Oğuzhan Özyakup adım adım Trabzonspor'a

Oğuzhan Özyakup adım adım Trabzonspor'a
Bu sezonki performansıyla ligi uzun süre domine eden ve bir aydır aldığı galibiyete rağmen en yakın rakibine 13 puan fark atan Trabzonspor'da transfer çalışmaları sürüyor. Bordo mavililer yeni sezonda da yerli ve önemli isimleri kadrosuna katmaya çalışıyor. Gündemdeki son isim ise Oğuzhan Özyakup oldu. Deneyimli futbolcuya bonservissiz şekilde imza attırmak için kolları sıvayan Fırtına'yı mutlu sona ulaştıracak birçok madde mevcut. İşte detaylar...

Abdullah Avcı ile bu sezon yaşadığı çıkışla birlikte adını şampiyonluğun en güçlü adayı konumuna getirmeyi başaran ve son 6 haftada 5 puan alması halinde mutlu sona ulaşacak olan Trabzonspor'da gelecek senenin çalışmaları da devam ediyor. Bordo mavililer yine şampiyonluğa ulaşabilecek bir kadro inşa etmenin adımlarını atıyor. Devre arasında alınan Batuhan, Taha, Emrehan ve Kerem Şen'in ardından bu kez de tecrübeli bir isim gündemde: Oğuzhan Özyakup. Deneyimli orta saha oyuncusunun sezon sonunda bitecek olması nedeniyle Fırtına bu transferde avantajlı.



Avcı dokunuşu fark yarattı

Bir süredir Beşiktaş'ta arka plana itilen ve eleştirilerin odağı haline gelen Oğuzhan Özyakup için en önemli koz Abdullah Avcı. Başarılı teknik adam bu sezon başında aldırdığı Dorukhan Toköz'ün adeta etinden, sütünden faydalandı. Sağ bekte oynattı, orta sahada görev verdi. Dorukhan da sergilediği performansla adından söz ettirmeyi başardı. Kariyerinde yeni bir sayfa açma isteği de Oğuzhan için Trabzonspor'u cazip kılıyor. Bunun yanı sıra Trabzonlu olan ve Trabzonspor eşofmanlı fotoğrafları daha önce birçok kez görülen 29 yaşındaki futbolcu yabancılık da çekmeyecek.


 

Arkadaşları oynuyor

Trabzonspor'a imza atması halinde Oğuzhan Özyakup'u tanıdığı bir ortam bekliyor. Beşiktaş'ta oynadığı Dorukhan Toköz'ün yanı sıra İsmail Köybaşı, kiralık oynayan ve sözleşme imzalaması beklenen Stefano Denswil de kendisinin yakın arkadaşı. Aynı zamanda Hollanda geçmişi de bulunan orta saha oyuncusu takıma adapte olma konusunda zorluk yaşamayacak. Ayrıca kontratı konusunda da çok yüksek bir beklentisi bulunmuyor. Bu da transferin mutlu sonla biteceği konusundaki ihtimali yükseltiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.