Nenad Bjelica ve Bruno Petkovic: Baba oğul gibiler

Nenad Bjelica ve Bruno Petkovic: Baba oğul gibiler
 DAMGA Editörü
Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica'nın takımında çok görmek istediği Bruno Petkovic ile çok özel bir bağı var. Öyle ki onu Barcelona'da oynayabilecek kapasitede görmekten tutun da kadro dışı bırakmaya kadar pek çok şeyi yaşadı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, takıma geldiği günden bu yana iki isim üzerinde duruyor. Onlardan biri sözleşmeyi imzaladı. Diğeri için ise görüşmeler sürüyor. 9 numara mevkisini emanet edeceği Petkovic'e çok güvenen Bjelica, geçmişte de kendisi ile ilgili pek çok doneyi ortaya koyuyor.

Gelecek sezon şampiyonluk mücadelesi verebilmek adına transferde önemli futbolculara yönelen Trabzonspor'da Hırvat çalıştırıcı Bjelica'nın forvet mevkisi için istediği ilk oyuncu Bruno Petkovic olmuştu. Bordo mavililerin teknik patronunun en çok güvendiği isimlerden biri olan 28 yaşındaki golcünün imza atabilmesi adına yönetim yoğun mesai harcarken kendisi de bire bir görüşerek fikrinin netleşmesini sağlıyor. İkili arasındaki ilşki de sağlam temellere dayanıyor. Hem de kadro dışı kararına rağmen. Mental anlamda da fubtolcusunun iyi olmasını isteyen Bjelica zaman zaman öğrencisine motivasyon kitapları önermiş, onları okumasını istemiş.

48385199-2241636272722001-9075230806565191680-n.jpg

26 yıllık evli
Hırvatistan basını Nenad Bjelica'nın başarılı olmasındaki en büyük nedeni erken yaşta evlenmesine ve hayatını tek bir kadına adaması olarak gösteriyor. Eşi Senka ile kardeşi sayesinde tanışan Bjelica, 1997'de ise dünyaevine girdi. Bu evlilikten 2 çocukları bulunuyor. 50 yaşındaki çalıştırıcı bugüne kadar ilişkilerinde iplerin eşinde olduğunu hiç saklamamış. Yaşamındaki istikrarı evliliğinde de sürdürmeyi başaran Senka Bjelica, eşinin Dinamo ile kontrat imzalamasına rağmen o dönem bulundukları Avusturya'dan çocuklarının eğitimi için ayrılmamış. Onlara bir kariyer çizmiş ve düzenli olarak birbirlerini ziyaret etmişler. Sansasyınel bir yaşantı yerine ise sakin bir çizgiyi seçmiş. Başarının anahtarı Bayan Bjelica'da demek yanlış olmaz.

pxl-051019-26317350.jpg

İstikrarını oyuncularına da yansıttı
Takımda şu anda en çok görmek istediği isim olarak bilinen Bruno Petkovic de yine Nenad Bjelica ile özel ilişkiler kuran bir futbolcu. Zira golcü oyuncu o dönem takımdan ayrılan eski hocası hakkında “Her ilişkide olduğu gibi inişlerimiz ve çıkışlarımız oldu ama her zaman ayağa kalktık ve karşılıklı saygıyı sürdürdük. Bana saha içi ve saha dışı şeyler hakkında en çok şey öğreten koç olarak hatırlanacaksın. Her şey için teşekkürler, gelecekte iyi şanslar ve tekrar görüşeceğiz!” ifadelerini kullanmıştı.

hn20191125362149-1-1024x633.jpg

Şampiyonluk maçı ve derbide kadroya almadı!
Daha önce Dinamo'da beraber çalışan ikili kupalar da kazandı. 26 Mayıs 2019'da kazanılan şampiyonluk sonrası sezonun son maçına çıkan kadroda ise Petkovic yoktu. Bjelica, öğrencisini basında yer alan haberlere göre fotoğraf çekimine geç kaldığı için almadı. Ancak Hırvat hoca bunu reddederek; "Petkovic cezalı değildi ama onu bu maç için yeterli enerjide görmedim ve bu yüzden kadroda yoktu" açıklamasında bulundu. Zagreb temsilcisi söz konusu maçı 3-1 kazanırken Trabzonspor'un anlaşmaya vardığı Orsic de sol kanatta yerini almıştı.

43ba05905297044b244a.jpeg

Barcelona'da oynar
Nenad Bjelica 2019'da konuk olarak gittiği bir etkinlikte Petkovic'e olan güvenini gösteren sözler sarf etti. Tecrübeli antrenör "Milli takımın ilk 11'inde geçen yıl (Dinamo'ya) getirdiğimiz Bruno Petković adında bir forvetimiz var. Bu bir buçuk yılda bir oyuncu olarak gelişti. 25 yaşında ve hayatının baharında. Barcelona'da yarışmak için yeterli kalitede" dedi.

dinamo-osijek59-271019.jpg

İtalya yaratıcılıktan uzak, burada kendimi buldum
Bruno Petkovic de yeniden döndüğü Dinamo ile birlikte Atalanta deplasmanı öncesinde çıktığı basın toplantısında hocasının kendisine verdiği özgürlükten bahsederek; “İtalya yaratıcılıktan uzak bir görüntü çiziyor. Burada beni anlayan bir teknik ekip var. Artık nefes alabiliyorum” sözleri ile yaşadığı mutluluğun altını çizmişti.

bjelica-orsic.jpg

Bu kez Trabzon'da
Nenad Bjelica bu kez Trabzon'da yeni bir maceraya atılacak ve belki de en önemli askerleri arasındaki Petkovic'i en önde görevlendirerek onunla goller atmaya çalışacak. Orsic'in de bulunduğu hücum hattında nasıl bir katkı sunulacağı herkesi sabırsızlandırıyor. 30 yaşındaki kanat oyuncusunun içeri kat ederken attığı şutlar, frikikler ve asistlerinin yanı sıra golcü yıldızın top saklaması, dar alandaki çalımları ve bitirici vuruşları için taraftarlar çok heyecanlı. Yeni bir tarih yazabilmek adına tüm motivasyonu sağlamaya çalışan Hırvat antrenör 30 Haziran'dan itibaren kadrosunu toplayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.