Marek Hamsik için IFK Göteborg'dan açıklama: "EURO 2020 sonrasında..."

Marek Hamsik için IFK Göteborg'dan açıklama: "EURO 2020 sonrasında..."
Trabzonspor'un orta saha transferinde 1 numara şüphesiz Marek Hamsik. Slovak yıldız için geceyi gündüz eden bordo mavili yönetim, Gervinho ve Bruno Peres'i Türkiye'ye getiren ekibi bu transferde de görevlendirdi. Taraftar da büyük bir sabırsızlıkla tecrübeli futbolcunun imza atmasını bekliyor. IFK Göteborg Sportif Direktörü Pontus Farnerud, Hamsik'in transferine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Teknik direktör Abdullah Avcı'nın dün açık açık tarif ederek; "6-8-10 oynayan ve biraz da marka bir isim" olarak anlattığı Marek Hamsik için temaslar sürüyor. Daha önce Çin liginde oynayan ancak İsveç'te transfer sezonunun açık olması sebebiyle IFK Göteborg ile sözleşme imzalayan Slovak oyuncu ağustos ayında serbest kalacak. EURO 2020 kadrosunda da yer alan futbolcu için seferber olan yönetim de tüm şartları zorluyor. Ertuğrul Dığan dün yaptığı açıklamada; "2 sezon için 4.5 milyon euro istiyor ancak bizim tavan ücretimiz 1.5 milyon euro" demişti. Görüşmelerin yüz yüze yapılma kararı alındıktan sonra trafik daha da hızlandı. Hamsik'in gelme olasılığı günden güüne artıyor.  IFK Göteborg'un Sportif Direktörü Pontus Farnerud da oyuncularını turnuva sonrasında takıma beklediklerini söyledi.

"Ona güveniyoruz"

Trabzonsporlu taraftarların gelmesi için adeta nöbet tuttukları Marek Hamsik için DAMGA'ya konuşan Farnerud; "Marek önemli bir oyuncu. Kendisi Avrupa Şampiyonası'nda ülkesi kadar bizi de temsil edecek. Bu sebeple gururluyuz. Onun iyi bir turnuva geçirmesini diliyorum. İsveç'e onun gibi bir yıldızı getirebildiğimiz için mutluyuz. Ona güveniyoruz. Şampiyona sonrasında da bizle olmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Sözleşmesi sürüyor

Yönetimin bir an önce transferini EURO 2020'ye kadar tamamlamak istediği Marek Hamsik'in şu an ayrılması durumunda sözleşmesindeki bir maddeden dolayı serbest kalma hakkı bulunuyor. Trabzonspor'un bu konuda çok büyük bir olumsuzlukla karşılaşması beklenmiyor.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.