Marsilya Atletico Madrid UEFA Avrupa Ligi maçı saat kaçta ve hangi kanalda

Marsilya Atletico Madrid UEFA Avrupa Ligi maçı saat kaçta ve hangi kanalda
Avrupa'nın iki numaralı kupasında iki dünya devi karşı karşıya geliyor. Fransa'nın Marsilya ekibi ile İspanya'nın Atletico Madrid kulübü kozlarını finalde paylaşacak. Peki Marsilya ile Atletico Madrid arasındaki mücadele saat kaçta başlayacak ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte cevabı...

Zorlu rakipleri geride bırakarak Avrupa Ligi finaline yükselen Marsilya ve Atletico Madrid kozlarını Fransa paylaşacak. Lyon'un stadında oynanacak mücadele için biletler haftadan önce tükendi. Binlerce kişinin tribünde milyonlarcasının da ekrankardan izleyeceği maç hakkında araştırmalar devam ediyor. Bu akşamki mücadele iki takım arasındaki 3. maç olacak. Karşılaşmayı Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek.

Mücadele öncesi iki takımda da kart cezalısı bulunmuyor. Hafif sakatlıkları bulunan Marsilya’dan Rolando ve Kostas Mitroglou ile Atletico Madrid’den Jose Gimenez’in mücadelede forma giyip giymeyeceklerine teknik direktörleri karar verecek.

Öte yandan Atletico Madrid’in Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone, aldığı 4 maçlık ceza nedeniyle final karşılaşmasını kulübeden takip edemeyecek.

Marsilya ile Atletico Madrid 3. kez karşılaşacak

İki takım, daha önce 2008-2009 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında karşı karşıya geldi. Tarafların ilk maçında, Javier Aguirre’nin teknik direktörlüğünü yaptığı Atletico Madrid, Eric Gerets’in çalıştırdığı Marsilya’yı 2-1 yendi.

Gruptaki ikinci karşılaşma ise golsüz sona erdi.

Atletico Madrid’in 9’uncu Avrupa kupası finali

Avrupa kupalarında Atletico Madrid, 9’uncu kez final oynayacak. Madrid ekibi, geçmiş yıllarda çıktığı 8 finalin 3’ünden galip ayrıldı. İlk finaline Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 1962’de çıkan İspanya temsilcisi, Fiorentina’yı 1-1 ve 3-0’lık skorlarla geçerek şampiyon oldu.

Aynı kupanın finalinde Atletico Madrid, 1963’te Tottenham’a 5-1, 1986’da Dinamo Kiev’e 3-0 kaybetti. UEFA Avrupa Ligi’nin 2010 finalinde Fulham’ı uzatmalarda 2-1 yenen Atletico Madrid, 2012’de de Athletic Bilbao’yu 3-0 mağlup ederek kupaya uzandı.

Futbolun bir numaralı kupasında o zamanki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 1974’te finale çıkan Atletico Madrid, Bayern Münih’e 1-1 ve 4-0’lık skorlarla mağlup oldu. Atletico Madrid, 1992’de UEFA Şampiyonlar Ligi adını alan turnuvada ise 2014 ve 2016 finallerinde Real Madrid’e kaybetmekten kurtulamadı. Atletico Madrid, rakibine 2014’te uzatmalarda 4-1, 2016’da ise normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten mücadelede penaltı atışları sonucu 5-3 yenildi.

Marsilya, Avrupa’da 5’inci kez finalde

İspanya ve Fransa temsilcileri, Avrupa kupalarında 5. kez finalde kozlarını paylaşacak. Önceki 4 finalde de İspanya takımları şampiyonluğun sahibi oldu.

İki ülkenin takımları daha önce UEFA Kupası’nda bir kez finalde karşılaştı. Kupa finalinde Valencia, 2003-2004 sezonunda Marsilya’yı 2-0 yendi.

UEFA Avrupa Ligi’nde 824 milyon avroluk final

UEFA Avrupa Ligi finalinde yarın karşı karşıya gelecek İspanya’nın Atletico Madrid ile Fransa’nın Olympique Marsilya takımlarının toplam futbolcu değeri 824 milyon 550 bin avro olarak dikkati çekiyor. Alman internet sitesi Transfermarkt’ın güncel verilerine göre Atletico Madrid’in tahmini piyasa değeri 636 milyon 650 bin, Olympique Marsilya’nın ise 187 milyon 900 bin avro.

Fransız Antoine Griezmann, 100 milyon avro ile Atletico Madrid’in, vatandaşı Florian Thauvin ise 28 milyon avro ile Olympique Marsilya’nın en pahalı futbolcusu olarak ön plana çıkıyor.

Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.