Orkun Kökçü Hollanda'nın gündeminde: Feyenoord'un İlkay Gündoğan'ı!

Orkun Kökçü Hollanda'nın gündeminde: Feyenoord'un İlkay Gündoğan'ı!
Bu sezon Feyenoord'un ortaya koyduğu performans ve aldığı sonuçlarda direkt katkı sunmayı başaran isimlerden biri olan Orkun Kökçü, Eredivisie'de adından her geçen gün daha da söz ettiriyor. Gurbetçi oyuncu son 2 maçta rakip fileleri 3 kez sarsarken Hollanda'nın en önemli futbol sitelerinden Voetbal International, "Feyenoord'un İlkay Gündoğan'ı daha iyiye gidiyor" manşeti attı.

Arne Slot'un gelmesiyle adeta farklı bir takıma evrilen Feyenoord çıkışını sürdürüyor. Lider Ajax'ın 6 puan gerisinde bulunan Rotterdam temsilcisinde pahalı transferlere imza atılmadan yakalanan bu ivme taraftarları da menun ederken birçok oyuncuyu da ön plana çıkarıyor. Milli futbolcumuz Orkun Kökçü de onlardan biri. Alt yapısında yetiştiği takımında bu sezon 100 maç barajını da aşan genç oyuncu, her geçen gün daha da ileri gidiyor. Son oynanan 2 maçta NEC Nijmegen filelerini 2, Sparta Rotterdam ağlarını ise 1 kez sarsan Kökçü, ülkenin de futbol gündemine oturdu. Voetbal International kendisinin gelişimine vurgu yaparken, "Feyenoord'un İlkay Gündoğan'ı" benzetmesinde bulundu.



Yanlış kararını kabul etti

Orkun Kökçü hakkında yazılan haberde Arne Slot'un kendisi hakkındaki yorumlarını ve değerlendirmelerine kulak astığı, bundan sonra sıkı çalıştığı belirtilerek; Orkun Kökçü kesinlikle ışığı gördü. Sparta Rotterdam karşısındaki performansı, Arne Slot'un yaz eleştirilerini çok iyi dinlediğinin bir sonraki kanıtı. Türk milli takımı, antrenörün umduğu ve beklediği gibi Avrupa Şampiyonası'ndan sonraki yaz De Kuip'e uygun olduğunu bildirmemişti. Kökçü, yanlış kararını Ağustos ayı başlarında kabul etti.
 

"Her oyunda sabit bir seviyeye ulaşmamı ve bunun altına düşmememi, çok daha keskin olmamı bekleyebilirsiniz. Daha da zinde olursam, daha fazlasını dahil edebilir ve önemli olabilirim. Ben de şimdi bunun üzerinde çalışıyorum.'"

Orkun Kökçü'nün sezon başındaki açıklamasından


orkun kökçü feyenoord


Çalışmasının karşılığını alıyor

Arne Slot oyuncusu hakkında "Bazı iyi futbolcular bunun için fiziksel koşullara sahip değiller, ayakları hızlı değil ama Orkun öyle. Bunu geçen sezon da gösterdi. Çalışmalarını aksatmadı. Orkun'un sonuç alabildiğini görmek güzel." değerlendirmesinde bulundu. Hocasına verdiği sözü tutan genç futbolcu kasım ayındaki verilerin ardından yine muhteşem bir performans gösteriyor. Son ayda da ligin en iyi futbolcusu seçilmişti.


 

voetbal international logo
"Orta saha oyuncusu istikrarlı bir şekilde yolu takip ediyor ve Slot'un bu adımı atması için ona önerdiği şeyi yapıyor. NEC'e karşı iki vuruşundan sonra, geçen Pazar açılış golünden ve bununla birlikte Sparta'nın sökülmesinden sorumluydu. Kariyerinde ilk kez bir sezonda doğrudan on gole doğrudan katkı sağladı . Bu onun metamorfozunun kanıtıdır." 

Voetbal International


 

Haftanın en iyileri

De Kuip'te Sparta'ya karşı sergilediği performanstan dolayı Orkun Kökçü 8.5 ile ödüllendirildi. FC Groningen'in kurtarıcısı Jørgen Strand Larsen de bu rakamı aldı. Eredivisie haftasonunun diğer golcü hücumcuları Henk Veerman, Ricky van Wolfswinkel ve Zian Flemming'in performansları da büyük saygı gördü.

Oyuncu Kulüp Puan
1. Orkun Kökçü türkiye bayrağı png Feyenoord 8.5
2. Jorgen Strand Larsen FC Groningen 8.5
3. Henk Veerman FC Utrecht 8
4. Ricky Van Wolfswinkel FC Twente 8
5. Zian Flemming Fortuna Sittard 8


Eredivisie'de ikinci

Orkun Kökçü iyi performansı ve aldığı puanlarıyla genel klasmanda ikinci sıraya yükseldi. PSV'li Cody Gakpo'yu geride bıraktı. Sadece Ajax oyuncusu Noussair Mazraoui, Feyenoordlu yıldızın hala üzerinde.

Oyuncu Kulüp Puan
1. Noussair Mazraoui Ajax 7.06
2. Orkun Kökçü türkiye bayrağı png Feyenoord 6.94
3. Cody Gakpo PSV 6.92
4. Jurrien Timber Ajax 6.86
5. Lisandro Martinez Ajax 6.84

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.