Phillip Cocu Fenerbahçe'den istifa edecek mi? Korkutucu istatistik

Phillip Cocu Fenerbahçe'den istifa edecek mi? Korkutucu istatistik
Sezon başında büyük umutlarla getirilen rağmen ligde 2 galibiyet alabilen ve dün Zagreb'e ağır bir sonuçla mağlup olan Fenerbahçe'de çanlar Phillip Cocu için çalıyor. Hollandalı teknik adamın başarısızlığı istatistiklerle de doğrulandı. Peki Phillip Cocu istifa edecek mi? İşte detaylar...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yüksek hedeflerle koyarak getirdiği Phillip Cocu'nun sahada aldığı sonuçlar direncini kırabilir. Koç her ne kadar daha önce yaptığı açıklamalarla Cocu'nun arkasında olduğunu belirtse de üst üste alınan mağlubiyetler Hollandalının ayrılık sürecini hızlandırabilir. Konyaspor galibiyeti sadece biraz rötarladı gibi gösteriyor. Zagreb'deki 4-1'lik hezimetin ardından sadece Beşiktaş derbisi elde kaldı. Eğer sarı lacivertliler ezeli rakibine puan kaybederse Cocu ile yollar ayrılabilir.

Bugüne kadar Fenerbahçe ile 8 maça çıkan Phillip Cocu 2 galibiyet 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Ligde ilk hafta Bursaspor'u, 5. haftada da Atiker Konyaspor'u mağlup eden sarı lacivertliler Yeni Malatyaspor, Göztepe ve Kayserispor'a yenildi. Avrupa kupalarında Benfica ile bir maçta berabere kaldı, diğerinde de yine mağlup oldu. Son mücadelesinde de Hırvatistan'dan 4-1'lik ağır bir skorla döndü.
 

Kariyerinin en kötüsü!


2011-2012 sezonunun mart ayında geçtiği PSV'de mayısa kadar görev yapan Phillip Cocu 9 maç kazanıp 1 kere beraberabere kalmış, 2 kez de yenilmişti. Ortalama puan olarak 2.33'lük bir değer tutturan Hollandalı çalıştırıcı daha sonra PSV U19 takımını çalıştırdı. Burada da 31 maçta takımını yönetirken 2,29 maç başı puan tutturdu. Hollanda ekibinin başında 2013-2014 sezonu itibariyle yeni bir döneme başlayan Cocu, mart ayında görevinden ayrıldı. 1,71 puan ortalaması elde eden genç teknik direktör hazirana kadar ara verdi. Yeni sezondan itibaren Fenerbahçe'ye gelene kadar sürede PSV'de yine çalışan Cocu bu kez de 179 karşılaşmaya çıktı ve 2.22 puan ortalaması yakaladı. Cocu en kötü döneminde bile Fenerbahçe'deki karnesinin yanına yaklaşamadı. 47 yaşındaki çalıştırıcı sarı lacivertlilerle 0.88'lik maç başı puan alabildi.


Cocu istifa edecek mi?


UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda deplasmanda Dinamo Zagreb ile oynadıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Hollandalı teknik adam, "Eğer biz Fenerbahçe'ysek bugün oynadığımız gibi oynayamayız, oynamamalıyız. Son derece kötü olarak değerlendirebileceğimiz bir performans gösterdik. Rakibimiz gerçekten çok iyi bir maç çıkardı, ama biz kendi oyunumuza baktığımızda Fenerbahçe gibi bir kulüpteki beklentilerden çok uzak bir oyun sergilediğimizi gördük. Beşiktaş derbisini kendisi için kader maçı olarak görüp görmediğine ilişkin soruya Cocu, "Ben herhangi bir şeyin kararını vermiyorum. Ben tüm enerjimi kulübe ve oyunculara nasıl aktarırım onu düşünüyorum. Ligde bizim için çok önem taşıyan bir maça çıkacağız. İsteğimiz, kendi sahamızda Beşiktaş karşısından galibiyetle ayrılmak." değerlendirmesinde bulundu. Oynadığımız oyunun bu şekilde olmasından dolayı çok büyük hayal kırıklığı içerisindeyim ve çok sinirliyim. Çünkü bizim takımımızın gösterebileceği, bundan çok daha fazlası. Tüm verilerde bunu çok net bir şekilde görebilirsiniz. Her futbolcunun iyi ve kötü maçları olur, bu futbolun bir parçası. Ama maçı kazanma isteğinizi maksimum düzeyde sergilemezseniz o zaman en üst düzeyde performansınızı gösteremezsiniz. Bu ileri düzeyde kötü performansımızdan dolayı özür dilemeliyiz. Bu akşam Dinamo'yu izledik. Dinamo galibiyeti istedi. Çok konsantrasyon sağlamışlardı ve agresiflerdi. Kendi sahalarında bu maçı kazanmak için mücadelelerini sahaya yansıttılar. Pazartesi bizi bekleyen çok önemli bir maç var. Oyuncularım yüzde 200 konsantrasyonla sahaya çıkacaklardır. Bununla ilgili endişem yok. Ama bugün pazartesi değil. Ben bu yüzden sinirliyim." dedi. BURAK ZİHNİ


 

Beşiktaş maçı öncesi son durum


Fenerbahçe'nin Beşiktaş ile oynayacağı derbi öncesinde kadrolar belli oldu. Sarı lacivertli taraftarlarsahaya çıkacak olan takım ile ilgili olarak sosyal medyada Hollandalı çalıştırıcı için 'son maçı' değerlendirmelerinde bulunuyor. Bazı kullanıcılar ise derbiyi kazanarak Cocu'nun devam etmesi yönünde görüş bildirdi. Kritik 90 dakika sonrasında nasıl bir karar çıkacağı merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.