Okay Yokuşlu gidecek mi kalacak mı! İsteyen takımlar ve menajerinin açıklaması

Okay Yokuşlu gidecek mi kalacak mı! İsteyen takımlar ve menajerinin açıklaması
Dönemin başkanı İbrahim Hacıosmanoğu tarafından Alper Uludağ + 1 milyon euro karşılığında Kayserispor'dan transfer edilen Okay Yokuşlu her geçen gün performansını yükseltirken Avrupa devlerini de peşine taktı. Takımdan ayrılma ihtimali bulunan Okay için yönetim zam düşünürken menajeri ise kendisin peşinde 5 takım olduğunu açıkladı.

Trabzonspor'un geldiği günden bu yana orta sahadaki dinamosu olan ve bu sezon zaman zaman stoperde de denenen Okay Yokuşlu Avrupa'nın önde gelen takımlarıyla anılyor. Sözleşmesindeki 7.5 milyon euroluk serbest kalma maddesi sadece Avrupa için açık olan Okay için yönetim yeni bir teklif hazırladı. Hem yıldız futbolcuya zam yapılacak hem de mevcut serbest kalma maddesindeki fiyat yukarı çekilecek. Bu hafta kırmızı kart cezalısı olması sebebiyle Bursa deplasmanında yer alamayacak olan Okay ile görüşmelere de kısa süre içerisinde başlanması bekleniyor. Yönetimin düşündüğü zammın ise 250 bin ile 500 bin euro olduğu öğrenildi.
 

Avrupa Okay'ı istiyor

Sert ve mücadeleci yapısının yanısıra tekniği ile de ön plana çıkan Okay Yokuşlu için Avrupa'dan 5 takımın kendisini izlediğini ve ilgilendiğini söyleyen menajeri Batur Altıparmak, yönetim ile  sezon sonunda görüşeceklerini açıklayarak; "Görüşeceğimiz kulüpler netlik kazandıktan sonra bir ayrılma ihtimali var. Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya'dan bazı takımlar ilgileniyor. Biz 15 yaşından beri ailesiyle planlama yapıyoruz. Bu planlamada 23-25 yaş arasında Avrupa'ya gitme hedefi vardı. Geçen sene sözleşmesini uzattık, eğer uzatmasak bu sezon serbest kalıyordu. Sözleşmeyi uzatırken sadece yurt dışında geçerli olmak şartıyla maddeyi koydurduk. Bu, Trabzonspor için çok faydalı bir antlaşmaydı" ifadesini kullandı.

okay yokuşlu trabzonspor
 

İki üst düzey takım var

Okay'ın peşinde olan takımlar arasından ikisinin üst düzey kulüpler olduğunu da belirten Altıparmak, Trabzonspor'un teklifini de değerlendireceklerini söyleyerek; "Ancak bu konuda kararı Okay verecek. Eğer o isterse oturup konuşulur. Ama fırsat varken ve iyi bir takım olursa yurt dışını denemek istiyor. 5 takım ilgileniyor şu an. Bu 5 kulüp içerisinde iki tanesi üst düzey diyebiliriz. Ama 'resmi bir teklif var' dersek yalan olur. Şu an resmi teklif yok. Sadece temaslarımız bulunuyor" dedi.


okay yokuşlu

Okay Yokuşlu kimdir?

9 Mart 1994 tarihinde İzmir'de doğdu. Futbola Karşıyaka alt yapısında başladıktan sonra Altay alt yapısına transfer olan Okay Yokuşlu burada profesyonelliğe geçiş yaptı ve ardından 1 milyon euro karşılığında Kayserispor'un yolunu tuttu. Adından söz ettirmeye başlayan yıldız oyuncu İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde 1 milyon euro ve Alper Uludağ'a karşılık olarak Trabzonspor'a alındı. Bu transferde dönemin futbol direktörü Süleyman Hurma'nın da rolü büyüktü. Bu sezon forma giydiği 29 lig maçında 2 gol attı, 2 asist yaptı. Okay Yokuşlu milli takım ile çıktığı 11 maçta da 1 gol atma başarısı gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.