Mikkel Damsgaard kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı

Mikkel Damsgaard kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı
Nwakaeme ile yaptığı görüşmelerden istediği sonucu alamayan Trabzonspor'da birçok isimle temaslar sürüyor. Bordo mavililer geçen sezon transfer operasyonunun büyük çoğunluğunu yürüttüğü İtalya'da yine üs kurdu. Listede Mikkel Damsgaard'ın olduğu iddiaları taraftarları da heyecanlandırdı. Peki, Mikkel Damsgaard kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer almaya hazırlanan Trabzonspor'da transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda ilerleyen süreçte Cornelius'tan alınan verim sonrasında gözler Danimarka'ya çevrilmişti. Larsen'in ardından sol kanat arayışını da bu ülkeye yönelten Fırtına, iki ismi de İtalya'da getirmekte kararlı. Adını EURO 2020'deki performansıyla duyuran ve ardından da Sampdoria'ya transferi gerçekleşen genç futbolcu, bir ara Barcelona'nın da gündemindeydi. Karadeniz temsilcisi ise satın alma opsiyonu ve kiralama seçenekleriyle teklif sunacak. Taraftarlar da söz konusu iddialarla birlikte genç isim hakkında araştırmalarda bulunarak  bilgi sahibi olmak istiyor. Peki, Mikkel Damsgaard kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.


 

Mikkel Damsgaard kimdir?

Tam adı Mikkel Krogh Damsgaard olan Mikkel Damsgaard, 3 Temmuz 2000 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinin yaklaşık 40 km batısında bulunan Jyllinge'de doğdu. 21 yaşında olan Dan futbolcu şu anda Sampdoria'da forma giymektedir. Ülkesini de temsil etmek üzere Danimarka Milli Takımı formasını giymektedir.


mikkel damsgaard


 

Mikkel Damsgaard hangi takımlarda oynadı?

Danimarkalı futbolcu Mikkel Damsgaard futbola Jyllinge FC'de başladı. 2005-2013 tarihleri arasında burada oynadı. Sonrasında ise ülkenin en önemli alt yapı markalarından biri olan FC Nordsjaelland'a transfer oldu. Farum ekibinde çıktığı 93 resmi maçta 13 gol atıp 21 de asist yaptı ve Avrupa takımlarının radarına girdi. Geçen sene düzenlenen EURO 2020 turnuvasında gösterdiği performansla da adını dünya futboluna duyurmayı başardı. İtalya'da Sampdoria'nın yolunu tuttuktan sonraki ilk sezonunda 37 karşılaşmada 2 kez rakip fileleri sarsıp 4 de gol pası verdi. Geride kalan sezonda ise yaşadığı sakatlığın da etkisiyle az süre alabildi ve sadece 613 dakika sahada kaldı. Skor katkısı üretemedi.


 

Mikkel Damsgaard hangi mevkilerde oynuyor?

Trabzonspor'un kadrosuna katmak istediği 1,80 metre boyundaki kanat oyuncusu birden fazla pozisyonda oynayabiliyor. Hücum bölgesinin sol kanadında etkili olmayı başaran Damsgaard, 10 numara ve merkez orta saha mevkilerinde de görev verilmesi halinde oynayabiliyor. Hızı ve tekniği ile ön plana çıkabiliyor. Ters ayağı da rakiplere karşı büyük avantaj sağlıyor.


 

Mikkel Damsgaard Danimarka Milli Takımı kariyeri

Transfer gündeminin en sıcak isimlerinden biri olan Mikkel Damsgaard bugüne kadar 16 kez ülkesini temsil etti ve 4 gol attı. Jonas Wind ve Alexander Bah'ın attığı gollerle İsveç'e karşı alınan 2-0'lık galibiyette ilk kez forma giyen Damsgaard, Moldova, Almanya, Belçika, Rusya, Galler, Çekya, İngiltere, İskoçya, Faroe Adaları, İsrail, Avusturya, Fransa ve Hırvatistan'a karşı da oynadı. Modlova, Rusya ve İngiltere'ye karşı gol sevinci yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.