PSV Eindhoven Borussia Dortmund maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

PSV Eindhoven Borussia Dortmund maçı saat kaçta ve hangi kanalda?
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde son 16 tur maçları devam ediyor. Bugünün adreslerinden biri Hollanda olacak. PSV Eindhoven evinde Borussia Dortmund'u ağırlayacak. Peki, PSV Eindhoven Borussia Dortmund maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar burada.

Milyonların futbol festivali Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşmalar devam ediyor. Dün devam eden mücadelelerin ardından bugünkü duraklar arasında Hollanda var. Eredivisie'de fırtınalar estiren PSV Eindhoven evinde Borussia Dortmund'u ağırlayacak. Performansıyla Avrupa'da adından söz ettiren kırmızı beyazlı ekibin alacağı sonuç, Almanya'daki karşılaşma öncesi büyük önem taşırken Almanlar ise deplasmandan avantajlı skorla dönmek amacında. Peki, PSV Eindhoven Borussia Dortmund maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

PSV Eindhoven Borussia Dortmund maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Bu akşam PSV Stadyumu'nda oynanacak olan PSV Eindhoven Borussia Dortmund maçı saat 23.00'te başlayacak. Karşılaşma EXXEN'den canlı yayınlanacak.

PSV Eindhoven Borussia Dortmund maçı muhtemel 11'leri

PSV Eindhoven: Benitez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Veeman; Lozano, Tillman, Pepi; De Jong.

Borussia Dortmund: Kobel; Wolf, Sule, Schlotterbeck, Bensebaini; Can, Sabitzer; Sancho, Reus, Brandt; Fullkrug.

PSV Eindhoven Borussia Dortmund maçı öncesi OPTA verileri

  • PSV ile Dortmund'un Avrupa kupalarındaki son eşleşmesi 2002/03 Şampiyonlar Ligi ilk grup aşamasında gerçekleşti ve Alman ekibi o dönemdeki iki karşılaşmadan 4 puan çıkardı (3-1 & 1-1).
  • Şampiyonlar Ligi'nin grup sonrası aşamalarında bir Alman takımına ilk kez rakip olan PSV, grup maçlarındaki 12 karşılaşmanın sekizini kaybetti (3G 1B). Dortmund, çift ayaklı eleme turlarında rakip olduğu son Hollanda takımı olan Ajax'a 1995/96 çeyrek finalinde mağlup oldu.
  • Hollanda takımlarına konuk olduğu son dört Şampiyonlar Ligi maçının sadece birini kaybeden Dortmund (2G 1B), tek yenilgisini son ziyaretinde Ajax'a 4-0 mağlup olarak aldı (Ekim 2021).
  • 2015/16'dan bu yana Şampiyonlar Ligi'nin çift ayaklı eleme turlarında ilk kez boy göstermeye hazırlanan PSV, bu aşamalardaki son galibiyetini Şubat 2007'de konuk ettiği Arsenal'i 1-0 mağlup ederek aldı.
  • Şampiyonlar Ligi'nin grup sonrası aşamalarında oynadığı son dokuz deplasman maçının sekizini kaybeden Dortmund (1G), tek galibiyetini 2020/21 son 16 turunda Sevilla'dan aldı.
  • Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı son beş maçta mağlubiyet almayan PSV (2G 3B), kulüp tarihinin en uzun serisini tekrarlamak istiyor (Ekim 1997-Eylül 1998).
  • Deplasmanda oynadığı son iki Şampiyonlar Ligi maçını kazanan Dortmund (1-0 vs Newcastle & 3-1 vs Milan), aynı teknik direktör yönetiminde üst üste üç galibiyet aldığı son süreci 2013/14'te yaşadı (Jürgen Klopp).
  • Görev yaptığı son iki Şampiyonlar Ligi maçında birer gol atan Karim Adeyemi, Jude Bellingham'dan (Ekim 2022; 4 maç) bu yana üst üste 3+ karşılaşmada gol sevinci yaşayan ilk Dortmund oyuncusu olmak istiyor.
  • Bu sezon PSV formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde en fazla çalım atan (15) ve akan oyunda en fazla şut pası veren (15) oyuncu Johan Bakayoko.
  • Şampiyonlar Ligi'nin 2023/24 sezonunda Mats Hummels'ten (62) daha fazla hat kıran pası bulunan tek stoper Josko Gvardiol (64).

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.