Şampiyon belli oluyor! Üçlü averaj nasıl hesaplanır? Tüm ihtimaller burada

Şampiyon belli oluyor! Üçlü averaj nasıl hesaplanır? Tüm ihtimaller burada
Spor Toto Süper Lig'de şampiyon yarın belli olacak. Galatasaray'ın önde götürdüğü ve pusuda bekleyen Başakşehir ile Fenerbahçe'nin umutla beklediği mücadelede hangi takımın mutlu sona ulaşacağı merak ediliyor. Bu üç takım arasında olması ihtimaller arasında bulunan bir durum da üçlü averaj. Biraz karışık gibi görünse de üçlü averaj nasıl hesaplanır ve üçlü averajda hangi takım şampiyon olur? İşte hesaplamalar...

34. hafta mücadeleleri bugün oynanacak 5 maçın ardından yarın büyük bir heyecanla son bulacak. Beşiktaş, Fenerbahçe, Başakşehir ve Galatasaray'ın yer aldığı şampiyonluk ve Avrupa kupalarına katılma rekabetinde her şey belli olacak. Özellikle üç takım için hedef ve düşünceler aynı: Kazan ve şampiyon ol. Ancak Galatasaray'a tek puan yeterken Başakşehir rakibinin yenilmesini, Fenerbahçe ise iki takımın kaybetmesini bekleyecek. Karmakarışık bir tablo haline gelebilecek olan ligde aynı puanla bitiren 3 takım olursa devreye üçlü averaj girecek. Peki bu noktadan sonra hesaplamalar nasıl gerçekleşecek? İşte detaylar...

Öncelikle ikili averajla başlayalım. İki takım arasında oynanan maçlarda skor üstünlüğünün bulunduğu taraf üst tarafa yükselir. Başakşehir Galatasaray'ı ilk yarıda 5-1 yenmiş, ikinci devrede ise 2-0 yenilmişti. Toplam golde önde olan turuncu lacivertliler olası bir puan eşitliğinde öne geçiyor. Galatasaray'ın Fenerbahçe ile olan eşleşmesinde ise iki taraf da 0-0'lık beraberliklerle ayrıldığından dolayı genel averaja bakılıyor. Karabük deplasmanında 7 gol atarak averajları eşitleyen Fenerbahçe ile Galatasaray'ın durumu şu anda eşit. Son maçta Galatasaray'ın alacağı yenilgi işleri Fenerbahçe lehine çevirecektir. Fenerbahçe ile Başakşehir arasındaki ikili averajda ise ilk maçı deplasmanda 3-2 kazanan Başakşehir rakibine evinde 2-0 yenilmişti. Bu sebeple sarı lacivertliler puan eşitliğinde önde olacaktır.

gomis galatasaray

Üç takımın sezonu aynı puanda bitirmesi halinde devreye girecek üçlü averaj sisteminde Başakşehir şampiyonluğunu ilan edecek, Fenerbahçe ligi ikinci sırada bitirirken Galatasaray üçüncü sırada tamamlayacak..

İşte üçlü averaj sıralaması

Medipol Başakşehir
Fenerbahçe
Galatasaray

valbuena

Üçlü averaj nasıl hesaplanır?

Spor Toto Süper Lig'in bitimine haftalar kala üçlü averaj ihtimali gündeme geldi. Galatasaray, Başakşehir ve Fenerbahçe takımlar arasında oluşabilecek aynı puan sıralaması sonrasında üçlü averaj sistemi devreye girecek.
''b) Aynı puana sahip takım sayısı üç veya daha fazla ise;

I. Bu takımların birbirleriye oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz.)

II. Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır.

adebayır

.III. Puan cetvelinde puan eşitliği varsa I. bentte belirtilen puan cetvelindeki gol averajına bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)

IV. Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır.

V. Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise genel puan cetvelindeki averaja bakılır.

VI. Genel puan cetvelindeki averajlar eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.

VII. Yukarıdaki bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.''.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.