Robson da Silva: Trabzonspor'dan kaçmadım, kandırıldım

Robson da Silva: Trabzonspor'dan kaçmadım, kandırıldım
Türk futbolunun efsane başkanlarından merhum Özkan Sümer'in Brezilya seferinden getirdiği 4 futbolcudan biridir da Silva. Tam adı ile Robson da Silva Ourique, genç yaşta giydiği bordo mavili forma ile her ne kadar başarılı bir başlangıç yapsa da devamını getiremedi. Sonrasında ise takımdan ayrıldı ve Elazığspor'un yolunu tuttu. Taraftarların adını hala hatırladığı sambacı, muhabirimiz Burak Zihni'ye konuştu.

Takvim yaprakları 2001'i gösterdiğinde kendisine yeni bir kimlik yaratmak isteyen Trabzonspor, Özkan Sümer önderliğinde ucuz maliyetli oyunculara yönelmiş ve Brezilya'dan tam dört futbolcu birden getirmişti. Aurelio, Jarro, Eduardo ve da Silva. İçlerinde sadece Aurelio takıma uzun süreli katkı sağlarken Robson da Silva ise kısa süren kariyeri sonrasında kulüpten ayrılmış, Elazığspor'a imza atmıştı. Bordo mavililer Güney Amerikalı futbolcuyu hala bu hareketi ile hatırlıyor. Da Silva ise o günleri; “Kaçmadım, kandırıldım” şeklinde açıkladı.



"Kızımın adı Yasemin"

Trabzonspor'u ve Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen da Silva; “Aradan yıllar geçmesine rağmen beni hatırlayan insanlar var. Bunlar çok güzel duygular. İnsanın gururunu okşuyor. Değerli hissettiriyor. Türkiye'de geçirdiğim zamanlar hayatımda en güzel anlardı diyebilirim. Kızımın adını bu sebeple Yasemin koydum. Oradan birçok insanla görüşüyor. Sevilmek hoşunuza gidiyor. Buradan ayrıldıktan sonra da çok sayıda kişi bana yazdı. Keşke çok farklı bir hikayemiz olsaydı.” ifadelerini kullandı.

robson da silva
Fotoğraf: Trabzonspor Resmi Sitesi - Eski Kadrolar


"2 maçı unutamam"

Oynadığı dönemde çalımları, kıvrak hareketleri ve bitiriciliği ile ön planda olan Robson da Silva, İnönü'de Beşiktaş karşısında 2-1 galip geldikleri ve Avni Aker'de 5-0 sona eren Bursaspor karşılaşmalarını unutamadıklarını dile getirdi. Brezilyalı eski futbolcu; “İstanbul'da binlerce kişiye karşı harika bir galibiyet almıştık. Trabzon dönüşünde şampiyon gibiydik. Bunun tarifi yoktu. Farklı galip geldiğimiz Bursaspor maçı da benim için çok özeldi. Taraftarlarımız bize o gün çok büyük bir destek vermişti” dedi.


trabzonspor robson da silva
Fotoğraf: majurani.blogspot.com - Şimdi Ne Yapıyorlar?



'Attığım imzanın kurbanı oldum'

Bugün hala hafızalarda yer alan Trabzonspor'dan ayrılışını ve Elazığspor'a gidişini de değerlendiren sambacı, attığı imzanın kurbanı olduğunu dile getirdi. İmza sonrasında takım ile irtibata geçildiğini ve anlaşıldığnı ifade ederek Miranda ile Moreira adındaki iki iş adamı tarafından kandırıldığını anlattı. Kariyerini şekillendirme fırsatını eline geçiren kişilerin bu işleri organize ettiğini vurgulayan da Silva; “Trabzonsporlulara söyleyebileceğim tek şey hem şehri hem de insanları çok seviyorum. Herkes harikaydı. İlerleyen zamanlarda oraya gelmek ve kulübü ziyaret etmek istiyorum. Türkiye'nin yeri bende çok farklı” sözleriyle duygularını aktardı.


Hami gerçek liderdi

Trabzonspor'da geçirdiği dönemde herkesi çok sevdiğini söyleyen Brezilyalı eski oyuncu şunları söyledi; "Zafer ile hücum alanında çok havalı bir ortaklığımız vardı. Hami takımımızın kaptanıydı ve gerçek liderdi. Gökdeniz de yeni yetişmeye başlayan bir gençti. Sonrasında iyi yerlere geldi. Hem Trabzonspor'da hem de Rusya'da adından söz ettirmeyi başardı”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.