Morteza'da son saatler

Morteza'da son saatler
Trabzonspor üçüncü İranlı için saatler sayıyor. Bordo mavililer Morteza Pouraliganji'ye verdiği sürenin ardından tecrübeli futbolcunun talep ettiği bir günlük düşünme zamanını da onayladı. Artık iş imzaya kaldı. Yüzde 90 oranında tamam olan anlaşmanın ardından bugün ya da yarın imza atılacak.

Amiri ve Hosseini'den sonra Trabzonspor bir İranlıyı daha kadrosuna katıyor. Stoper ve ön libero mevkilerinde forma giyebilen Morteza Pouraliganji ile görüşmelerini sürdüren bordo mavililer İranlı futbolcuyu daha önce Trabzon'a davet etmiş ancak gelen tekliflerin ardından olumsuz yanıt almıştı. İnadını sürdüren ve transferden vazgeçmeyen Fırtına özellikle Brighton'ın etkin olduğu transferde rakibinin önüne geçti ve Pouraliganji ile sözleşme imzalamak üzere İstanbul'da buluştu. Yapılan ilk teklifin geçerli olduğu 750 bin euro üzerinden gerçekleşen pazarlıklarda artık sona gelindi. Tecrübeli oyuncu dün son kez 24 saatlik ek süre talep etti. Bu istek kabul edildi. Onun da son saatlerine geldiğimiz şu anlarda artık imzaların atılması ve KAP bildirilmesi yapılması bekleniyor. Trabzonspor böylelikle stoper hattındaki eksikliğini de tamamlamış olacak. Ayrıca ön libero mevkisinde de oynayabilen Pouraliganji'nin bu açığı da zaman zaman kapatması bekleniyor.

Ücret belirleyici oldu
Morteza Pouraliganji birkaç gün önce İstanbul'a geldi ve Türkiye'nin en önemli otellerinden birinde kalmaya başladı. Burada idmanlarını da yapıp performansını etkilememek için çalışmalarını sürdüren İranlı futbolcunun yanısıra menajeri de transferle ilgili görüşmeleri gerçekleştirdi. İngiltere Premier Lig takımlarından Brighton'ın ısrarla istediği İranlı futbolcuya kadroda yer açamamasından dolayı anlaşma sağlanamaması Trabzonspor'un elini güçlendirdi. Her ne kadar 'Para değil kariyerim için takımımdan ayrılıyorum' dese de vergisiz 750 bin euro kazanacak olması da bunda büyük etken gibi görünüyor.

pouraliganji trabzonspor

Hosseini yolunu gözlüyor
Bordo mavililerin bir başka İranlı oyuncusu Majid Hosseini de Pouraliganji'nin gelmesini dört gözle bekliyor. Dünya Kupası'nda oluşturdukları stoper tandemi ve performansı ile göz dolduran ikilinin Trabzonspor'da da birlikte oynayacak olması genç oyuncuyu sabırsızlandırıyor. Bilindiği üzere İran Milli Takımı Rusya'da Portekiz ve İspanya karşısında ortaya koyduğu defansif performansla adından söz ettirmiş ve bu iki isim başarısıyla dikkat çekmişti.

morteza pouraliganji

İranlılar sevinçli
Morteza Pouraliganji için İranlı futbol severler de büyük heyecan duyuyor. Avrupa liglerinden birine daha oyuncu kazandırmanın mutluluğunu yaşayan İranlılar, Amiri ve Hosseini'nin de forma giydiği Trabzonspor'u izlemekten gurur duyacaklarını yazıyorlar. İran'dan son dönemde ciddi derecede turist alan Trabzon şehrine futbolun da katkı vermesi bekleniyor. BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.