Nwakaeme'nin haftası

Nwakaeme'nin haftası
Spor Toto Süper Lig'in 4. haftası çekişmeli ve sonucu sürpriz maçlara sahne olurken birbirinden önemli yıldızlar haftaya damga vurdu. Özellikle Trabzonspor'un Galatasaray'ı 4-0 ve Kayserispor'un Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-2 yenmesi haftanın en çok konuşulan konuları arasında yer alırken en iyi performans gösteren oyuncular da belirlendi. Haftanın yıldızı ise Anthony Nwakaeme oldu.

Şampiyonluk adaylarından Medipol Başakşehir ve Trabzonspor'un kazandığı haftada Beşikaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kaybetmesi çok ilginç bir sonucu ortaya çıkardı. Sarı kırmızılılar Trabzon'da yokları oynadı. Cocu'nun öğrencileri bir kez daha yenilerek tarihe geçti. Kartal ise Bursa'da yediği son dakika golü ile adeta şoke oldu. Kasımpaşa'nın liderliği ile geçilen haftada Anadolu takımlarından 8 isim kadroya girdi. 3 isim ise Trabzonspor'dan.

Ramazan Köse (Kasımpaşa): Ligin ilk üç haftasında gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Ramazan Köse bu formunu Ankaragücü karşısında bir kez daha ortaya koydu. 6 kez kurtartış yaptı. El Kabir'in penaltısında da gole izin vermeyen tecrübeli eldiven kadronun ilk ismi oldu.

Mustafa Yumlu ( Teleset Mobilya Akhisarspor): Evinde ağırladığı Sivasspor ile 1-1 berabere kalan Akhisar Belediyespor'da Mustafa Yumlu rakiplerle girdiği mücadelede kurduğu üstünlükle haftanın 11'ine girmeye hak kazandı. 9 kez hava topu alan tecrübeli futbolcu 10 kez ikili mücadele kazanıp yüzde 100 top kapma ile oynadı. 30 da isabetli pas attı.

Diego Angelo (Antalyaspor): Rizespor'u son dakikada Hakan Özmert'in attığı penaltı golü ile yenen Antalyaspor'un Brezilyalı yıldızı Diego savaşçı karakteriyle takımına büyük katkı verdi. Tecrübeli oyuncu 10 kez ikili mücadele kazandı. 7 kez sahipsiz top aldı. İsabetli pas oranı yüzde 84.2 iken 1 de asist yaptı.

Majid Hosseini (Trabzonspor): Geldiği günden bu yana üstüne koyarak ilerleyen bir porfil çizen Majid Hosseini takımının aldığı sansasyonel skorlu galibiyette önemli bir katkı verdi. Mustafa Akbaş ile uyumu da dikkat çeken genç futbolcu yüzde 90.9 isabetli pas oranı yakaladı. 4 kez ikili mücadele kazanan İranlı oyuncu, 8 kez top uzaklaştırdı, 7 kez sahipsiz top aldı.

Jose Sosa (Trabzonspor): Geçen sezon geldiği Trabzonspor'da belki de en yüksek verimli oyununu oynayan Sosa takım arkadaşlarına attığı toplar ve yaptığı yönlendirmelerle takımın en öne çıkan isimlerinden biri olmayı başardı. Yusuf'u savunma arkasına kaçırıp Nwakaeme'ye asist yaptıran Arjantinli 115 kez topla buluştu, 6 kez ikili mücadele kazandı, yüzde 83.3 isabetli pasla oynadı.

Bernard Mensah (Kayserispor): Fenerbahçe karşısında takım olarak ortaya koyduğu performansla herkesi şaşırtan ve Kadıköy'den galibiyetle ayrılan Kayserispor'da en çok konuşulan isimlerden biri Mensah. Ganalı yıldız Kasımpaşa'da yakaladığı formunu burada da sürdürüyor. 1 gol, 40 isabetli pas, 2 şut pası ve 9 ikili mücadele kazanma ile oynayan Afrikalı oyuncu ilk 11'e girmeye hak kazandı.

Strahil Popov (Kasımpaşa): Ankaragücü'nün sol kanadını adeta otobana çeviren Strahil Popov Kasımpaşa'daki istikrarlı futbolunu sürdürüyor. Hücum futbolunun yanısıra defanst ada katkı sağlayan Bulgar oyuncu 3 isabetli orta ve 2 şut pası ile oynadı. Ayrıca 4 top kaparken 7 de ikili mücadele kazandı.

Chery (Kayserispor): Kayserispor'un Fenerbahçe'yi yıkan ekibinde baş rol oynayan Chery attığı golle Kadıköy'ü susturan bir performans gösterdi. Sarı kırmızılı ekibin orta sahasını yönlendiren ve hücumu sonlandırmakta tereddütü olmayan bir profil çizen Chery, yüzde 91,7 isabetli pas ortanı yakaladı. 3 kez rakiplerini geçen Hollandalı yıldız yüzde 80 de ikili mücedele başarı oranı sağladı.

Deni Milosevic (Konyaspor): Konyaspor'un bu hafta Malatya'dan 3 puanla dönmesini sağlayan isim olan Deni Milosevic gol haricindeki performansıyla ön plana çıktı. Bosna Hersekli futbolcu Güneydoğu ekibine karşı 4 ikili mücadele kazandı, 6 kez sahipsiz top aldı ve yüzde 87.8 isabetli pas yaptı.

Anthony Nwakaeme (Trabzonspor): Galatasaray'ı yıkan imha ekibinin komutanı olan Nwakaeme haftanın en çok konuşulan ismi haline geldi. 2 gol atıp bir de Ekuban'a gol pası vererek asist yapan Nijeryalı Galatasaray savunmasını adeta yerle bir etti. Tecrübeli oyuncu 5 kez çalım attı ve 6 kez sarı kırmızılıların ceza sahasında topla buluştu. Bunların 3'ü golle sonuçlandı.

Mbaye Diagne (Kasımpaşa): Süper Lig'in lideri olan Kasımpaşa'nın Senegalli yıldızı Diagne durmak bilmiyor. Geçen sezon 17 maçta 12 gol atan golcü futbolcu bu sezon da atmaya devam ediyor. Diagne'nin son kurbanı ise Ankaragücü oldu. Gelen ortaya yaptığı kafa vuruşuyla takımını öne geçiren İtalyan asıllı yıldız 3 şut çekip 4 ikili mücadeleden galip ayrıldı.

Haftanın Futbolcusu: Anthony Nwakaeme
Haftanın Teknik Direktörü: Kemal Özdeş
Haftanın Hakemi: Fırat Aydınus

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.