Real Madrid - Barcelona El Clasico saat kaçta ve hangi kanalda! Şifreli mi şifresiz mi

Real Madrid - Barcelona El Clasico saat kaçta ve hangi kanalda! Şifreli mi şifresiz mi
Futbol kulüpleri sıralamasının en üst basamaklarında bulunan ve ezeli rekabetleri yıllardır süren Real Madrid ve Barcelona El Clasico'da bir kez daha karşı karşıya geliyor. La Liga'da haftanın maçı olan dev mücadele dünyada da milyonlarca futbol sever tarafından izlenecek. Peki Real Madrid - Barcelona maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Şifresiz izlenebilir mi sorusunun cevabı haberimizde.

Real Madrid zirveyi yakından ilgilendiren ve bir maç eksiği ile puan farkını 8'e indirme şansı bulunduğu Barcelona'yı evinde ağırlıyor. Madrid ekibi ezeli rakibini yenerek hem El Clasico'daki üstünlüğüne bir galibiyet daha eklemek hem de rakibini mağlup etmenin vereceği moralle önündeki maçlara bakmak istiyor. Katalanlar ise bu sezonki muhteşem performanslarını deplasmanda alacakları zaferle taçlandırmak amacında. Zorlu mücadele dünyanın her tarafından büyük bir ilgi ile takip edilirken Türkiye'de de sosyal medya şimdiden kızışmaya başladı.
 

Real Madrid Barcelona maçı ne zaman saat kaçta sorusu futbol severlerin yanıtını merakla beklediği soruların başında geliyor. El Clasico hangi kanalda, şifresiz mi? El Clasico izleme yolları futbol severler tarafından araştırılıyor. İspanya La Liga’da iki dev kulüp karşı karşıya gelecek. Tüm dünyada ilgiyle izlenen Real Madrid Barcelona derbisi, Türkiye’den de yakından takip edilecek. İki futbol sihirbazı Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’nin karşı karşıya geleceği maç nefes kesecek. Peki, Real Madrid Barcelona maçı ne zaman saat kaçta? Hangi kanalda? İşte yanıtı.Bu sezon ligde istediği sonuçları elde edemeyen Real Madrid, ligin ikinci yarısına iddialı girmek için bu maçta mutlak 3 puanı hedefliyor. Lider Barcelona’dan bir maç eksiğiyle tam 11 puan geride bulunan Real Madrid, ligin dördüncü sırasında yer alıyor. Real Madrid bu maçı kazandığı takdirde lig adeta yeniden başlamış olacak. İki takım arasındaki 175'inci El Clasico mücadelesi, özellikle Real Madrid açısından daha fazla önem taşıyor. Real Madrid ligde oynadığı son maçta Sevilla’yı 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başarmıştı. Geçtiğimiz hafta ise FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nı kazanan Real Madrid moral bulmuştu.

REAL MADRİD BARCELONA MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?
Dünyanın en büyük karşılaşmaları arasında gösterilen ve milyonlarca futbolseverin merakla beklediği "El Clasico" heyecanı, bugün (23 Aralık) Santiago Bernabeu Stadı'nda TSİ 15.00'te başlayacak ve beIN Sports 2'den canlı olarak yayınlanacak.

REAL MADRİD’DE SON DURUM
Bu sezon ligde istediği sonuçları elde edemeyen Real Madrid, ligin ikinci yarısına iddialı girmek için bu maçta mutlak 3 puanı hedefliyor. Lider Barcelona’dan bir maç eksiğiyle tam 11 puan geride bulunan Real Madrid, ligin dördüncü sırasında yer alıyor. Real Madrid bu maçı kazandığı takdirde lig adeta yeniden başlamış olacak. İki takım arasındaki 175'inci El Clasico mücadelesi, özellikle Real Madrid açısından daha fazla önem taşıyor. Real Madrid ligde oynadığı son maçta Sevilla’yı 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başarmıştı. Geçtiğimiz hafta ise FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nı kazanan Real Madrid moral bulmuştu.

BARCELONA’DA SON DURUM
La Liga’da fırtına gibi esen ve yoluna namağlup devam eden Barcelona ise bu deplasmanda puan farkının verdiği rahatlıkla sahaya çıkacak. Namağlup lider Barcelona, en yakın rakibi Atletico Madrid’in önünde, bir maç eksiği olmasına rağmen 5 puan farkla lider. Bu sezon oynadığı 16 maçta 13 galibiyet ve 3 beraberlik gibi bir istatistik yakalayan Katalan ekibinde yüzler gülüyor. Barcelona ligde oynadığı son maçta sahasında Deportivo’yu 4-0 gibi farklı bir skorla geçmişti.

RONALDO MESSi

RONALDO MU MESSİ Mİ?
Yıldız oyuncular Barcelonalı Lionel Messi ile Real Madridli Cristiano Ronaldo arasındaki El Clasico rekabetinde ise Arjantinli yıldızın üstünlüğü bulunuyor. Messi, bugüne kadar Real Madrid filelerini 14'ü deplasmanda olmak üzere 24 kez havalandırarak bu alanda El Clasico rekorunu elinde tutuyor. Ronaldo'nun ise Barcelona'ya karşı toplam 17 golü bulunuyor. Portekizli oyuncu, yarın fileleri bir kez havalandırması halinde efsane oyuncu Alfredo Di Stefano'nun Real Madrid formasıyla Barcelona'ya en çok gol atan oyuncu rekorunu egale edecek.

