Konyaspor'un yeni teknik direktörü Aleksandar Stanojevic kimdir?

Konyaspor'un yeni teknik direktörü Aleksandar Stanojevic kimdir?
Bu sezon İlhan Palut ile istediği sonuçları alamayan Konyaspor, genç teknik adamla yollarını ayırma kararı aldı ve bunu resmiyete kavuşturdu. Takımın başına ise Aleksandar Stanojevic getiriliyor. Yeşil beyazlı taraftalar da kendisi hakkında araştırmalarda bulunuyor. Peki, Aleksandar Stanojevic kimdir? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Bu sezon çıktığı 18 maçta 27 puanla istediği gibi bir performans çizemeyen Konyaspor son olarak evinde Beşiktaş'a 2-1 yenilerek 3 puan kaybetmişti. Yeşil beyazlılar aslında geçtiğimiz sezon uzun süre şampiyonluk yarışının içerisinde uzun süre kalarak yeni dönem için umut verse de beklenen sonuçlar elde edilemedi. İlhan Palut'un görevine siyah beyazlılara karşı oynanan maç sonrasında son verildi. Yerine ise Aleksandar Stanojevic getirilecek. Peki, Aleksandar Stanojevic kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımları çalıştırdı? Detaylar haberimizde.



Aleksandar Stanojevic kimdir?

Aleksandar Stanojevic (d. 28 Ekim 1973, Belgrad) 49 yaşındadır ve profesyonel sözleşme ile çalışan teknik direktördür. Kariyerine 2008 yolında FK Srem ile başladı. Djukic'in yanında 35 maça çıktı. Ardından aynı teknik adamla Partizan'da yardımcı antrenörlük yaptı. Milli takımda da yardımcı olarak çalışan deneyimli çalıştırıcı, U19 takımının da teknik direktörlüğünü yaptı. 2010 yılında Partizan'a 1 numara olark geri döndü. Çıktığı 70 maçta 2.37 puan ortalaması yakalamayı başardı. Bir sonraki adresi ise Dalian Professional oldu. Çin'deki ilk kariyerinde 29 maçlık bir kariyer yaşadıktan sonra Beijing Guoan'a imza attı. Burada ise 42 mücadelede takımını yönetti. Maccabi Haifa ile Avrupa futboluna geri döndü. Gelen teklif sonrası Çin macerası yeniden başladı ve Beijing BSU'ya geçiş yaptı. PAOK'u 2 karşılaşmada yönetti. Al-Qadsiah FC ile Asya'da Suudi Arabistan ile yeni bir adım atsa da hikayesi kısa sürdü. RJ Renhe ile bir kez daha Çin'e döndü. 2020-2022 arasında Partizan'da bir kez daha görev aldı. Kariyerindeki tüm kupaları Partizan'da kazandı İki Sırbistan ligi ve 1 Sırbistan Kupası zaferi bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.