Ola Solbakken kimdir? Kaç yaşında, mevkisi ne ve hangi takımlarda oynadı

Ola Solbakken kimdir? Kaç yaşında, mevkisi ne ve hangi takımlarda oynadı
Bugün Jean Evrard Kouassi ile sözleşme imzalayacak Trabzonspor'da ocak ayı transfer dönemi beklenenden önce ivme kazandı. Bordo mavililer sol kanattaki rotasyon sorununu çözerken sıra sağ kanat girişimine geldi. Masouras'ın maliyetini yüksek bulan yönetim, Abdullah Avcı'nın isteği ile rotayı Norveç'e çevirdi ve Bodo Glimt'in yıldızı Ola Solbakken'e yönlendi. Peki, Ola Solbakken kimdir? Kaç yaşında, mevkisi ne ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Süper Lig'de en yakın rakibine 12 puan atan Trabzonspor'da ikinci devrenin transfer çalışmaları tüm hızı ile sürüyor. Kouassi'yi bugün kadrosuna katmaya hazırlanan bordo mavililerde Asbaşkan Ertuğrul Doğan yaptığı açıklama ile Abdullah Avcı'nın istediği tüm futbolcuları alacaklarını ve bu sayının 3-4 olacağını dile getirmişti. Fırtına Sörloth ve Trrondsen'den sonra yine Norveç menşeli bir isme yönlendi ve sıra Ola Solbakken'e geldi. Bu sezon performansıyla adından söz ettiren ve ocak ayındaki tescil döneminde birçok takımın ilgi göstermesi beklenen sağ kanat oyuncusu taraftarları da heyecanlandırdı. Peki, Ola Solbakken kimdir? Kaç yaşında, mevkisi ne ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.


Abdullah Avcı istiyor

Masouras'tan maliyeti nedeniyle geri çekilen Trabzonspor'un yeni hedefi Ola Solbakken oldu. Bodo Glimt'in son dönemdeki çıkışında etkisini gösteren Kasper Junjer ve Zinckernagel'in gitmesinden sonra skor yükünü alan isimlerden biri olan Solbakken'in dışında Fredrik Bjorkan da Hertha Berlin'in yolunu tuttu. Bordo mavililer 23 yaşındaki kanat oyuncusu için girişimlere başlayacak. Bonservis konusunda çok fazla sorun yaşanmayacağı düşünülen genç futbolcuda Trondsen ve gerekirse Sörloth kozu da kullanılacak. Abdullah Avcı da bu transferde ısrarcı.

ola solbakken
 


Ola Solbakken kimdir?

Tam adı Ola Selvaag Solbakken ile olan Norveçli futbolcu 7 Eylül 1998 tarihinde Melhus'ta doğmuştur. 23 yaşındadır. Troulheim şehrinin yaklaşık 15 kilometre güneyinde bulunan köyde büyüyen ve futbola burada başlayan Solbakken, ülkenin en önemli futbol kulüplerinden ve alt yapı merkezlerinden biri olan Rosenborg tarafından keşfedildi. Alt yapısına transfer olduğu siyah beyazlı ekibin ardından Ranheim IL'ye transfer oldu. Ortaya koyduğu formla da son senelerdeki başarısıyla dikkat çeken Bodo Glimt'in yolunu tuttu. 43 maçta 15 gole katkıda bulunan Solbakken, sarı siyahlılarda ise adeta coştu. Çıktığı 58 karşılaşmada 14 gol atıp 13 de asist yaptı ve hemen hemen her iki maçta bir katkı vermeyi başardı. Bu sezon da 34 karşılaşmada 11 kez rakip fileleri havalandırıp 8 defa arkadaşlarına skor yapması için serviste bulundu. Güncel piyasa değeri 400 bin euro olan  1.86 cm boyundaki milli futbolcu, ters ayağını kullanarak gerçekleştirdiği içe kat edişlerle dikkat çekiyor. Norveç Milli Takımı formasını ise 2 kez terletti. Kontratı ise gelecek sene sonunda bitiyor. Bu sebeple transferi konusunda Trabzonspor'un zorlanmayacağı dile getiriliyor. Solbakken bu pazar günü Mjondalen karşısında sezonun son maçına çıkacak.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.