Pouraliganji'nin menajeri ilk kez konuştu: Başkan ve teknik direktör...

Pouraliganji'nin menajeri ilk kez konuştu: Başkan ve teknik direktör...
Trabzonspor'un bu sezon kadrosuna katmak istediği 3. İranlı olmak üzereyken transferi son anda yatan Morteza Pouraliganji'nin menajeri Amir Hashemi gazetemize konuştu. İranli temsilci; 'Her şey çok iyi gidiyordu. Ünal Hoca ile görüşmemiz sonucunda işler değişti' dedi.

Hosseini ve Amiri'nin ardından büyük bir sabırsızlıkla beklenen stoper takviyesinin ilk sırasında yer alan Morteza Pouraliganji'nin imza atmasına kesin gözle bakılıyordu. İranlı futbolcu Trabzonspor'un İstanbul'da Başakşehir ile oynadığı maçı da tribünden izleyince her şey tamamlandı diye değerlendirildi. Ancak işler değişti. Taraflar anlaşma sağlayamayınca tecrübeli futbolcu Belçika'nın Eupen'e imza attı.

Pouraliganji'nin menajeri muhabirimiz Burak Zihni'nin sorularını yanıtladı.

Transfer süreci nasıl başladı? İlk teması kim kurdu?
Bir menajer bizimle iletişime geçmek istedi Morteza Pouraliganji konusunda. Sonrasında Trabzonspor ile aramızda bir kontakt gerçekleşti. Bazı şeyler iyi gitmedi. Çünkü birçok farklı insan yaklaşımda bulundu. Kaos gibiydi. Profesyonel değildi. Amiri ve Hosseini takıma gelmesi konusunda görüşmeler sağladı. Ayrıca takımdaki pek çok kişi de işin içine girdi. Bu inanılmazdı. Sonrasında Başkan Ahmet Ağaoğlu ile görüştüm ve bunun doğru bir yol olmadığını söyledim. Beni onayladı ve 10 günlük bir süre istedik İstanbul'a gelmeden önce. Trabzonspor Türkiye'nin en büyük ve tarihi kulüplerinden birisi. Taraftarları harika. Morteza kendisini çok iyi hissediyordu.

İstanbul'a kadar geldiniz ama sözleşme imzalamadan döndünüz? Neler oldu?
Hollanda'dan İstanbul'a geldik menajerlik şirketimiz olarak. Başkanı ziyaret ettik ve diğer üyelerle görüştük otelde. Her şey güzeldi. Fakat Trabzonspor birçok stopere sahipti. Hosseini, Zargo Toure ve Mustafa Akbaş. Sorunumuz Morteza'nın oynayı oynamayacağıydı. Onun yeteneklerine bağlı olarak farklı pozisyonlarda değerlendirilebileceği dile getirildi. Ama kendisi en iyi performansını stoper bölgesinde gösteriyor. Dünya Kupası'nda da kendisini bu mevkide gösterdi. Başkana sorduğumda gerçek sebebin Ünal Karaman'ın tercihleri olduğunu söyledi. İki gün sonra maça geldik.Hoca ve teknik kadro ile görüştük.Aynı görüşme onlarla da gerçekleşti. Her şey çok iyiydi ama Ünal Hoca farklı pozisyonlara değerlendirmek istediğini söyledi. Ardından görüşmelerin iyi gitmediğini gördük. Teklif çok iyiydi ama oynayacağı bölge sorun oldu. Gerçek sebep bu diyebilirim. Ve sonrasında sözleşme imzalamaktan vazgeçtik. Onlar Morteza'yı sevmişti, almak da istiyorlardı ama oyuncuların fazla olması bizim için iyi değildi.

morteza pouraliganji

Bazı kaynaklar kulübün size para konusunda garanti vermediğini de yazdı. Herhangi maddi bir sorun var mıydı?
Finansal problem yoktu. Her şey tamamdı. Zaten o konularda anlaşmıştık. Sona gelinen sözleşme bu sebeplerden dolayı imzalanmadı.

İran iyi bir jenerasyon yakaladı. Asya Şampiyonası'ndaki şansı nedir?
İran Asya şampiyonluğu için çok iyi bir şansa sahip diyebilirim. Çok iyi futbolcuları var. Kolay değil. Bazı insanlar öyle görüyor ama Kore ve Japonya gibi güçlü takımlar mevcut. Zor maçlar oynayacaklar. İran'ın önemli bir kalitesi var. Fark yaratacaklardır. Carlos Queiroz'un tecrübesi de dahil olacaktır.

Alireza Jahanbakhsh ilk maçına çıktı bu hafta ilk 11'de. Neler hissediyor? İranlılar ona çok güveniyor
İlk kez 11'de çıktı West Ham United karşısında. İyi bir maç çıkardı. Maçı kazandılar ve 3 puanı aldılar. Bu maç önemliyidi. Hem ben hem o mutluyuz. Onunla gurur duyuyorum. İngiltere Premier Lig ve Brighton'ın önemli futbolcularından biri olacak. Morteza da çok iyi bir performans sergiliyor. 1 gol attı. formu çok iyi bir seviyede. Aynı zamanda onun adına da sevinçliyim.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.