Medipol Başakşehir - Demir Grup Sivasspor maçı saat kaçta ve hangi kanalda

Medipol Başakşehir - Demir Grup Sivasspor maçı saat kaçta ve hangi kanalda
Geçen hafta geriye düştüğü maçın ikinci yarısında toparlanarak Osmanlıspor'u 4-1 yenen Medipol Başakşehir yarın akşam Sivasspor'u evinde ağırlıyor. Sezonun ilk yarısındaki maçtan 1-0'lık yenilgiyle ayrılan turuncu beyazlılarda amaç şampiyonluk yarışında maç fazlasıyla öne geçmek ve rakibi psikolojik olarak etki altına almak. Kırmızı beyazlılar ise Avrupa iddiasını sürdürmek istiyor

Spor Toto Süper Lig'in bitimine üç hafta kala lider Galatasaray'ın bir puan gerisinde bulunan Medipol Başakşehir evinde bu akşam Sivasspor'u ağırlıyor. Kone'nin golü ile rakibine ilk yarıda boyun eğen turuncu lacivertliler rövanşı almak ve şampiyonluk yolunda önemli bir adım atmanın hesaplarını yapıyor. Mücadele saat 20.00'de başlayacak ve beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam ve Asım Yusuf Öz üçlüsü yönetecek.

Arda'nın durumu kritik
Geçtiğimiz hafta Osmanlıspor maçının ikinci yarısında oyundan alınan Arda Turan'ın durumu maç saatinde netli kazanacak: Teknik Direktör Abdullah Avcı her ihtimale karşı Mossoro'yu bu bölge için hazırlarken Brezilyalı futbolcudan eski performansını bu kritik maçta sergilemesini istiyor. Bilindiği üzere yıldız oyuncu çarşamba günü idmana katılmamıştı. Öte yandan Teleset Mobilya Akhisarspor ile oynanan mücadelede sakatlanan Stefano Napoleoni'nin ise takım ile birlikte çalışmalara başladığı ancak kadroda olmama ihtimalinin bulunduğu öğrenildi.

Sivasspor tam kadro
Trabzonspor ve Gençlerbirliği'ni yenerek son iki maçtan 6 puan çıkaran Sivasspor'da gözler Medipol Başakşehir mücadelesine çevrildi. İstanbul'a eksiksiz gelen Yiğidolar bu zorlu deplasmandan puan veya puanlarla dönmek istediklerini belirtti. İki takım arasında oynanan son 10 mücadele içinde kırmızı beyazlıların galip gelememesi de dikkat çeken bir başka nokta.

sivasspor başakşehir

Maç öncesi notlar
Sivasspor'u Süper Lig'de üç maçtır yenemeyen Başakşehir (2B 1M), rakibiyle daha önce oynadığı son yedi karşılaşmanın altısını kazanmıştı (1M).

Sivasspor'la iç sahada oynadığı son beş maçı kaybetmeyen Başakşehir (3G 2B), daha önce rakibine karşı evinde tek galibiyet alabilmişti (3M).

Sivasspor, Başakşehir deplasmanında çıktığı son dört maçta da kalesinde en az iki gol gördü (1B 3M).

Son iki maçında yedi gol atan Başakşehir, ondan önceki altı karşılaşmada rakip filelere aynı sayıda gol gönderebilmişti.

Deplasmandaki son 10 maçın dokuzunda kalesini gole kapatamayan Sivasspor (19 gol), sadece son karşılaşmasında Trabzonspor'dan gol yemedi (2-0).

Bu sezon 20 galibiyeti bulunan Başakşehir, Süper Lig tarihindeki en yüksek sayısını tekrarlamak için sahaya çıkıyor (2016/17 sezonunda 21).

Süper Lig'de şu ana kadar en az penaltı golü atan iki takımdan biri Başakşehir (2; Gençlerbirliği'yle birlikte); Sivasspor'dan (7) daha fazla penaltı golü yiyen tek takım ise Alanyaspor (9)

Maçların 61-75'inci dakikaları arasında kalesinde en çok gol gören takım Sivasspor (11). Bu aralıkta en az gol yiyen iki ekipten biri ise Başakşehir (2; Galatasaray'la birlikte).

Hakan Arslan bu sezon Süper Lig'de yedi gol attı, bu gollerin beşi maçların açılış golüydü (diğer ikisi hat-trick yaptığı Antalyaspor maçında geldi).

Ligde şu ana kadar takım arkadaşlarına en fazla şut pası atan ancak henüz asist olmayan iki oyuncudan biri Thievy (23; Selçuk İnan'la birlikte).

Bu sezon ligin asist kralı olan Edin Visca (14), önceki üç sezonda toplam 13 asist yapabilmişti.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR
Volkan
Caiçara
Costa
Epureanu
Clichy
Gökhan
Emre
Visca
Mossoro (Arda)
Elia
Mevlüt

DEMİR GRUP SİVASSPOR
Ali Şaşal
Auremir
Bjarsmyr
Boye
Ziya
Ndinga
Hakan Arslan
Saivet
Robinho (Bifouma)
Emre
Kone

Aralarındaki son 10 maç
2012-2013 | Başakşehir 2 - 0 Sivasspor
2012-2013 | Sivasspor 4 - 1 Başakşehir
2014-2015 (HAZ) | Başakşehir 2 - 0 Sivasspor
2014-2015 | Sivasspor 0 - 2 Başakşehir
2014-2015 | Başakşehir 2 - 1 Sivasspor
2015-2016 | Sivasspor 2 - 2 Başakşehir
2015-2016 | Başakşehir 2 - 2 Sivasspor
2016-2017 | Başakşehir 2 - 0 Sivasspor
2016-2017 | Sivasspor 0 - 0 Başakşehir
2017-2018 | Sivasspor 1 - 0 Başakşehir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.