Mbwana Samatta ve Papiss Cisse Eran Zahavi kadar olamadı!

Mbwana Samatta ve Papiss Cisse Eran Zahavi kadar olamadı!
Sezona büyük umutlarla giren ve şampiyonluk hedefi için sükseli transferler yapan Fenerbahçe'de forvet olarak Mbwanna Samatta, Papiss Cisse ve Kemal Ademi'den yana tercih yapılmıştı. Ancak üç forvetin performansı hayal kırıklığı yaşatırken çok istenmesine rağmen alınmayan Eran Zahavi ise PSV formasıyla hepsinin toplamından fazla gol attı.

Erol Bulut'u takımın başına getirdikten sonra önemli transferlere imza atan Fenerbahçe'de gol kralı unvanlı Papiss Cisse'nin yanısıra Aston Villa'dan 6 milyon euro bonservisle Samatta alınmıştı. Bu ikiliye eşlik etmesi ve onları rotasyonlayabilmesi adına da Kemal Ademi takviyesi yapılmıştı. Büyük beklentilerin olduğu üç yıldızın performansı sarı lacivertlileri de Beşiktaş'ın gerisinde bırakan unsurlardan biri oldu.


Bekleneni veremedi

Alanyaspor'a geldiği günden transfer olduğu ana kadar neredeyse her maçta iyi performans gösteren Papiss Cisse, çıktığı  65 karşılaşmada da 42 kez rakip fileleri sarsmıştı. Trabzonsporlu Sörloth'un sükseli performansının ardında kalmasına rağmen bir gol kralının atabileceği sayıyı geçen sezon da yakalayan Senegallinin gelişi büyük sevinç yarattı ancak bu coşku sahaya yansımadı. Sadece 4 gol atabildi. 1+1 yıllık kontratı buluanan deneyimli oyuncunun takımdaki geleceği de belirsiz.


Bonservisinin hakkı bu değil

İngiltere'den bir dünya yıldızı getirmek isteyen Fenerbahçe'nin tercihi Samatta olmuştu. Tanzanyalı santrafor çıktığı 28 karşılaşmada sadece 6 golde kaldı. Son dönemde ise oynadığı bir içecek firması reklamı ile gündemde ve sarı lacivertli taraftarlar Afrikalı oyuncuyu eleştiri yağmuruna tutuyor. Samatta'nın da iyi bir teklif gelmesi halinde satılması bekleniyor. Kemal Ademi de son olarak Karagümrük'e kiralandı.


Beğeni istedi ama gelmedi!

Sezon başında Çin'deki takımdan ayrılan Zahavi'nin adresinin Fenerbahçe olacağı iddia edilmişti. İstailli futbolcu da sosyal medya hesabından 500 bin beğeni gelmesi halinde transferinin gerçekleşeceğini söylemiş ancak sözünü yerine getirmemişti. Bazı kaynaklara göre Erol Bulut ya da Emre Belözoğlu'nun veto ettiği öne sürülen deneyimli santrafor PSV'de attığı 15 goll Kanarya'nın forvetlerinden daha fazla sevinç yaşadı.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.