Orkun Kökçü kimdir? Avrupa'da 3 kulüp peşinde! Dikkat çeken Roma detayı

Orkun Kökçü kimdir? Avrupa'da 3 kulüp peşinde! Dikkat çeken Roma detayı
Adı daha önce birçok kez Beşiktaş ile anılmasına rağmen Hollanda'da kalan ve gün geçtikçe dikkat çekmeyi başaran Orkun Kökçü, Avrupa'da birkaç takımın radarına girdi. Genç futbolcu için Roma, Leeds United ve Sevilla'nın devrede olduğu öne sürüldü. Peki, Orkun Kökçü kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detyalar haberimizde yer alıyor.

Arne Slot'un gelişi ile birlikte oyun kurucu rolüne bürünen ve takımın sahadaki yönlendiricisi olan Orkun Kökçü her geçen gün daha fazla adından söz ettiriyor. Feyenoord'un yakaladığı performansta koşu mesafeleri ve isabetli paslarıyla önemşi bir rol üstlenen 20 yaşındaki futbolcu Avrupa'nın da dikkatini çekmeyi başardı. Premier Lig'den Leeds United, Serie A'dan Roma ve La Liga'dan Sevilla'nın milli futbolcuyu istediği öne sürüldü. Peki, Orkun Kökçü kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? İşte detaylar...


Orkun Kökçü kimdir?

Aslen Afyon Emirdağlı olan Orkun Kökçü 29 Aralık 2000 tarihinde Hollanda'da yaşayan gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak Haarlem'de doğdu. Futbola da Olympia Haarlem'de başlayan genç futbolcu, HFC EDO Haarlem ve FC Groningen alt yapılarında da oynadıktan sonra Feyenoord'a  transfer oldu. Burada profesyonelliğe de adım atan Orkun, Rotterdam temsilcisinde 100 maç barajını kısa sürede geride bırakmayı başardı. Yaza ayllarında kontratını 2025'e kadar uzattı. Kariyerinde 1 Hollanda Süper Kupası bulunuyor. Milli takımımızla çıktığı 13 maçta 1 gol kaydetti. Kardağ filelerini havalandırarak milli takımımızın Dünya Kupası yolculuğunun devam etmesinde katkıda bulundu. Güncel piyasa değeri ise 12 milyon euro bandında. Bu sezon çıktığı 24 maçta 2 gol atıp 3 de asist yaptı ve 2055 dakika sahada kaldı.

orkun kökçü
 


Hollanda basını yazdı

Transfer söylentileri günden güne artmaya devam ederken, Hollanda ekiplerinden Feyenoord'da forma giyen A Milli Takım'ımızın genç oyuncusu Orkun Kökçü için flaş bir transfer iddiası ortaya atıldı. Studio Voetbal'un Hollandalı muhabiri Freek Jansen'a göre; Geçtiğimiz yaz döneminde de birçok kulübün transfer listesinde bulunan ancak, Feyenoord ile olan sözleşmesini 2025'e kadar uzatarak burada kalmayı tercih eden Kökçü için Leeds United devrede. Ayrıca 20 yaşındaki oyuncu için Mourinho'nin ekibi Roma ve Sevilla'nın da ciddi alıcı durumunda olduğu belirtilirken, milli futbolcumuzun bu sezonki performansıyla 'başkalaşım' geçirdiğinin altı çizildi.


orkun kökçü feyenoord


 

Roma'ya daha mı yakın?

Sevilla ve Leeds ile de adı anılan Orkun Kökçü için yaz aylarında atılan bir imza transfer iddialını güçlendirmişti. Hem kendisi hem de ağabey Ozan Kökçü'nün babası ve menajeri olan Halis Kökçü, İtalya'da milli oyuncunun hakları için anlaşmaya varmıştı. Roma efsanesi Francesco Totti ile el sıkışan baba Kökçü'nün bu hamlesi "Roma olası transferin kapılarını araladı" şeklinde yorumlanmıştı.


halis kökçü

BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.