Nijerya basınından Paul Onuachu'ya övgü dolu sözler: Puskas ödülüne yakışan gol attı!

Nijerya basınından Paul Onuachu'ya övgü dolu sözler: Puskas ödülüne yakışan gol attı!
 DAMGA Editörü
Süper Lig'in 12'inci haftasında Konyaspor ile karşılaşan Trabzonspor sahadan 2-1 galip ayrıldı. Bordo mavililerin iki kez havalandıran Paul Onuachu'nun ikinci golü için ülkesinden övgü dolu sözler gelirken Puskas ödülüne yakışan bir vuruş olduğu yazıldı.

Trabzonspor'un bu sezonki en önemli transferlerinden biri olan Paul Ebere Onuachu gollerine devam ediyor. Geçen hafta Kadıköy'ü sallayan, Samet Akaydın ve Jayden Oosterwolde'yi de sahadan silen Nijeryalı golcü, bu haftayı da boş geçmedi. Önce perdeyi açan vuruşu yaptı ardından da nefis bir hamle ile galibiyeti getirdi. 29 yaşındaki futbolcuya ülkesinden de övgü yağdı. Hatta Puskas ödülü alabileceği ifade edildi.

Harika performans

Bu sezon öncesinde Nenad Bjelica'nın raporu doğrultusunda Bruno Petkovic'in peşinden koşan ancak aylarca süren dönemde başarıya ulaşamayan Trabzonspor'un tercihi Paul Onuachu olmuştu. Yıldız oyuncu için Southampton yetkilileri ile yapılan görüşmede anlaşma yapılmış ve Trabzon'a getirilmişti. 2.1 metre boyundaki golcü, çıktığı 8 karşılaşmada rakip fileleri tam 6 kez sarsarken 1 de asist yapmayı başardı.

Skoru o belirledi

Kadıköy'de 26 yıl sonra elde edilen zafer sonrasında Konyaspor karşısına çıkan Trabzonspor'da dün skoru dev forvet belirledi. Önce 59'da Pepe'nin içeri kat etmesi sonrasında önüne gelen topu geri çevirmeyip skoru 1-0'a taşıdı ardından da 89'da Enis'in asistine Zlatan Ibrahimovic'i andıran bir vuruşla galibiyeti getirdi.

Taraftardan övgü dolu sözler

Afrikalı yıldızın bu performansı taraftarları da çok sevindiriyor. Takımın tutuk oyununa rağmen ortaya koyduğu gol grafiği sosyal medyada geniş yer buluyor. Dün de binlerce mesaj atılarak kendisine destek verildi ve takım için ne kadar önemli olduğu bir kez daha vurgulandı.

Nijerya'dan Puskas ödülü övgüsü

Onuachu'nun dün akşamki performansı ülkesinde de ses getirdi. Özellikle ikinci gole dikkat çekildi ve övgü dolu ifadeler kullanıldı. Hatta Puskas ödülüne yakışacak bir vuruş yaptığı ifade edildi.

Nijerya basınından bazı başlıklar;
Onuachu Puskas ödülüne layık bir vuruşla Trabzonspor'a galibiyeti getirdi
Onuachu Trabzonspor için sahneye çıkıp 2 gol attı
Onuachu muhteşem bir akşam geçirip takımını sırtladı

Dünyada da geniş yer buldu

Dün akşam Trabzon'da coşan Onuachu'nun ikinci golü, sosyal medyada da ilgi odağı haline geldi. Birçok futbol sayfası bordo mavilileri galibiyeti getiren harika vuruşu paylaştı.

Paul Onuachu'dan inanılmaz bir akrobatik bitiriş; Trabzonspor'da çıktığı 8 maçta 6 gol attı ve 1 asist yaptı!

32832329.webp

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.