Papa Badou NDiaye'ye Çin'den astronomik teklif

Papa Badou NDiaye'ye Çin'den astronomik teklif
Galatasaray'ın sezon başında 7,5 milyon euroya Osmanlıspor'dan transfer edilen Badou Ndiaye yuvadan uçabilir. Sarı kırmızılı forma altında 1 gol atıp 2 asist üreten Senegalli bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle orta sahaya kattığı katkıyla Avrupa ve Asya'nın dikkatini çekti. Çin ligi ekiplerinden birisi 18 milyon euroyu gözden çıkardı.

Ülkemizden bir Senegalli daha astronomik bir fiyatla Çin'e gidebilir. Daha önce Beşiktaş'tan Demba Ba Shanghai Shenua'ya 13 milyon euroya transfer olmuştu. Şimdi de Galatasaray'ın Afrikalısı Papa Badou Ndiaye Çin yolcusu. İddialara göre sözleşmede bulunan 18 milyon euroluk serbest kalma bedelini gözden çıkaran Çin kulübü bu transferi tamamlamak ve Ndiaye'yi kadrosuna katmak istiyor.

Senegalli yıldızın daha önce Bilic'in West Ham'daki görevine son vermeden Ada kulübüyle ve Fransız devi Marsilya ile adı anılmıştı. Senegalli yıldızın menajeri de geçtiğimiz günlerde kulübe, oyuncusuna Çin'den ciddi bir teklif olduğunu iletti. Eğer Galatasaray, Ndiaye için masaya oturursa, ismi saklanan Çin kulübünün 18 milyon Euro ödemeye hazır olduğu ortaya çıktı.

Ancak teknik direktör Fatih Terim'in bu satışa sıcak bakmaması transferi zorlaştırıyor. 1990 doğumlu Ndiaye'nin Galatasaray ile yaptığı sözleşmede önümüzdeki sezon sonu için geçerli 18 milyon Euro karşılığı çıkış opsiyonu bulunuyor.

Çin liginde hangi takımlar var?
Guangzhou Evergrande
Shanghai SIPG
Tianjin Quanjian
Hebei China Fortune
Guangzhou R&F
Shandong Luneng
Changchun YaTai
Guizhou Zhicheng
Beijing Guoan
Chongqing Lifan
Shanghai Shenhua
Jiangsu Suning
Tianjin Teda
Henan Jianye
Yanbian Funde
Liaoning FC

badou ndiaye

Kontenjan durumu nasıl?
Ülkedeki para çılgınlığının önüne geçmek için yabancı sayısına sınır getirilmişti. 5 futbolcu ile anlaşabilen ve bunların sadece 3'ünü 11'e alabilen Çin takımları arasında zirveye oynayanların kadrolarında kontenjan ise dolu. Sadece Hebei China Fortune'da Gervinho'nun takımdan ayrılma durumu bulunuyordu. Eğer bu sorun şılabilirse transferin gerçekleşmesi için zemin oluşabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.