi ele geçirmek üzere.

GELECEK YILA ÇALIŞIN

Bu yıl şampiyonluk oldukça zora girmiş olsa da gelecek yılın planlaması şimdiden yapılmalı diye düşünüyorum. Başkan ve yönetim değişecek gibi görünüyor ama burası Fenerbahçe,her an her şey değişebilir. Gelecek yönetim ya da mevcut yönetim farketmez.Bir dahaki yıl için çalışmaların yapılması lazım. Bu yıl deli dolu başlamış olsa da sonradan farkettik ki planlama kusursuz değildi. Bunun en büyük örneği geçen sene bitmeden yapılan transfer Kent’in TFF listelerine eklenmemesi idi. Önceki sezon bitmeden anlaşıp imza attıracak kadar emin olduğunuz bir transferi listeye eklemeyip,değerlendirme dışı tutmak planlama konusunda ne kadar kötü bir yönetim olduğunu anlatıyor.Kişisel teşhislerime göre gidecek oyuncuları da düşünürsek çok iyi bir forvet,kaliteli bir sol bek ve iyi bir işçi ortasaha şart.Sezon bittiğinde giden isimlere bakarak ihtiyaçlar daha da artacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Katipoğlu Arşivi