Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi bahane mi? 3 büyüklerin Avrupa'daki rakipleri zirvede!

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi bahane mi? 3 büyüklerin Avrupa'daki rakipleri zirvede!
12'inci haftası tamamlanan Süper Lig'de lider Trabzonspor en yakın rakiplerine 7 puan fark atarken Galatasaray'ın 9, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ise 10 puan önünde lider konumda bulunuyor. Bordo mavililerin bu başarısının ardında yattığı söylenen Avrupa kupaları fikstürü rakipleri ise etkilememiş gibi gözüküyor. Zira üç temsilcimizin rakibi olan 9 takımın birçoğu kendi liginde de zirveye oynuyor.

Süper Lig'de yoluna doludizgin devam eden Trabzonspor rakiplerinin puan kaybetmesi ile farkı da giderek açıyor. Bordo mavililer milli aranın ardından Gaziantep ile karşı karşıya gelecek. Derbide alınacak sonuçla birlikte Fenerbahçe ve Galatasaray ile farkı daha da yükseltebilir. Son olarak Beşiktaş'ı yenen Fırtına'nın aksine Avrupa kupalarında oynayan 3 büyük takımın bu sezon yer aldığı Avrupa kupaları fikstürü sebebiyle geride kaldığı yönündeki görüşler ve açıklamalar ağır basıyor ancak rakiplerde durum farklı. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde karşılaşılan birçok takım kendi ülkesinde de zirve mücadelesi içerisinde yer alıyor. İşte son durum...



Beşiktaş'ın rakipleri;

Ajax: Bu sezona PSV karşısında alınan 4-0'lık ağır yenilgi ile başlayan Amsterdam temsilcisi sonrasında toparlandı ve Şampiyonlar Ligi'nde bomba gibi bir giriş yaptı. Beşiktaş'ı açılış maçında yenen, Sporting'e deplasmanda gol yağdıran kırmızı beyazlılar Borussia Dortmund'u da ikli karşılaşmada da farklı yendi. Ülkesinde de 27 puanla ilk sırada. Go Ahead Eagles'a karşı alınan beraberlik can sıksa da yol kazası olarak değerlendirildi.


Borussia Dortmund: Alman temsilcisi yıllardır sürdürdüğü Avrupa kupalarına katılma geleneğini bu sene de devam ettirdi. Bundesliga'da Bayern Münih'in 4 puan gerisinden gelen sarı siyahlılar 24 puanla ikinci. Bavyera ekibine karşı verdiği mücadelede ligin sonunda kazanan taraf olmak istiyorlar.


Sporting: Beşiktaş'ın iki maçta da fark yediği Sporting Lizbon Portekiz liginde adını Porto ile zirveye yazdırmayı başardıi. Yeşil beyazlılar 29 puanla yoluna devam ederken Benfica ise 28 puanla bir adım geriden geliyor. Başkent kulübünün Porto ile birlikte yenilgisi bulunmayan iki takımdan biri olduğunu hatırlatalım.


fenerbahçe antwerp




Fenerbahçe'nin rakipleri;

Royal Antwerp: Fenerbahçe'nin evinde berabere kalıp deplasmanda bozguna uğrattığı Royal Antwerp'te tanıdık isimler var. Samatta ve Frey'in forma giydiği kırmızı beyazlı kulüp Royale Union Saint Gilloise'nin 4 puan arkasından ikinci basamakta. 27 puanı bulunuyor.

Olympiakos: Yunanistan'ın dev ekibi bu sezon ligde yenilgi yüzü görmedi. Avrupa kupalarına rağmen yerel ligde 23 puanla zirvede bulunan Atina ekibinin en yakın rakibi 20 puanlı AEK ve 19 puanlı PAOK. Ülkede rekabet büyük bir heyecanla devam ediyor.

Frankfurt: Türk takımlarının rakipleri arasında en zor durumda bulunan takım Frankfurt. Bundesliga'da şu ana kadar topladıkları puanla 14. sırada kendilerine yer bulabildiler.


galatasaray lokomotiv moskova




Galatasaray'ın rakipleri;

Lazio: Serie A'nın köklü takımlarından biri olan SS Lazio, Napoli ve Milan'ın 11 puan gerisinde 5'inci sırada yer alıyor. Şampiyonlar Ligi potasından düşmeyerek iddiasını sürdürmek isteyen Roma temsilcisi Atalanta ve ezeli rakibi AS Roma'nın yanı sıra Fiorentina, Juventus ve Bologna ile mücadele içinde.

Lokomotiv Moskova: Ülkenin en büyük kulüplerinden biri olan Lokomotiv Moskova ile oynanan son maç için kural hatası başvurusunda bulunuldu. Rus ekibi 30 puanla zirvede bulunan Zenit'in 5 puan gerisinde 4'üncü sırada yer alıyor ve zirve mücadelesini sürdürüyor.

Marsilya: Paris Saint Germain'i farklı bir köşeye koyarsak alınan 34 puanın ardından Lens 24 puanla ikinci sırada. Marsilya ise 23 puanla 4'üncü basamakta. 13 karşılaşmada sadece 2 kez yenildiler.


trabzonspor molde
 



Trabzonspor ne yaptı?

Abdullah Avcı'nın öğrencileri bu sezon Konferans Ligi'nde Molde ve Roma ile eşleşti. İki takımla toplam 4 maç oynandı ve 390 dakika sahada kalındı. Bordo mavililer İtalyanlara elendi. Bu ana kadar ve İtalya'da oynanan maçın ardından çıkılan toplam 3 mücadele de kazanıldı. Fırtına Yeni Malatyaspor'u 5-1, Sivasspor'u 2-1 ve Giresunspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı. Üstelik sezonu da erken açtı ve rakipleri ile şu ana kadar hemen hemen aynı maç sayısına sahip.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.