Oynamadı ama kazandı

Oynamadı ama kazandı
Bugüne kadar 16 lig maçına çıkan Kolombiyalı golcü, 16. lig karşılaşmasında sahada yer almadı. 3 yıllık sözleşme imzalanan Falcao, 5 milyon euro garanti para kazanırken, bonuslarıyla birlikte yıllık maliyeti 7-8 milyon euroyu aşıyor

Büyük ümitlerle Galatasaray’a geldi, dünya kadar para verildi. On binler karşılamaya gitti ancak Radamel Falcao, Cim-Bom’a fayda etmedi. Milliyet'in haberine göre; Adeta ortalarda görünmeyen Kolombiyalı golcüye “Cam adam” lakabı takıldı. Sakatlığı bir türlü geçmeyen futbolcu, Ankaragücü maçının kadrosunda da yer almadı. Başkent’e götürülmeyen tecrübeli futbolcu, bu sezon 41 resmi 19’unu kaçırdı. Süper Lig’de 16 maça çıkabilen Falcao, Ankaragücü maçıyla beraber 16 karşılaşmayı kaçırmış olacak.

Süper Ligin yarısını kaçırdı
Galatasaray’da 3 yıllık bir sözleşmeye imza atan ve bu süre zarfında bonuslarla beraber 22-23 milyon euro maliyeti söz konusu olan 34 yaşındaki futbolcu ilk olarak aşil tendon problemi yaşadı. Şampiyonlar Ligi’nde bu nedenle 3 maçta forma giyemeyen Falcao, Türkiye Kupası’ndaki Tuzla karşılaşmasında da yine bu problemi yüzünden oynamamıştı. Bu sakatlığında ligin ilk yarısındaki Gençlerbirliği, Sivas, Beşiktaş, Rize, Gaziantep, Başakşehir ve Trabzon maçlarını kaçıran ünlü futbolcu, aşil tendon probleminden sonra baldır çekmesi sıkıntısı yaşadı. Bundan dolayı da Kayseri ve Kasımpaşa karşılaşmalarında yer alamadı. Son olarak Gaziantep maçında adele çekmesi sorunu yaşayan Falcao; Başakşehir, Trabzon, Alanya maçlarından sonra Ankaragücü maçında da forma giyemeyecek.

Sezon sonunda belli olacak
Galatasaray‘da son haftalarda alınan sonuçlar kötü olsa da orta sahadaki oyunu ile sınıfı geçen isimler arasında yer alan Jean Michael Seri’nin takımdaki geleceğini son 3 hafta netleştirecek. Henry Onyekuru ve Florin Andone’den sonra sezon bitiminde Mario Lemina ile de yolların ayrılması beklenirken, Seri’nin durumunu ise sarı kırmızılıların ligi tamamlayacağı pozisyon belirleyecek. Southampton’dan gelen Gabonlu orta saha oyuncusu Lemina’nın sık sık sakatlanması ve bu nedenle ligde tam 17 maçı kaçırması nedeniyle bir sezon daha kiralanması beklenmezken Seri için de durumu Galatasaray’ın Şampiyonalar Ligi’ne katılım hakkı elde edip edemeyeceği gösterecek. Ligde 52 puan ile 5. sırada bulunan Galatasaray, Devler Ligi için bilet alamazsa, yıllık maliyeti yüksek olan Seri’ye de sezon sonunda veda edilecek. Fulham Kulübü’nden 1.5 milyon Euro karşılığında kiralanan ve 2.8 milyon Euro garanti para alan Seri’nin kulübe bu sezonki maliyeti 5 milyon Euro. Vergiler ve bonuslar eklendiğinde Seri’nin maliyeti de Galatasaray’ın elini yakıyor. Bu nedenle son iki sezondur Şampiyonlar Ligi’ne katıldığı için UEFA’dan önemli geliri kasasına koyan Galatasaray bu şansını yitirirse Jean Michael Seri de Galatasaray’a veda edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.