Niko Jankovic kimdir? Kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı? Niko Jankovic Transfermarkt

Niko Jankovic kimdir? Kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı? Niko Jankovic Transfermarkt
Süper Lig şampiyonluğu yarışını Fenerbahçe'nin önünde sürdüren Galatasaray, transferde de atağa kalktı. Sarı kırmızılılar oluşturacağı kadroda genç bir isme de yer vermek amacında ve gündemde Niko Jankovic var. Peki, Niko Jankovic kimdir? Detaylar...

Sezon sonunda milyonlarca taraftarına şampiyonluk hediye etmek isteyen Galatasaray'da Hatayspor maçında alınan 3 puan sonrası hedefe bir adım daha yaklaşıldı. Sarı kırmızılılar Süper Kupa sonrasında oynayacağı Alanyaspor mücadelesine kilitlendi. Yönetim de transfer konusunda elinden geleni yaparak 12 yabancı oyuncu kadrosunu oluşturabilmeye çalışıyor. Yıldız isimleri gündemine alan Aslan'da genç isimler de isteniyor. Listedeki adaylardan biri de Niko Jankovic. Genç futbolcuyu tanımayanlar veya tanımak isteyenler de internette araştırma yaparak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Niko Jankovic kimdir? Kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı? Niko Jankovic Transfermarkt profili haberimizde yer almaktadır.

niko-jankovic.webp

Hem 10 numara hem kanat

Sacha Boey'i Bayern'e satan ve Victor Nelsson'u da hatrı sayılır bir bonservisle göndermeye hazırlanan Galatasaray'da şimdi de Niko Jankovic hamlesi konuşuluyor. Potansiyelini bu sezon attığı 10 gol ve 7 asistle göstermeyi başaran genç futbolcu hem forvet arkasında hem de kanatta forma giyebiliyor. Bu da Okan Buruk'un elini güçlendirebilecek bir hamle olarak gözüküyor. Ancak Rijeka'nın bonservis beklentisi de süreci şekillendirecek.

niko-jankovic-2.webp

Niko Jankovic kimdir?

Galatasaray'ın transfer listesinde olduğu iddia edilen Niko Jankovic, 25 Ağustos 2001 tarihinde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de doğdu. 22 yaşında. Futbola NK Trnje Zagreb'de başladı. Ardından Dinamo Zagreb alt yapısına transfer oldu. İlk yurt dışı deneyimini de yine alt yapıda yaşadı ve Stuttgart'a geçiş yaptı. 2016'da eski takımına geri döndü. 2021'e kadar burada görev yaptı. Slaven Belupo ile kiralık macerası başladı. Bir sezonun ardından yeni adresi HNK Gorica oldu. 2022'nin ocak ayında bu kez Zrinjski Mostar'a kiralandı. Son olarak Rijeka ile anlaştı. 6 aylık performansı sonrasında bonservisi alındı. Yaz ayından bu yana formasını giydiği takımında 32 maça çıkıp 10 gol attı ve 7 asist yaptı. Kariyerinde HSK Zrinjski Mostar ile iki Boşnak şampiyonluğu bulunuyor. 1.86 metre boyundaki oyuncunun 2026'ya kadar sözleşmesi var.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.