Marc Bartra'nın "dudak uçuklatan" maliyeti belli oldu! İşte ödenecek para...

Marc Bartra'nın "dudak uçuklatan" maliyeti belli oldu! İşte ödenecek para...
Trabzonspor'un dün akşam saatlerinde Trabzon'a getirdiği Marc Bartra büyük bir ilgiyle karşılandı. İspanyol stoperin bordo mavililere maliyeti de belli oldu. Daha önce sözü edilen bonservis ve maaşlardan çok daha azına imzalar atıldı.

Aylardır süren sağ stoper özlemini Marc Bartra ile sona erdiren Trabzonspor'da taraftarlar büyük bir sevinç yaşanırken başta Teknik Direktör Abdullah Avcı olmak üzere teknik heyet de rahat nefes aldı. Sürecin en çok mesai harcayan tarafı ise yönetimdi. Uzun süredir devam eden pazarlıkların ardından özel uçak İspanya'ya gönderilmiş, orada bile 3 gün bekletilmişti. Sonunda hem Bartra hem de Real Betis ile anlaşan Fırtına, önemli bir eksiğini de gidermiş oldu. Dün şehre gelen yıldız oyuncu sevgi gösterileriyle karşılandı. Sonrasında da kendisini bekleyen araçla birlikte tesislere gitti.


SORUN ÇÖZECEKSE SATILMALI

Real Betis Teknik Direktörü Manuel Pellegrini de Marc Bartra transferini doğruladı. Tecrübeli teknik adam yaptığı açıklamada, "Benim düşünce tarzım hep aynı. Eğer sorunu çözen bir satış olacaksa bu gerçekleşmeli. Diğer yandan takımdan ayrılan futbolcularımızın yerine aynı ölçüde futbolcular koyamadığımızı da biliyoruz. (finansal fair play'den dolayı) Joel, Tello ve şimdi de Marc Bartra ayrıldı. Umarım Luiz Felipe ve Luiz Henrique onların yerini alır. Geçtiğimiz sezonlarda yine ekonomik sebeplerden dolayı sadece German Pezzella ile imza atmıştık." ifadelerini kullandı.


marc bartra trabzonspor karşılama


 

AVCI ISRARLA İSTEDİ

Edgar lé'nin sakatlığı sonrasında geriden oyun kuran, pas oyununa yatkın, hücuma çıkabilen ve kesici özelliği ile de rakip forvetlere geçit vermeyecek bir isim isteyen Abdullah Avcı'nın listesindeki ilk isimler arasında bulunan Marc Bartra artık bordo mavili formayı giyecek. Deneyimli çalıştırıcı Hatayspor maçından sonra yaptığı açıklamada; "Stoper konusu duruyor. Marc Bartra istediğim bir isimdi ama netleşmediği için bir şey söyleyemiyorum." demişti. Transfer sona erince Avcı da rahatlamış oldu.

MARC BARTRA KAP'A BİLDİRİLDİ

Deneyimli futbolcunun transferi öncesinde basında yer alan birçok haberde 5 milyon euro ödeneceği ve 2.5 milyon euro garanti ücretin yanı sıra çeşitli bonusların ekleneceği dile getirilmişti. Ancak Trabzonspor'un KAP'a yaptığı açıklama bu seviyelerin çok altında bir ücret yayımlandı.


Real Betis'e ödenecek bonservis için yapılan KAP açıklaması şu şekilde;

"Profesyonel futbolcu Marc Bartra Aregall'ın Kulübümüze transferi konusunda, Real Betis Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, Real Betis Kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak, 1.250.000.-EUR, 2 yıla yayılmış 2 taksit halinde ödenecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla."



Marc Bartra'ya yapılacak ödemeler için de;
"Profesyonel futbolcu Marc Bartra Aregall ile 3 (Üç) yıllık anlaşma sağlanmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya; her bir sezon için garanti ücret olarak 1.500.000.-EUR ödenecektir. Ayrıca her bir sezon için şarta bağlı bonus olarak, toplamda en fazla 700.000.-EUR prim ödemesi yapılacaktır.

Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla." ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.