Manisaspor'un genç kalecisi Kubilay İsmail Zihni Süper Lig yolunda

Manisaspor'un genç kalecisi Kubilay İsmail Zihni Süper Lig yolunda
Manisaspor bu sezon her ne kadar kötü günler geçirip ligde son sırada yer alsa da kaleci Kubilay İsmail Zihni Süper Lig ekiplerinin radarına girdi. 20 yaşındaki file bekçisi, önümüzdeki sezon Türkiye'nin en büyük turnuvasında forma giyebilir. Zihni transferi, Manisaspor günleri ve Trabzonspor hakkında açıklamalarda bulundu.

61 numara furyasının temsilcilerinden biri olan Kubilay İsmail Zihni, Manisaspor'da profesyonelliğe adım attı ve kaleyi devraldıktan sonra bu sezon da Ege temsilcisinin formasını giymeye devam etti. Her ne kadar alınan sonuçlar siyah beyazlı ekibi ligin son sırasına demir attırsa da Kubilay performansıyla birlikte Süper Lig'deki birçok takımın transfer listesine girmeyi başardı. Yabancı kontenjanının kısıtlanması öngörülen dönemde alt liglere yönelen kulüplerin hedefinde artık 20 yaşındaki kaleci de var.

Resmi bir teklif yok
Manisaspor'un kalesini bu sezon 20 maçta koruyan Kubilay İsmail Zihni, transferi hakkında yaptığı açıklamada; 'Şu an resmi bir teklif yok. Menajerler ile gelen bazı öneriler var. Ben de haber bekliyorum. Sezonun bitmesini beklemek daha doğru olurç Manisaspor ile kontratım var ve üzerimde söz sahibi konumdalar. Eğer bir resmi teklif olursa oturup konuşulur' ifadelerini kullandı.

kubilay ismail zihni

Gönlümde Trabzonspor var
Her Trabzonlu futbolcu gibi hedefinin Trabzonspor olduğunu ifade eden Zihni; 'Benim için bir rüya olur. Trabzonlu ve Trabzonsporluyum. Uğurcan Çakır gibi bir değer yetişti son dönemde. Arda da arkasından geliyor. Memleketimin takımında oynamak bana gurur verir. Eğer bir teklif olursa orada oynamayı çok isterim' şeklinde konuştu.

kubilay ismail zihni

Elektrik, su ve doğalgaz yokken maça hazırlandık
Bu sezon Manisasporun yaşadığı kötü günler hakkında da konuşan genç kaleci; 'Takım olarak gerçekten zor bir dönemden geçtik. Çok kötüydü. Evim burada olduğu için şanslıydım ancak dışarıdan gelen oyuncular için bu süreci atlatmak bir hayli zaman aldı. Bazen elektrik, su ve doğalgazımız yokken maç sabahlarına hazırlandık. Bu sırada tek kuruş para bile almadık. Ardından Manisa'dan da destek göremedim. Akabinde zaten işler tepetaklak ilerledi. İlk yarının sonuna kadar kaleci antrenmrümüz vardı ancak o da gitti. Kendim çalışıp arkadaşlarımı da çalıştırıyordum. Hocalarımızdan en tecrübelileri bize antrenman yaptırıyordu.. Manisaspor'da parlamamın sebebi ise çok sabırlı olmamdı. Hedeflerim için tüm yaşananların üstünden gelmem gerekiyordu. Ailemin desteği de çoktu üstümde. Annem ve babamın yanısıra özellikle ağabeyim Rıdvan inanılmaz derecede arka çıktılar bana. Yoksa yapmazdım. Tesislerde yemek yoktu. Çalışanlar işi bıraktı, kulüp dağılmaya başladı. Sonra da olağanüstü kongre oldu. Başkanımız sayesinde biraz tıparlandık ancak şehirden yine destek alamadık. İnsanlar Manisaspor'a sırtını döndü. Bu takım sayesinde yükselenler ahde vefayı unuttu, bu güzide kulübü köşeye attılar' dedi.

Kaleye geçmek istemiyordum
Futbola başladığı döneme de değinen Kubilay İsmail Zihni, ilk etapta kaleciliği sevmediğini anlatarak; 'Küçük yaştan bu yana oynuyorum ancak kaleye geçmeyi hiç istemiyordum. Arkadaşlarımın ısrarı ile eldivenleri giydim ve kalecilik yaptım. Daha sonra beden eğitimi öğretmenimiz beni oku takımına aldı. Orada da gösterdiğim performans ağabeyim Rıdvan Zihni'yi etkiledi ve beni Manisaspor'un yaz okuluna yazdırdı. 11 yaşından bu yana Manisaspor'a hizmet ediyorum. Bugüne kadar zor anlar yaşadım ancak Rıdvan Türküler ve Erkan Bulut hocalarım olmasaydı buralara gelemezdim. Onların bana alt yapıda verdiği destek benim için çok önemliydi' sözleri ile kariyerini özetledi.

20 yaşındaki kaleci aynı zamanda Uğurcan Çakır ve Beto'yu kendisine yakın gördüğünü açıkladı.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.