Orkun Kökçü'ye Hollanda'da büyük baskı! Medya ve taraftar savaş açtı

Orkun Kökçü'ye Hollanda'da büyük baskı! Medya ve taraftar savaş açtı
Feyenoord'un hafta sonu AZ Alkmaar ile oynadığı maçta 'Tek Aşk' yazılı LGBT temalı kaptanlık pazubandını takmayı reddeden Orkun Kökçü'ye tepki yağıyor. Karşılaşma günündeki mesajların ardından medya ve taraftarlar milli futbolcu üzerinde yoğun baskı oluşturmaya çalışıyor.

Futbolunun ilk yıllarında milli takım tercihi ile Hollanda'nın gündeminde bulunan Orkun Kökçü, Türkiye'yi seçmesi nedeniyle bir hayli tepki almıştı. Feyenoord'un kaptanlığına yükselen yıldız oyuncu hafta sonu takımının AZ Alkmaar deplasmanında LGBT temalı pazubandı ile çıkacağını öğrendikten sonra takmayı reddettiğini açıklamış ve ""Herkesin istediğini veya hissettiğini yapmakta özgür olduğuna inanıyorum. Yapılacak bu hareketin önemini çok iyi biliyorum ancak dini inancım nedeniyle, bunu yapacak doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden de bu kaptanlık bandını takarken rahat hissetmiyorum." ifadelerini kullanmıştı. Karşılaşmada ise Avusturyalı stoper Gernot Trauner kaptan olarak görev yapmıştı. İki gündür özellikle medyada yer alan haberler ve yazılan köşe yazıları ile genç oyuncuya baskı uygulanılmaya çalışılıyor.

Roze Comrades (Pembe Yoldaşlar) adlı taraftar grubunun başkanı Paul van Dorst, AD gazetesine yaptığı açıklamada, “Kökçü'nün kararı çok talihsiz ve üzücü. Bu onun kişisel tercihidir. Gernot Trauner'ın bandı takmasından dolayı mutluyuz"


Maç öncesi dua ediyor

Milli futbolcu Orkun Kökçü sahaya çıktıktan sonra başlama vuruşuna kadar geçen sürede duasını ediyor. Eğer sonradan oyuna girecekse saha kenarında yine dua okuyor. Müslüman bir futbolcunun LGBT karşıtı olması konusunda birçok kişi İslam'a yönelik ağır ifadeler kullanarak Kökçü'ye adeta saldırdı.
 


Rotterdam Belediye Meclisi üyesi İşçi Partili Co Engbeets, "Bir kişinin kendisini olduğu gibi ifade etmesini desteklemek çok mu fazla? Din, çok baskıcı bir şey. Hollanda'ya hoş geldin Kökçü. Herkesin bildiği şeyi böylece bir kez daha kanıtladınız; İslam Hollanda'ya ait değil"


Basından itibar suikasti

Orkun Kökçü'nün bu kararı alması Hollanda medyasının bir kısmı tarafından tepki ile karşılandı. Adeta bir savaş başlatıldı. AD muhabiri Sjoerd Mossou dün yazdığı köşe yazısı ile orta saha oyuncusun hakkında "Her futbolcu kendi bireysel değerlendirmesini yapabilir. Orkun da. Ancak hoşgörünün simgesi olmak istemeyen bir futbolcu, Hollanda'nın en büyük futbol kulüplerinden birinin lideri olamaz." dedi. 


orkun kökçü lgbt

 


Türkiye'den destek

Feyenoord'un 3-1 kazandığı AZ Alkmaar maçında 1 gol ve 1 asistle oynayan Orkun Kökçü kendisini eleştirenlere de sahada cevap vermiş oldu. 21 yaşındaki futbolcu geçen sezonki performansının ardından birçok takım kendisini istemesine rağmen yetiştiği Rotterdam ekibinde kalmıştı. Kariyerinde 1 Hollanda Süper Kupası bulunuyor. Piyasa değeri ise 22 milyon euro.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.