Pendikspor Hatayspor ile karşılaşacak

Pendikspor Hatayspor ile karşılaşacak
Trendyol Süper Lig'de 20'inci haftanın ilk karşılaşması bugün başlıyor. İlk karşılaşmalardan biri de Mersin'de. Pendikspor, Hatayspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Hafta içi mesasinin ardından Trendyol Süper Lig'de 20'inci hafta maçları başlıyor. Günün ilk karşılaşmaları arasında Hatayspor Pendikspor mücadelesi de var. İstanbul temsilcisi bugün Mersin'de güçlü rakibinin karşısına 3 puan için sahaya çıkacak. İki bordo beyazlı ekibin kritik sınavı, küme düşme hattını da yakından ilgilendiriyor. Kritik sınav binlerce taraftarı da tribün ve ekran başına kilitleyecek.

Pendikspor Hatayspor maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Bugün Pendikspor ile Hatayspor arasında oynanacak Trendyol Süper Lig maçı saat 13.30'da başlayacak. Muhammet Ali Metoğlu'nun yöneteceği karşılaşma Bein Sports 2'den canlı yayınlanacak.

Pendikspor Hatayspor maçı öncesi son durum

İki takımın Mersin Stadyumu'nda oynanacak kritik mücadelesi öncesi Hatayspor 19 maçta topladığı 20 puanla 16'ıncı basamakta bulunuyor. İstanbul ekibi ise 15 puanla 19'uncu sırada yer alıyor.

Pendikspor Hatayspor maçı öncesi istatistikler

  1. Bugüne kadar Hatayspor ile Pendikspor arasında oynanan yedi lig maçında taraflar ikişer galibiyet alırken (3B), Süper Lig'deki tek karşılaşmayı bu sezonun ilk yarısında Hatayspor kazandı (5-1).
  2. Hatayspor'a konuk olduğu üç lig maçının sadece birini kazanabilen Pendikspor (1B 1M), tek galibiyetini bu rekabette 2+ gol atabildiği tek karşılaşmada aldı (2013/14 2. Lig; 3-1).
  3. İstanbul takımlarıyla oynadığı son üç Süper Lig maçını kaybeden Hatayspor, lig tarihinde İstanbullu rakiplerinden üst üste dört mağlubiyet almadı (hükmen yenilgiler hariç).
  4. Pendikspor bu sezon Süper Lig'de aldığı deplasman galibiyeti sayısı (2) iç sahada kazandığı maç sayısından (1) fazla olan iki takımdan biri konumunda (Sivasspor ile birlikte; 1-5).
  5. Süper Lig'e o sezon yüksek takımlarla oynadığı son iki maçı kaybeden Hatayspor (0-2 vs Çaykur Rizespor & 1-2 vs Samsunspor), lig tarihinde üst üste üç mağlubiyet aldığı bir süreç yaşamadı (hükmen yenilgiler hariç).
  6. Pendikspor (10 maçta 23 gol; 2.3 ortalama) bu sezon Süper Lig'de oynadığı bütün deplasman maçlarında gol yiyen üç takımdan biri (İstanbulspor ve Samsunspor ile birlikte). Süper Lig'e yükseldiği sezon dış sahada maç başına daha fazla gol yiyen son takım Kayserispor (2004/05; 17 maçta 43 gol, 2.53 ortalama).
  7. Bu sezon Süper Lig'de penaltı golü yemeyen tek takım Pendikspor. Hatayspor'un ise şu ana kadar attığı dört penaltı golünün üçü iç saha maçlarında geldi.
  8. Sezonun ilk maçında Pendikspor'a karşı dört gole katkı sağlayan Görkem Sağlam (1 gol & 3 asist), daha sonra oynadığı 16 karşılaşmada çektiği 12 şutu gole çeviremedi ve yedi şut pasından asist çıkaramadı.
  9. Bu sezon Süper Lig'de gollerinin tamamını maçların ikinci yarılarında atan oyuncular arasında fileleri en fazla havalandıran isim olan Fisayo Dele-Bashiru (4), dört golünün ikisini sezonun ilk haftasında Pendikspor filelerine göndermişti.
  10. Pendikspor forması giyen Erencan Yardımcı, Süper Lig'de çıktığı son beş deplasman maçının dördünde rakip fileleri havalandırmayı başardı (birer gol).

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.