Mevlüt Uysal'dan Başakşehir açıklaması: İBB destek vermiyor

Mevlüt Uysal'dan Başakşehir açıklaması: İBB destek vermiyor
Büyükçekmece'de yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen İBB Başkanı ve Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal son günlerde tartışılan Medipol Başakşehir'in mali durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı ve Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Başakşehir'de belediye başkanlığı yaptığı dönemde Başakşehirspor Kulübü'ne destek verip vermediği yönündeki soruları yanıtladı. Uysal, “Büyükşehir finanse ediyor diyorlar, ilçe belediyesi finanse ediyor diyorlar hepsine hayır. Ben yardımcı oldum mu? Yardımcı oldum. Oradaki büyük inşaat firmalarını topladım. Kulüple sponsorluk anlaşması yapılmasını sağladım” dedi.

Büyükçekmece'de gazetecilerle bir araya gelen Mevlüt Uysal, Başakşehirspor'a katkı verip vermedikleri yönündeki iddiaları cevapladı. Uysal, “Başakşehir'de belediye başkanı iken İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Başakşehirspor olsun dediklerinde birçok belediye başkanı arkadaşım bana 'hadi geçmiş olsun aldın başına belayı aldın' dediler. Ama bir şey doğru yapılırsa zararı olmaz. Doğru şeyler de yapıldı. Yönetim kurulu kuruldu, yönetim kurulu bir anonim şirketi kurdu ve her imza atan şahıs sorumluluk aldı. Bu kulüp kuruldu ve kendi kendini finanse edebilecek hale gelmeliydi. Bu şekilde yapıldı mı yapıldı. Şu an Başakşehir'in yaptığı her anlaşma resmi. Bütçesi ne mi? O büyük takımların bütçesinin beşte biri. Nereden buluyor bu parayı? Çok basit. Şu anki harcadığı paraya bak, gelirine bak, iş çok basit” dedi.

İBB desteklemiyor
İBB'nin kulübe herhangi bir desteğinin olmadığını da anlatan Uysal, “Büyükşehir finanse ediyor hayır. İlçe finanse ediyor hayır. Ben şöyle yardımcı oldum. Oradaki büyük inşaat firmalarını topladım. Başakşehir başarılı olursa Türkiye başarılı olacak mı olacak. O zaman bu sizin de başarınız olacak diye konuştum. Oradaki büyük firmalarla sponsorluk anlaşmasının yapılmasını sağladım. Bu sponsorluk gelirleri de resmi olarak bellidir. Başakşehir kendi başına ayakta duruyor” dedi.

Başakşehir gibi olmayanlar küme düşecek
Başakşehir'in spor için bir model olduğunu kaydeden Uysal şu ifadeleri kullandı; “Ben 10 sene içerisinde bütün büyük kulüplerin Başakşehir formülüne döneceğini düşünüyorum. Dönemeyen de küme düşecek. Görürsünüz bak küme düşecek. Bunlar öyle ya da böyle Başakşehir'in yaptığı yapacaklar. Çünkü doğru örnek ortada. Fenerbahçe, Başakşehir'in 10 katını harcamış yenemiyor. Sonra vay bütçe diyorlar. Bizim zaten ilçe olarak etimiz ne budumuz ne. Neyin desteğini verip onu ayakta tutacağız ki? 200 bin liraya alınmış futbolcular, 2 buçuk milyona satılıyor. Ben bu açıdan arkadaşlarımı kutluyorum. Büyükçekmece'de de belediye başkanı olursam buraya da aynı formülü getireceğim. Cami derneği yönetir gibi kulüp yönetilmez.” Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.