Şampiyon Trabzonspor!

Şampiyon Trabzonspor!
Süper Lig'in lideri Trabzonspor, Antalyaspor'la sahasında 2-2 berabere kalarak ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu ilan etti. Son olarak 83-84 sezonunda şampiyonluk bordo mavililer, tam olarak 38 yıl sonra Abdullah Avcı ile kupayı müzesine götürmüş oldu.

arasında 11 puan fark olan Trabzonspor , 35. haftada Antalyaspor'u sahasında konuk etti. Bordo mavililere şampiyonluk için en az 1 puan yetiyordu. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın her yerindeki Trabzonsporlu taraftarlar Trabzon'a akın etti. Maça oldukça yoğun bir ilgi vardı. Trabzon'daki Atatürk Caddesi ve Avni Aker Millet Bahçesi'nde dev ekranlarda Trabzonlular maçı izlediler. 

Maça Trabzonspor etkili başladı ve Cornelius'un 3. dakikada attığı golle 1-0 öne geçtiler. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıya Antalyaspor etkili başladı. 51. dakikada Ndao ile Akdeniz ekibi eşitliği yakaladı: 1-1. 56'da Nuri Şahin'in ekibi Fredy ile penaltı kaçırdı. 62'de Trabzonspor Dorukhan Toköz ile bir kez daha öne geçti: 2-1. 80'de Haji Wright Antalya'da sahne aldı ve skoru 2-2'ye getirdi. 

Karşılaşmanın tamamlanmasına 2 dakika kala Trabzonsporlu taraftarların sahaya girmesi sonrasında oyun kısa bir süre durdu. Daha sonra yapılan anonslar sonrasında taraftarlar tekrar tribüne alındılar.

Mücadelenin geriye kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Trabzonspor, istediği sonuçlardan bir tanesini alarak Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun şampiyonu oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.