Real Madrid - Barcelona maçına kısa bir bakış

  • Real Madrid ile Barcelona, bugüne kadar tüm kulvarlarda 236 kez karşılaşırken; bu El Clasico'ların 95'ini Real, 92'sini Barça kazandı (49B).
  • Şu ana kadar oynanan El Clasico'ların 116'sına Real Madrid ev sahipliği yaptı. 23 Aralık'ta Bernabeu'da oynanacak bu karşılaşma, aynı zamanda bu statta yılın sonuna en yakın tarihte oynanacak El Clasico olarak tarihe geçecek.
  • La Liga tarihinde daha önce 23 Aralık gününde oynanan tek El Clasico'yu Camp Nou'da Julio Baptistao'nun golüyle Real Madrid kazanmıştı (2007).
  • Real Madrid, bu maçta gol attığı takdirde El Clasico tarihinde 400 gole ulaşan ilk taraf olacak (Real 399, Barça 384 gol).
  • Barcelona'yla oynadığı son iki El Clasico'yu kazanan Real Madrid (İspanya Süper Kupası'nda 3-1 ve 2-0), rakibini 1978'den bu yana üst üste üç kez mağlup edemiyor.
  • Bernabeu'da oynanan son dokuz El Clasico'nun sadece ikisini kazanabilen Real Madrid (1B 6M), bu galibiyetleri Barcelona lig lideriyken almıştı. (3-1 ve 2-1).
  • Bernabeu'da oynanan son iki lig maçından galibiyetle ayrılan Barcelona, rakibini deplasmanda üst üste üç lig maçında yenemedi.
  • La Liga tarihinde Bernabeu'da üst üste üç lig maçı kazanan tek deplasman takımı Atletico Madrid (2013-2016).
  • Real Madrid, iç sahada Gareth Bale'in forma giydiği üç El Clasico'yu da kaybetti.
  • İspanya Süper Kupası rövanşında Real'e 2-0 yenilen Barcelona, Nisan 2011'den sonra rakibine ilk kez gol atamadı ve El Clasico tarihinde üst üste gol atma rekoru sona erdi (24).
  • Bu sezon ilk 16 haftada 42 puan toplayan Barcelona (13G 3B), kulüp tarihinin en iyi dördüncü başlangıcına imza attı. Bu, aynı zamanda Real Madrid'in en iyi lig başlangıcına eşit (2014/15 sezonunda 42 puan).
  • Şu ana kadar Avrupa'nın beş büyük liginde şutları direkten en fazla dönen takım Barcelona (19).
  • Cristiano Ronaldo, Real Madrid formasıyla çıktığı son dört resmi maçta da gol atmayı başardı (5 gol).
  • Bu sezon La Liga'da 14 golü bulunan Lionel Messi, son 10 sezonun her birinde 15 gol barajını geçmeyi başaran ilk oyuncu olmak için sahaya çıkıyor.
  • Bu sezon La Liga'da en çok gol atan ortasaha oyuncusu olan Paulinho (6), fileleri Real'in iki yıldızı Cristiano Ronaldo (4) ve Karim Benzema'nın (2) toplamı kadar havalandırdı.
  • Real Madrid formasıyla resmi maçlarda Barcelona'ya 17 gol atan Cristiano Ronaldo, bu alanda sadece Alfredo Di Stefano'nun (18) gerisinde.
  • Aynı El Clasico'da gol atan ve kırmızı kart gören tek oyuncu Cristiano Ronaldo (13 Ağustos 2017).
  • Lionel Messi, El Clasico tarihinde hem resmi maçlarda (24), hem ligdeki mücadelelerde (16), hem de Bernabeu'da oynanan karşılaşmalarda (14) en fazla gol atan oyuncu konumunda.
  • Marco Asensio, resmi maçlarda çıktığı son iki El Clasico'da gol atmayı başardı. Üst üste üç ya da daha fazla El Clasico'da rakip fileleri havalandıran tek oyuncu Cristiano Ronaldo (6).
  • La Liga'da çıktığı altı El Clasico'da dört gol kaydeden Luis Suarez, Barcelona'ya transfer olduktan sonraki süreçte Real'e en çok gol atan isim konumunda.
  • Zinedine Zidane bu maçı kazandığı takdirde, Alfredo Di Stefano'dan (4) sonra üst üste üç El Clasico kazanan ilk Real Madrid çalıştırıcısı olacak.
  • Şu ana kadar çıktığı iki El Clasico'yu da kaybeden Ernesto Valverde, Patrick O'Connell'ın (4) ardından bu rekabette üst üste üç yenilgi alan ikinci Barça çalıştırıcısı olabilir.
  • Valverde'nin teknik direktörlük kariyerinde resmi maçlarda en çok yenildiği takımlar Real Madrid ve Barcelona (15'er). Valverde ayrıca Bernabeu'da çıktığı 10 karşılaşmanın dokuzundan mağlubiyetle ayrıldı (1G).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.