Merhaba Sırbistan

Merhaba Sırbistan
Siz bu yazımı okurken 23'üncü Balkan Ülkeleri Karate Şampiyonası için Sırbisan'ın başkenti Belgrad'da olacağım.

Siz bu yazımı okurken 23'üncü Balkan Ülkeleri Karate Şampiyonası için Sırbisan'ın başkenti Belgrad'da olacağım. 27-29 Nisan 2018 tarihlerinde yapılacak Balkan ülkeleri karate şampiyonasında ülkemizi temsilen bayanlarda bir sporcum var Gözde Baydemir ülkemizi ilçemizi en güzel şekilde temsil edeceğiz inşallah bu yıl 23'üncüsü düzenlenecek Balkan Karate Şampiyonası'na Milli Takım düzeyinde temsil edecek sporcularımızı Türkiye Karate Federasyonu'muz kafile halinde götürecek Balkan Karate Şampiyonası'na en kalabalık katılan ülkeyiz. İkinci sırada Sırplar var
2015 yılında ilk defa katıldığım Balkan Şampiyonası'nda tek sporcumla katılmıştım Hasan Celal Yıldırım, 3 komitede birinci olmuştu. Yine 2015 yılında 120 sporcu içerisinde 2 madalya alan benim sporcum Hasan Celal Yıldırım olmuştu. Hasan Celal bu yıl artık ümitlerde olduğu için Balkan Şampiyonası'na yaşı tutmuyor bundan sonra inşallah ümitlerde ülkemizi temsil edeceğiz.
Gözde Baydemir, 2008 doğumlu sporcu ama yeteneği büyük Türkiye Şampiyonası'nda bütün rakiplerini yenerek birinci olan sporcum Balkanlar'da inşallah derece yapacak ümitliyim.
Bir milli sporcu yetiştirmek hiçde kolay değil alt yapısı olmalı sporcunun ailenin desteği olmalı sporcunun isteği olmalı sporcunun vücut yapısı yaptığı spor dalına uyumlu olması lazım bu unsurlar olduğunda başarıda kolay geliyor zaten başarının sırrıda çalışmakla oluyor. Biz de hemen hemen her gün çalışıyoruz ve neticesinde Çatalca gibi ufak ilçede 5 tane milli sporcu çıkarttım Balkan Şampiyonu çıkarttım. Bundan sonra hedefimiz büyüklerde ümitlerde derece yapmak çalışırsak o da olacak inşallah.
İşin bir diğer boyutuda başarıya giderken maddi destek genelikle velilerimizin desteğiyle maçlara gidiyoruz çok uzak iller olduğunda velilerimiz ciddi anlamda maddi yönden zorlanıyorlar tam da bu zor anda bazen iylik meleği çıkar bütün ümitlerinizi yeniden yeşertir. Hayırsever güzel kalpli insan Av. Serdar Balcı, Gözde kızımıza sponsor oldu. İller arası turnuvalara gitmemize destek oldu Allah böyle güzel kalpli insanların sayısını artırsın.
Bazen insanlar soruyor ya bu kadar derece yapıyorsunuz devlet size yardımcı olmuyor mu diyor. Oluyor. Devletimiz elbette yardımcı oluyor maddi anlamda sporcu ümit gençlerde büyüklerde derece yaparsa ödül yönetmenliğinden ödül alır minik yıldızlarda Türkiye Şampiyonu olan sporcular direk milli takıma seçilir ve milli takıma gittiğinde yol masraflarını konaklama masraflarını Türkiye Karate Federasyonu karşılar yurt dışına götürdüğünü getirir sporcuyu sporcu ümit geç büyüklerde derece yaparsa o zaman ödül yönetmeliğinden ödül alır. Asıl zorluk miniklerde yani tabiri caizse mutfak kısmından sporcuyu yukarı çıkarmak asıl zorluk burada ben eğer 5 milli sporcu çıkardıysam bir çoğu ailelerin desteğiyle olmuştur bazen iylik melekleri çıkar elimizden tutar Av. Serdar Balcı gibi. Burada Çatalca Belediye Başkanımız Sn. Cem Kara'ya çok teşekkür ederim bizlerin her zaman yanında olmuştur sporcularıma destek olmuştur. Bugün yüze yakın karate öğrencilerimden aidat almıyorsam Başkan Cem Kara sayesindendir, ben belediyeden maaş alıyorum sporculardan aidat almıyorum burada kazanan Çatalca halkıdır sporcularımdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.