Rakiplerin dengesini bozdu, transfere damga vurdu: Trabzonspor'da Abdullah Avcı kanunları

Rakiplerin dengesini bozdu, transfere damga vurdu: Trabzonspor'da Abdullah Avcı kanunları
İmza attığı günden bu yana Trabzon şehrinin kalbine dokunan ve insanlara güven aşılayan Abdullah Avcı geldiği nokta itibarıyla herkesin beğenisini kazanmayı sürdürüyor. Başarılı teknik adam elde ettiği sonuçlarla İstanbul'daki üç büyük takımın teknik direktörünü evine gönderirken transferde de ağırlığını ortaya koydu.

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesini büyük bir farkla önde götüren Trabzonspor'da heyecan giderek artıyor. Bordo mavililerin bu sürece gelene kadar yaşanan olayların baş kahramanlarından biri olan Abdullah Avcı hem şehrin hem de taraftarın ne istediğini bilerek hareket etti ve bunun sonucunda da istediklerini şu ana kadar aldı. Elde ettiği istatistiklerle bu sezona damga vurmayı başaran deneyimli teknik adam her geçen gün kendisini geliştirmeyi sürdürüyor ve puan seviyelerini de yukarı çekiyor. Diğer yandan sezonun ikinci yarısında sürecek yarışta yeni oyuncuların katılabilmesi için raporunu hazırladı ve dört transfer kadroya katıldı. Tıpkı sezon başındaki benzer, rüzgar gibi bir süreç yaşanıyor.


Evlerine gönderdi

Bu sezona iddialı başlayan ve transferleri ile herkesi coşturan Abdullah Avcı haftalar ilerledikçe kendisini daha da fazla ön plana çıkarmayı başardı ve rakiplerle olan farkı giderek açtı. Özellikle Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın ilk yarının ortasından itibaren yarıştan kopmaya başlaması ayrılıkları da beraberinde getirdi. Önce sergen Yalçın ayrıldı ardından Vitor Pereira. Son olarak da Fatih Terim koltuğunu Torrent'e bıraktı. Avcı ise girdiği bu kurtlar sofrasında tek başına ayakta kaldı. Taraftarının da desteği ile ağırlığını giderek artırıyor.


 

Transfer yine onda!

Bugüne kadar yaptıklarıyla büyük kredi kazanan Abdullah Avcı, ocak ayı transfer döneminde de insiyatifi eline aldı. Asbaşkan Ertuğrul Doğan da; "Hocamız ne kadar oyuncu isterse o kadar oyuncu alacağız" sözleri ile güvenlerini dile getirmişti. Önce Kouassi'ye imza attırıldı. Olumlu raporların ardından Fildişili Trabzon'a geldi ve rapor doğrultusunda Afrika Uluslar Kupası'na hazırlanıdırılıp gönderildi. Aynı zamanda şehre adapte olması sağlandı. Sonrasında evladı gibi gördüğü, senelerce birlikte çalıştığı ve yıldızlaştırdığı Edin Visca için Başakşehir ile yapılan görüşmelerde baş rol oynadı. En son her ne kadar Almanya'da tutunamasa da önemli bir potansiyele sahip Puchacz'ın alınmasını istedi. Polonyalı futbolcu kiralandı. Tüm bunlar yaşanırken sezon başındaki şampiyonluk adayları bu dönemde hiç transfer yapamadı. Şimdi ise gündemde Danimarka'da top koşturan Aral ile Adana Demirspor'un Trabzonlu yıldızı Samet Akaydın bulunuyor. İki futbolcu da deneyimli antrenör ile çalışmak için sabırsız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum