Malatyaspor niye küme düştü?

Malatyaspor niye küme düştü?
Yeni Malatyaspor'un eski asbaşkanı Ahmet Güler, takımın geçen sene neden Süper Lig'ten düştüğüne ilişkin Damga'ya konuştu. Güler, “Malatyalılar takımı sahiplenmiyor demek büyük bir haksızlık olur.Hangi iş adamımıza gittiysek futbolla hiç alakası bile olmayan kişiler bile bizleri boş çevirmedi, fakat son zamanlarda Malatyaspor'un özellikle yalnızlaşmasının sebebi bütün iş adamlarının elini çekmesiydi” dedi

Yeni Malatyaspor'un geçen sezon niçin küme düştüğüne ilişkin ayrıntıları Damga okuyucularına anlatan kulübün eski asbaşkanı Ahmet Güler, “Biz dört yıl önce de Malatyaspor'da asbaşkan olarak görev yaptık. Görevimizi Malatyaspor’un ilk 5’te olduğu zaman özellikle Adnan başkanımızla beraber istifamızı verdik.Çünkü Malatyaspor'da bizim istediğimiz önemli değil,halkın menfaati dışında bazı şeyler gelişince biz bunlara seyirci kalmamak için buradaki görevimizi sonlandırmış olduk.Bu sonlandırmayı de yaparken özellikle vekillerimiz ve belediye başkanımıza bildirdik.Bu süreci ne kadar sessiz bitirirsek Malatyaspor’umuz daha az zarar görmüş oldu. Çünkü Malatya hepimizin değeri.Malatyaspor’un Süper Lig’e çıkması bütün esnaflarımıza,bütün oradaki firmalarımıza hepsine büyük bir desteği oldu.Bunları düşünerek biz bu görevi artık devam etmeme kararı aldık. Malayatspor’da mali işlere ben baktığımda 2 yıl boyunca 3 milyon 800 bin tl gibi ufak bir borçla kasayı devrettim.Bu belkide Malatyaspor tarihinde ilktir” dedi.


Malatyalılar sahip çıktı


Yeni Malatyaspor'a halkın sahip çıktığını anlatan Güler, “Malatyalılar takımı sahiplenmiyor demek büyük bir haksızlık olur.Hangi iş adamımıza gittiysek futbolla hiç alakası bile olmayan kişiler bile bizleri boş çevirmedi, fakat son zamanlarda Malatyaspor'un özellikle yalnızlaşmasının sebebi bütün iş adamlarının elini çekmesiydi.Bunun sebebi yanlış kararlar,yanlış futbolcu alımlarıydı.Bizim olduğumuz dönemde sonuç iyiydi,dışarıya borcumuz yoktu,maali disipline her zaman öncelik verdik bu da bize çok güzel sonuçlar getirdi.İstanbul’daki hangi iş adamına gittiysek o kapıdan boş dönmedik ama yönetimin unuttuğu en önemli şey Malatyaspor’a destek olan arkadaşlarımız her şeyi çok iyi takip ediyorlar farklı bir yorum katsanız dahi onlar sadece görsele bakar.Bu hepimiz için geçerli çünkü başarı olmayan yerde biz kalkıpta destek istersek hangi işadamına giderseniz gidin olumsuz yanıt alırsınız. Bu yüzden Malatyaspor'un belirli bir dönemden sonra kötü yönetimi,iş insanlarından alınan paraların doğru şekilde  kullanılmaması bütün Malatyalıları üzdü.Yönetici arkadaşlarımız ne yazık ki bunun bilincine varamadılar. En sıkıntılı dönemi yaşamaya başladılar” diye konuştu. 


Siyasiler eksik kaldı

 
Malatyalı siyasilerin kulübe destek noktasında eksik kaldığını belirten Güler, “İstanbul’da baktığımız zaman en fazla iş insanı Malatyalıdır ve hepsi kendi sektöründe tamamen bir marka.Bu firmalarımız Malatya için gerçekten her zaman fedakârca davrandılar yatırımların da yaptılar desteklerinde verdiler ama ne yazık ki tekrar söylüyorum yönetim bunun kıymetini bilemedi.Bilemediğin den dolayı çevresinde insan bırakmadılar.Sonraki oluşan yönetimde aklıselim bir iş adamımız yok. Burada en önemlisi şuna dikkat etmemiz lazım bazı sorunları masanın altına itmekle bu işler kapanmıyor.Bu sürecin başlangıcı Malatyalı siyasilerimiz , Malatyalı iş adamları kadar çaba göstermiş olsaydı bu yanlış verilen kararlara zamanında müdahale etmiş olsalardı Malatyaspor bu durumda olmazdı. Siyasiler bu konuda ne yazık ki eksik kaldı. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabınla gittiler ama yarın öbür gün seçimlerde bu faturaların kendilerine çıkacaklarını unuttular. Önümüzdeki seçimlerde göreceğiz Malatyaspor'un taraftarı var Bunun faturası yarın öbür gün herkese kesilecek” diye konuştu.


Enkaz devralmak kolay değil


Yeni Malatyaspor'un bugünkü durumuna dair de konuşan Güler, “Siyasilerimiz bazı kanalları toplu halde almış olsalardı ne bu yönetime bu hale düşmüş olurdu, ne bu yönetimin bu kadar önünü açmış olurlardı, Futbolcularımız uygun fiyatlara gitmiş oldular,bu da Malatya’ya büyük bir zarar getirmiş oldu.  Yeni gelen yönetim arkadaşlarımızın başarılı olması için herkes bir el birliğine Malatyaspor'a sahip çıkması gerekiyor.Bir şeyin altyapısı bozulunca,altyapıyı tekrardan düzeltmek kolay olmuyor.Zaman istiyor,emek İstiyor. Gelen arkadaşlarımızın da görevlerinin çok zor olduğunu bilincinde olduklarını tahmin edebiliyorum.Daha doğrusu etmek istiyorum. Öyle bir enkazı devralmak kolay değil. İnşallah bu enkazdan çıkarlar.Malatyaspor’umuz da olması gereken yerde olur. Bu bütün Malatyalıların isteyeceği bir ortam olmuş olur” dedi.


Malatyaspor bir alt lige düşer mi?


Takımın bir alt lige düşebileceği ihtimaline dair de konuşan Güler, “Biz şu anda öyle düşünmeyelim kesinlikle öyle de yorumlamayalım. Tabii ki takımın toparlanması için bir emek gerekiyor ama önceki yönetimin de mutlaka faturasını ödemesi gerektiğini düşünüyorum çünkü bu kadar şeyi Malatyaspor'a faturasını kesilip ortada bırakılması hiç doğru değil. Şirketimizde de bir şeyler ters giderse bunun sorumlusu firmanın sahibidir. Lafı öyle gevelemenin anlamı da yok eğer bu kurumun başında Adil başkanımız varsa Adil başkanımız da kendisini bir muhasebeye çekmesi lazım. Neden çekmesi lazım çünkü bütün Malatya'nın orada bir hakkı var.Malatya sporumuzun bir değeri var.Şu an ki yönetime elinden geldiğince destek olması gerekiyor. Bu kötü gidişata dur demesi lazım.Malatya hepimizin değeri. Malatya'da bizim bir inşaatımız yok, Malatya'da bir beklentimiz yok,Malatya sadece sevdamız. Bu vefa borcumuzu ödememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABER:

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.